Dutchweek Saalbach gaat door!

Dutchweek Saalbach 2022

Kijk jij er ook zo naar uit? In de ochtend de eerste afdalingen maken van vers geprepareerde pistes om vervolgens in het zonnetje te genieten van een biertje of wijntje tijdens de après-ski. In maart kunnen deze dromen weer werkelijkheid worden. Ja, je leest het goed: Dutchweek Saalbach mag weer plaatsvinden! Zo worden in Saalbach een week lang de lederhosen en dirndljurken vervangen voor oranje T-shirts en confetti in alle mogelijke kleuren. Twee jaar lang hebben we witbier en Aperol Spritz moeten drinken in onze eigen woonkamer… maar gelukkig kan het binnenkort weer tijdens Dutchweek Saalbach! En daar zijn de drankjes in groten getale aanwezig. Dit zal er natuurlijk iets anders uitzien dan eerdere edities, maar het feest zal er zeker niet minder leuk op worden! 

Header Dutchweek Saalbach

Dutchweek Saalbach

Beeld je eens in: Na een heerlijk ontbijtje, begeef je je op de vroege ochtend op de piste. Om klokslag 11.30 uur klinken de eerste tech- en deephouse beats vanuit de boxen van Montana Royal. Je strijkt neer en eet een lekkere schnitzel of Kaiserschmarrn, terwijl je geniet van de fijne muziek. Vervolgens maak je nog wat laatste afdalingen en ga je langs bij de Panorama Alm, hier zal je verrast worden met toffe internationale hits. Ga je tussendoor nog wat eten of meteen door naar de Maisalm? Hier zal je versteld staan van de leuke live entertainment. Er is natuurlijk ook tijd voor Mama Lauda en Johnny Depp, de liefhebbers van dit soort après-ski plaatjes kunnen terecht bij Burgi’s. Bevielen de internationale hits van de Panorama Alm je zo goed, dan kun je vanaf hier meteen door naar Saalbacherhof hotel, waar ze ook weer door swingen met internationale hits. Afsluiten, dat doe je in de Taverne. Met toffe live muziek zorgt deze tent dat je gewoon niet voor 02.30 uur naar huis wilt!

Het is wel belangrijk dat je tijdens al dat feesten een goede bodem legt, dan kun je namelijk optimaal genieten van Dutchweek Saalbach. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een hotel inclusief diner te boeken, maar Saalbach barst ook van de leuke restaurants, waar je geniet van heerlijke Oostenrijkse gerechten.

Alle feesten zullen worden georganiseerd op basis van de dan geldende Coronamaatregelen. Dat betekent dat je dit jaar geen hossende mensenmassa’s zult zien, maar dat het wel zo gezellig mogelijk gemaakt wordt. Zo wordt er zo veel mogelijk in de buitenlucht georganiseerd en wordt er meer met zitplaatsen gewerkt. Daardoor krijg wat meer een loungevibe. Is het in maart weer toegestaan om te feesten in Saalbach… dan gaat het dak er natuurlijk in zijn geheel vanaf! Je kunt het gehele programma bekijken op onze Dutchweek Saalbach pagina.

Vrienden bij Dutchweek Saalbach

Extra events tijdens Dutchweek Saalbach

Naast alle feesten die Dutchweek Saalbach te bieden heeft, zijn er ook twee actieve events. Bij Dutchweek draait het natuurlijk om optimaal genieten in alle mogelijke vormen. Zorg dat je de slaapkop in je vriendengroep op tijd uit zijn of haar bed trekt, want op maandag 21 en vrijdag 25 maart kunnen jullie de first tracks maken tijdens het ‘’early bird skiën’’. Om 7:45 uur vertrek je vanaf het dalstation bij de Kohlmaisbahn. Dat jullie vroeg moeten opstaan, hoeft natuurlijk geen reden te zijn om de avond ervoor eerder naar huis te gaan. Je bent jong en wil natuurlijk wel het optimale uit deze week halen. Vergeet je wekker alleen niet op tijd te zetten.

Dinsdag 22- en donderdag 24 maart staat de snowbike race op de planning. Denk jij je vrienden te kunnen verslaan op een snowbike? Dan kunnen jullie om 9:30 uur terecht bij de Panorama Alm. Misschien word jij dan de snowbike champion van Saalbach. En die titel wil je natuurlijk wel weer mee naar Nederland brengen! Wil je de nieuwste gear testen? Van zondag 20 t/m dinsdag 22 maart kun je nieuwe ski’s testen op de piste bij Montana Royal bovenaan de KohlmaisBahn lift bij het DAKA testcentrum Powered by DAKA. Je vindt meer informatie over alle activiteiten op de website van Dutchweek

Corona

Zoals eerder aangegeven zal het er dit jaar iets anders uit gaan zien tijdens Dutchweek Saalbach. De Alpenlanden zijn stapsgewijs de maatregelen aan het loslaten. En omdat ze het corona virus beter onder controle lijken te hebben, is de kans groot dat ze de maatregelen de komende tijd verder gaan versoepelen. Goed nieuws dus voor Dutchweek! Ook de horecagelegenheden in Saalbach hebben aangegeven dat de schnaps al klaar staan en dat het volgens de huidige maatregelen zeker door kan gaan. Bekijk voordat je op reis gaat altijd even de huidige maatregelen zodat je niet voor een verrassing komt te staan.

Accommodaties en tickets

Heb je je vrienden al kunnen overtuigen om in maart af te reizen naar Saalbach? Dat is mooi! Wij hebben namelijk nog een aantal top accommodaties beschikbaar inclusief skipas en Dutchweek bandjes. Op slechts 100 meter van de Schatberg X-press ligt het Berger’s sporthotel. Dit luxe 4-sterrenhotel ligt in het centrum van Saalbach. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je een feest moet missen! ’s Ochtends staat er een heerlijk ontbijtbuffet klaar en ’s avonds kun je genieten van een 4-gangendiner. Het hotel beschikt ook over een wellness met zwembad, stoombad en sauna. Heerlijk na een lange dag op de piste. In het centraal gelegen Alpinresort verblijf je op basis van all-inclusive in échte luxe. In dit hotel kun je perfect uitrusten nadat jullie hebben gefeest op de berg of in het dal. De verschillende sauna’s en stoombaden zorgen ervoor dat je zelfs tijdens Dutchweek Saalbach lekker tot rust komt. Ben je geïnteresseerd in bovenstaande accommodaties of wil je de rest van ons aanbod bekijken? Bekijk dan ons volledige aanbod tijdens de Dutchweek!

Maiskogelbahn Dutchweek Saalbach

Saalbach

Saalbach staat bekend om de bruisende après-ski en de eindeloze pistekilometers. Sinds 2015 is het Skicircus verbonden met Fieberbrunn, hierdoor beschikt het gebied over 270 kilometer aan pistes. Door de veelal makkelijke pistes en een uitgebreide oefenweide is het gebied perfect voor beginnende wintersporters. Gevorderde wintersporters kunnen door de vele aansluitingen met andere gebieden en de mogelijkheden om off piste te skiën ook goed aan hun trekken komen. Naast dat je als wintersportliefhebber je hart kunt ophalen aan alle beschikbare pistes in Saalbach, is er voor de feestfanaten ook genoeg te beleven. Het hele seizoen door kun je tot in de late uurtjes genieten bij de meest gezellige après-ski bars, die ook in de Coronatijd voor rustige gezelligheid hebben gezorgd.

Zien we jou terug in Saalbach? Wij kijken er in ieder geval al naar uit!