Dutchweek Norway: een onvergetelijke ski-ervaring in het hoge Noorden

De Dutchweek is inmiddels een begrip binnen de wintersportwereld en keert jaarlijks terug in Sauze d’Oulx, Saalbach en Gerlos. Volgend jaar gaan we een stapje noordelijker en verplaatst het Oranje-getinte feest zich wel naar een heel bijzondere locatie: Myrkdalen in Noorwegen!

Van woensdag 18 tot zondag 22 april 2018 verwelkomen de Noren jou en je vrienden in het skigebied Voss-Myrkdalen. Lange, brede pistes, uitgestrekte landschappen en sneeuwzekerheid; wintersport in Scandinavië voegt een nieuwe dimensie toe aan jouw wintersportervaring(en). Dutchweek Norway is dan ook een evenement dat je niet wilt missen.

Voss-Myrkdalen

Het authentieke Voss ligt tussen de twee bekendste Noorse Fjorden: Sognefjord en Hardangerfjord en scoort jaarlijks zeer goed wanneer het aankomt op sneeuwzekerheid. Je geniet hier van prachtige vergezichten, gezellige bars, restaurants en leuke winkelgelegenheden. Een gondel brengt je vanuit het dorp naar het (deel)skigebied Voss resort met 25 km piste. Je kunt hier als beginner goed uit de voeten.

Myrkdalen ligt op circa 20 km van Voss en is een modern dorp dat zich richt op de wintersporters. Het deelgebied Myrkdalen telt 24 pistekilometers en is qua aanbod zeer veelzijdig. De afdalingen variëren qua moeilijkheidsgraad en ook vind je er een groot off-piste terrein en een freestyle park. De gevorderde skiër vindt er een lange, zwarte piste die in het dal van Myrkdalen uitkomt. Bijkomend voordeel is dat het een ski-in ski-out is vanuit het hotel en de appartementen.

Extra avonturen

Skiën in Noorwegen gaat natuurlijk gepaard met een aantal echte Noorse activiteiten. Zo kun je tijdens het Dutchweekend een Fjordsafari maken waarbij je tijdens een boottocht het prachtige werelderfgoed kunt bewonderen.  Daarnaast kun je tijdens de de Dutchweek kiezen voor een ‘Viking Dinner’ en geniet je tijdens 5 gangen van diverse Noorse specialiteiten. Uiteraard gaat elke gang gepaard met een bijpassend biertje. Wie op zoek is naar een adrenaline kick, kiest voor indoor-skydiving in Voss. Een unieke vrije val ervaring die je niet snel zult vergeten!

Ook in de sneeuw zijn diverse avontuurlijke activiteiten mogelijk, zo kun je gaan toerskiën/boarden en off-piste door de poeder knallen. Er valt per jaar gemiddeld 15 meter sneeuw in het gebied, de kans is groot dat jij ook de eerste lijnen kunt trekken in de verse sneeuw!

Backcountry skiing in Myrkdalen Credit Sverre F. Hjørnevik

Offpiste skiën in Myrkdalen – Sverre F. Hjørnevik

Summit Travel tijdens Dutchweek Norway

De rol van Summit Travel tijdens het Dutchweek Norway is natuurlijk om jouw wintersportvakantie zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij regelen alles voor je, op het gebied van vervoer: de vlucht naar Bergen en de transfer naar Myrkdalen. Om je bij te laten komen na een dag avontuur hebben we hotelkamers en appartementen in Myrkdalen aan het pakket toegevoegd. Bij het hotel gaan ook feestjes plaatsvinden terwijl de zon achter de bergen wegzakt.

We hebben diverse mogelijkheden qua overnachten en je hebt via Summit Travel toegang tot alle feestjes, een BBQ en een 3-gangendiner in een van de restaurants van het prachtige hotel. Wil je dit jaar iets anders dan de Alpen? Kom mee en proost tijdens de Dutchweek Norway met ‘Skoll!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *