De voordelen van wintersporten in de kleine skigebieden

Kleine skigebieden

Op wintersport in een klein skigebied. In de Alpen vind je diverse kleine skigebieden met minder dan 50 km piste, maar waar je prima terecht kunt voor een leuke wintersportvakantie. Maar waarom zou je daar naar toe moeten gaan? 

Veel wintersporters kiezen voor een groot skigebied met een ruim aanbod aan activiteiten en veel pistekilometers. Heerlijk natuurlijk, maar laten vooral de kleintjes niet vergeten. In de kleine skigebieden geniet je van diverse voordelen.

Zorgeloos skiën of snowboarden

In Frankrijk en Oostenrijk vind je gebieden met meer dan 250 pistekilometers. Keuze genoeg, maar gaat het je lukken om alle pistes af te werken? In een kleiner gebied leer je alle pistes goed kennen, pak je de favorieten een aantal keer meer en geniet je optimaal van je skipas. Zorgeloos het hele gebied benutten dus. Ook in Duitsland zijn vlak over de grens genoeg mogelijkheden, naast Winterberg kun je ook naar Willingen voor een mini-ski. Rondom Innsbruck, bij Götzens kun je ook prima kilometers maken, bijkomend voordeel is dat je er gemakkelijk naar toe kunt reizen met het vliegtuig.

Kleine skigebieden

Genieten van de rust

Over het algemeen zijn de kleine gebieden rustiger. Je vindt hier vaak kleinere dorpen en minder après-ski, twee ingrediënten om de grote menigte te ontwijken. Daarnaast heb je in de kleinere, rustigere gebieden over het algemeen minder last van lange rijen bij de lift en kun je ook op de piste beter je gang gaan. Tevens zijn de dorpjes vaak knus en gemoedelijk.

Een bijkomend voordeel is dat je elkaar niet zomaar kwijtraakt. Neem je een pauze bij de hut, dan zie je de anderen ook voorbij skiën.

Kleine skigebieden

De natuur ontdekken

Waar in de grotere gebieden gezelligheid en het pisteaanbod leidend zijn, vind je in de kleinere gebieden vaak meer mogelijkheden de natuur te ontdekken. Wandelpaden, langlaufloipes en prachtige vergezichten, noem het maar op.

Kleine skigebieden

Goedkoper verblijven

Een klein gebied heeft veelal als voordeel dat het gunstigere prijzen kan bieden. Zowel voor de skipas, de accommodatie en de materiaalhuur. De kans is ook groot dat je minder betaalt voor een glas bier en een schnitzel.

Unieke dorpjes met speciaal aanbod

Om zich te onderscheiden van de grote jongens, hebben diverse kleinere gebieden een speciaal aanbod. Zo zijn gebiedjes als Katschberg, Kasberg Grünau im Almtal, Rauris en Kreischberg goed geschikt voor families en beginners. Bij Ischgl vind je het kuuroord Galtür waar mensen met ademhalingsproblemen en allergieën terecht kunnen en naar het Franse La Grave ga je voor  pure off-piste uitdaging.

Kleine skigebieden

Kleine skigebieden: Uitstekend een korte skivakantie vieren

Wil je een (lang) weekend naar de sneeuw dan bieden de kleine gebieden uitkomst. Je haalt hier namelijk alles uit je skipas en het pisteaanbod is genoeg voor een korte skivakantie. Daarnaast vind je een aantal prachtige gebiedjes op minder dan 900 kilometer rijafstand!

Heb jij geen zin in veel drukte, lange reistijden of hoge prijzen voor je verblijf? Kijk dan eens naar een kleiner skigebied, zodat je voordelig op skivakantie kunt. Dan houd je geld over om nog een keer op wintersport te gaan!

Zou jij naar een kleiner skigebied op wintersport gaan? Wat is jouw tip? Laat het weten in een reactie!