De wintersportmode voor skiseizoen 2022-2023

Iedereen is wel gevoelig voor trends en wil meedoen met de laatste mode, of je nu het laatste paar sneakers van Nike of de hipste hoodies van Scotch & Soda wilt hebben. Je wilt er zo goed mogelijk uitzien en er zo cool mogelijk bijlopen, althans de meeste van jullie. 😉 Het is dan ook geen verrassing dat ieder jaar de mode iets verandert. Elk wintersportmerk probeert hier natuurlijk op in te spelen en daarom zie je ook de wintersportmode veranderen. Dat is ook dit jaar het geval. Waar je vorig jaar met bijvoorbeeld een flitsend en druk skipak de show stal, is dat dit jaar wel even anders. Wil je dus helemaal op de hoogte zijn van de nieuwste trends? Lees dan snel verder!

Je betrapt jezelf er ieder jaar op

Het is iets waar je jezelf toch wel ieder jaar op betrapt: zodra de wintersportvakantie geboekt is en het in Nederland kouder wordt, ga je toch weer de bekende websites af voor nieuwe wintersportoutfits. Van muts tot skischoen en van sokken tot handschoenen, alles moet en zal nieuw gekocht worden en heb je natuurlijk ook écht nodig (dat maak je jezelf vooral wijs). Je wilt tenslotte hip en ski-chic op de piste staan. 😉 Wil je nog wat extra en leuke tips uit 2022? Lees dan de blog van vorig jaar van mijn collega.

De rugtas – van knullig naar hip

Het is een interessante ontwikkeling: sinds vorig jaar zie je steeds vaker mensen met een rugtas op de piste. Deze accessoire wordt steeds populairder. Het zijn niet de gigantische rugtassen die steeds populairder worden maar juist de subtiele en kleine rugtassen. Een rugtas is een uitkomst als je meerdere lagen hebt aangedaan en wellicht weer uit wilt trekken gedurende de dag of bijvoorbeeld als je een camera mee wilt nemen voor mooie foto’s of video’s. Al met al best handig en een goede ontwikkeling! Voor mooie en handige ski rugtassen kun je bijvoorbeeld op de website van DAKA of North Face kijken.

wintersport mode

Zwart blijft de baas maar zachte kleuren maken hun opkomst

Iedereen heeft het wel iets zwarts in zijn kast hangen, dat kan een zwarte helm of een zwarte skibroek zijn. Het is, denk ik, de meest voorkomende kleur op de piste. Daar komt langzaamaan wel verandering in, want andere kleuren en combinaties maken een opkomst. Veel mutsen in de meeste collecties zijn in dezelfde stijl als de skipakken gemaakt: veel zachte tinten. Ook de rugtassen, die steeds populairder worden, worden tegenwoordig in die kleuren verkocht. Het is dus mogelijk om er helemaal van top tot teen gematcht bij te lopen. Onder andere MONTEC en DOPESNOW zijn merken die hier veel keuze in hebben.

wintersport mode

Volledige skipakken en pastel kleuren

De volledige skipakken zijn al een aantal jaren terug te vinden in het pistebeeld en ook dit jaar doen ze weer mee. In tegenstelling tot vorig jaar zullen de skipakken op de piste aankomend jaar rustiger zijn qua print. Waar de skipakken vorig jaar niet gek genoeg konden en drukke printjes en felle kleuren hadden, is dat dit jaar anders. Dit jaar zijn veel meer skipakken in één of maximaal twee kleuren. Het liefst dan in pastelkleuren, zoals roze, poeder roze en licht blauw. Voorbeelden hiervan zijn de skipakken van Oneskee, een cool merk met een eigentijdse stijl.

wintersport mode

Streetwear is de nieuwe standaard

Dankzij verschillende merken zoals DOPESNOW, MONTEC en Siroko maakt streetwear wintersportkleding een steeds grotere opkomst. Je ziet dat steeds meer merken zoals Protest, North face en O ‘Neill hun wintersportkleding in deze stijl maken. Waar Napapijri een aantal jaren geleden de pistes overspoelde, doet streetwear wintersportkleding dat nu. Als je helemaal mee wilt met de mode zal je hier dus wellicht wat aanpassingen in je kledingkast voor moeten maken. 😉 Dit zijn een aantal tips om er in bijvoorbeeld Val Thorens, Alpe d’Huez of Saalbach op en top uit te zien. En mee te doen met de nieuwste wintersport mode trends.

wintersport mode

Niet echt een trend maar wel handig 😉

Je ziet het niet maar mensen doen het wel steeds meer; laagjes over elkaar aan. Veel mensen komen erachter dat je beter een aantal laagjes aan kunt doen, zodat je je gemakkelijk kunt aanpassen aan de temperatuur. Dus ook wanneer het weer omslaat. Dan kan je ’s middags zelfs zonder trui of thermoshirt skiën en hoef je niet te zweten. Ook hier komt de rugtas weer goed van pas om overbodige of extra kleding mee te nemen van de berg (kun je gelijk een hip laagje meenemen voor in de après-ski). 😉 Laagjes is de truc!

Heb je nou nog niet geboekt en wil je na het lezen van deze blog toch op wintersport? Bekijk dan de website of neem contact op met een van onze reisadviseurs.