Dutchweek Saalbach: bruisend, groots én Oostenrijks

© Dutchweek Saalbach | Photography: Stephan Versluis & Christ Clijsen

Van woensdag 20 tot zondag 24 maart 2019 kleurt het Oostenrijkse skidorp Saalbach weer oranje. Na 4 geweldige en onvergetelijke edities van Dutchweek Saalbach moet je er deze 5e keer zeker bij zijn! Dutchweek Saalbach is de perfecte locatie voor wintersporters die houden van sneeuw in combinatie met goede feestjes. Beleef tijdens de Dutchweek Saalbach de stijlvolle Oostenrijkse sfeer met snow parties op de berg, après-ski op de piste en feest tot in de vroege uurtjes in de clubs.

Waarom Dutchweek Saalbach?

Geniet tijdens Dutchweek Saalbach van uitbundige en bruisende après-ski en ontdek het levendige skidorp Saalbach. Er wordt tijdens deze Dutchweek fanatiek geskied, maar ook fanatiek gefeest na een dag op de piste. Van après-ski tot clubavonden in een discotheek, tijdens Dutchweek Saalbach kan het allemaal. Dutchweek Saalbach staat bekend als een bestemming voor 25-plussers: koppels, vriendengroepen, bedrijfsuitjes, iedereen is welkom. Heerlijk dansen en zorgen voor een onvergetelijke wintersportvakantie!

Saalbach

Saalbach staat bekend als één van de bekendste wintersportplaatsen van Oostenrijk. Kenmerkend voor dit skidorp zijn de gezelligheid en uitbundigheid, leef je helemaal uit tijdens après-ski. Het centrum van Saalbach is autovrij, waardoor je zorgeloos kunt genieten van de winkels, restaurants en barretjes. Daarnaast heeft Saalbach een overdekt zwembad, een kunstijsbaan én tennis- en squashbanen. Een sportieve avond behoort dus ook tot de mogelijkheden!

Het skidorp Saalbach
Het skidorp Saalbach © Dutchweek Saalbach | Photography Twycer – www.twycer.nl

Skicircus Saalbach-Hinterglemm

Het skicircus Saalbach-Hinterglemm bestaat uit drie losse skigebieden die sinds enkele jaren met elkaar zijn verbonden. Deze skigebieden van Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn zorgen voor 200 kilometer aan perfect geprepareerde pistes: 90 kilometer blauwe pistes, 95 kilometer rode pistes en 15 kilometer zwarte pistes. Vele sneeuwkanonnen zorgen voor genoeg sneeuw op de pistes. Skicircus Saalbach-Hintgerglemm beschikt over maar liefst 55 supersnelle én moderne liften om je naar boven te brengen en wachtrijen te minimaliseren. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich helemaal uitleven op de pistes. Voor beginners zijn de brede pistes van bijvoorbeeld de Kohlmaiskopf of de Reiterkogel uitstekend om te oefenen. Gevorderde skiërs kunnen zich voor steile afdalingen uitleven bij de Schattberg. Voor snowboarders zijn er funparks, halfpipes en funcrossparken. Door de diversiteit is Dutchweek Saalbach ook een ideale wintersportbestemming voor bedrijfsuitjes en grote groepen!

Après-ski tijdens Dutchweek Saalbach

Vanaf ongeveer 2 uur ’s middags hoor je tijdens het skiën in de verte al de beats van een feestje. Ontdek de Snowparty bij de Mais Alm, ga voor après-ski naar Burgi’s, voor thema avonden moet je in Taverne zijn en in Castello kun je tot in de late uurtjes doorfeesten. Daarnaast barst het in Saalbach van de leuke restaurants waar je geniet van een Oostenrijkse maaltijd. Het is natuurlijk niet onbelangrijk om een goede bodem te leggen voor al die mooie feesten! Saalbach heeft de slogan ‘lange pistes en korte nachten’ te danken aan het levendige en beruchte après-ski leven.

Feesten tot in de late uurtje
Feesten tot in de late uurtjes © Dutchweek Saalbach | Photography: Stephan Versluis & Christ Clijsen

Vervoer naar Dutchweek Saalbach

Saalbach ligt op zo’n 950 kilometer van Nederland, vanuit Breda gemeten. Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Dutchweek Saalbach te reizen:

  • Eigen auto: stap thuis in de auto en rijd met je eigen auto naar Saalbach. Een groot voordeel is dat je zelf bepaalt waar en wanneer je stopt. Een nadeel is dat je geconcentreerd moet rijden, waardoor je waarschijnlijk niet helemaal uitgerust aankomt in Saalbach. Daarom hebben we nog een paar oplossingen voor je!
  • Pendelbus: bij Summit Travel kun je een 5-daagse buspendel Royal Class boeken. Met deze pendelbus vertrek je op donderdag aan het einde van de dag vanuit Nederland en zondagavond vertrekt de pendelbus weer vanuit Saalbach;
  • Privé busreis: ga je als bedrijf of (grote) groep op reis naar Dutchweek Saalbach? Dan kan een privé busreis het perfecte vervoer zijn. Met een 5- of 6-daagse Royal Class privé busreis kies je uit 40, 44, 50 of 66 zitplaatsen en je bepaalt zelf de opstapplaats. Zo vertrekken jullie met z’n allen en kom je uitgerust aan om meteen te genieten van Dutchweek Saalbach;
  • Vliegtuig: boek met Summit Travel jouw vlucht van Amsterdam of Rotterdam naar Salzburg met Transavia. Daarnaast kun je gebruik maken van een (privé) transfer van het vliegveld in Salzburg naar Saalbach. Deze transfer duurt ongeveer 1,5 uur. Ook is het mogelijk om een auto te huren en zelf van het vliegveld naar Saalbach te rijden. Bekijk op de Dutchweek Saalbach pagina op onze website de mogelijkheden en prijzen!

Heb jij je wintersportvakantie tijdens Dutchweek Saalbach al geboekt?

Tijdens Dutchweek Saalbach is het mogelijk om arrangementen van 3 tot en met 7 nachten te boeken. Bij deze arrangementen zijn de skipassen en toegang tot alle Dutchweek Saalbach feesten inbegrepen. Bekijk hier de arrangementen voor 4 nachten. Als je woensdag in de loop van de middag aankomt en zondag weer vertrekt kun je genieten van het gehele programma! Uiteraard kun je ook langer genieten van de mooie witte wereld van Saalbach!