Deze 10 dingen mis je nu al van de wintersportvakantie

Deze 9 dingen mis je van de wintersport

Helaas zit het wintersportseizoen er alweer op. Er zijn uiteraard nog mogelijkheden om op gletsjers te skiën, maar dat is toch anders dan een wintersportvakantie in de winter. Mis jij het ook alweer zo en kijk je uit naar de volgende keer op de piste? Wij hebben 9 dingen op een rijtje gezet die je nu al mist van de wintersport. Heb jij nog een toevoeging?

1. Sporten zonder tegenzin

Met veel plezier en goed gemutst stap je elke ochtend weer uit bed om de pistes op te gaan. Skiën en snowboarden tijdens je wintersportvakantie is hartstikke gezond. Op deze manier ben je stiekem gewoon de hele dag aan het sporten. Sporten zonder tegenzin en juist met heel veel plezier bestaat dus echt!

Sporten zonder tegenzin tijdens de wintersport
Sporten zonder tegenzin tijdens de wintersport

2. De après-ski

Naast het skiën en snowboarden staat de wintersportvakantie ook bekend om de après-ski. Verschillende bestemmingen staan bekend om de bruisende après-ski. Denk bijvoorbeeld aan St. Anton am Arlberg, Westendorf of Gerlos. Na een dag op de piste ga je meteen door naar een après-skibar om te genieten van een lekker drankje. Zowel de après-ski in de namiddag als de clubavonden tot diep in de nacht: onbezorgd genieten en een hoop gezelligheid. Mis jij dit ook al zo?

3. Het lekkere eten

Niet te vergeten: je mist het lekkere eten van de wintersport. Meestal is het lekkere eten niet zo heel erg gezond, maar wel erg lekker! Wat dacht je van de Kaiserschmarrn in Oostenrijk of een kaasfondue in Frankrijk? Jummie! Wij missen het lekkere eten al hoor!

Genieten van lekker eten en drinken in de zon
Genieten van lekker eten en drinken in de zon

4. Warme chocomelk met slagroom 

Tijdens een hele koude dag op de piste is er niks lekkerder dan even opwarmen in een typische berghut. Ook al ben je zo goed en dik aangekleed, soms kan het toch nog steeds erg koud zijn. De berghutten op de piste of op je route zijn dan ideaal om even op te warmen. Opwarmen doen we dan uiteraard met een overheerlijke warme chocomelk met het liefst een flinke toef slagroom.

5. Prachtige uitzichten

Wintersporten doe je in een adembenemende omgeving. Niet alleen skiën en snowboarden is er mogelijk, maar ook langlaufen en (sneeuwschoen)wandelen worden steeds populairder. Door de prachtige natuur kun je mooie tochten maken. Onderweg kun je daarnaast genieten van de vergezichten en uitzichten over het dal. 

Adembenemende uitzichten
Adembenemende uitzichten

6. Snel bruin worden

Tijdens een wintersportvakantie word je extra snel bruin. De kans is groot dat je tijdens de wintersport voor het eerst weer kunt genieten van de zon. Op de berg ben je hoger, waardoor je dichter bij de zon bent. Daarnaast zorgt de weerkaatsing van de zon ervoor dat je extra snel bruin (of rood) zult worden. Hierdoor is het wel van belang dat je je goed insmeert! Gaat het toch niet snel genoeg? Latschenkiefer zalf is een populair product om nog sneller bruin te worden. Let echter wel op, deze zalf heeft géén beschermingsfactor.

7. Geen kledingstress

Kledingstress? Tijdens de wintersport? Dat is helemaal nergens voor nodig! Mis jij het ook al dat je je helemaal niet druk hoeft te maken over je kleding? In de ochtend trek je jouw ski- of snowboardkleding aan en dit kun je de hele dag aanhouden. Na de piste kun je zo ook meteen door voor de après-ski. Je hoeft je niet eerst om te kleden, want iedereen staat er gewoon lekker in de kleren van overdag!

Na het skiën meteen door voor de après-ski
Na het skiën meteen door voor de après-ski

8. Eén zijn met de natuur

De hele dag ben je lekker buiten en geniet je van de pistes en de omgeving. Op deze manier word je een beetje één met de natuur. De frisse berglucht in combinatie met actief bezig zijn doen je goed. Je komt helemaal tot rust en kunt op en top genieten van je wintersportvakantie.

9. Ontspanning

Een wintersportvakantie geeft je rust. Al tijdens de eerste afdaling voel je dat je aan het genieten en ontspannen bent. Je vergeet even alles thuis en komt helemaal tot rust, terwijl je actief bezig bent. Daarnaast vind je in verschillende accommodaties een sauna en/of zwembad. Na een dag op de piste is het heerlijk om hier helemaal tot rust te komen.

Alpinresort Sport & Spa in Saalbach
Alpinresort Sport & Spa in Saalbach

10. De kou

We kunnen wel een paar redenen bedenken dat die kou echt niet zo erg is! Tijdens de winter heb je (bijna) geen last van pollen en kun jij genieten van die schone berglucht. Geen snotterneus, niesfeestjes en rode ogen van de hooikoorts in deze maanden. En nog zo’n fijn voordeel van de wintersport: je weet dat je iedere dag weer je warme winterjas ( en broek ) mag aandoen. Heb jij ook een matching combinatie gemaakt om goed voor de dag te komen op de piste? 

Wat mis jij nu al?

Ben jij ook in de zomer alweer bezig met je volgende wintersport? Wij zijn dat ook! We selecteren de beste accommodaties en zetten deze zo snel mogelijk online. We hebben al een groot aantal accommodaties “live” staan. Ook hebben we weer accommodaties met  vroegboekkorting, hierdoor profiteer jij van nog scherpere prijzen als je vroeg boekt!