Early bird ski – Vroeg je bed uit voor de beste pistes!

In steeds meer gebieden kun je early bird skiën. Dat houdt in dat je op de piste staat voordat het gebied open gaat. Waarom zou je zo vroeg uit je bed stappen? We leggen het uit en we laten je de skigebieden weten waar je kunt early bird skiën!

Heb jij de zon al eens op zien komen, terwijl je zelf op de berg staat? Dat is fantastisch. Het is een echt kippenvelmoment op het moment dat je de zon boven de bergen ziet uitkomen. In het dal is het al mooi om de zon op te zien komen, maar hoger in de bergen is het net iets spectaculairder. Het zonlicht geeft een enorm mooie gloed op de bergen en wordt met de minuut feller.

Early bird ski Schmittenhöhe - Dutchweek

Afgelopen januari zijn we op early bird ski in Zell am See geweest. Het was vroeg verzamelen, om stipt 7:15 vertrok de lift naar boven. Onderweg kregen we uitleg over het skigebied en hoe ze de pistes prepareerden. De natuur is nog de baas in het skigebied vroeg in de morgen en daardoor kon je ook wildlife spotten. Er hupte een gems onder de skilift door. Deze zijn vaker te spotten in het gebied onder de Schmittenhöhebaan. Boven aangekomen in de schemer was het enorm mooi om de contouren van de bergen met gouden gloed te zien.

En wat is nu lekkerder dan de eerste lijnen over de mooi geprepareerde pistes te maken? Dit is echt de perfecte opstart voor alle fervente wintersporters onder ons.

Waar kun je in seizoen 2019-2020 early bird skiën in Oostenrijk?

Early bird ski in Saalbach- Hinterglemm – Leogang – Fieberbrunn

Vanaf 12 januari kun je in het skigebied al om 8 uur diverse pistes af glijden. Dat zijn de L1, L2, L3 en L4 liften in Leogang. In Hinterglemm kun je de pistes op met de C1, C3, B12, A9, D1 en D2 skiliften. Ook in Fieberbrun is er een lift open, de F11. Saalbach opent de Kohlmaisbaan I en II vroeg in de morgen.

Early bird ski mogelijkheden in het Zillertal

Zillertal early bird ski

In het Zillertal zijn diverse gebieden waar je kunt early bird skiën. In Hoch Zillertal kun je iedere dag vanaf 7:30 de piste op. Ben je op tijd uit de après-ski gerold in Gerlos? Dan kun je in maart in Zell, Gerlos en Königsleiten om 6:55 de pistes op. Er is ook een aantal hutten geopend om te genieten van een lekker ontbijt. In Mayrhofen is de Ahornbahn en de dalafdaling naar Mayrhofen geopend. Wil je genieten van een spectaculaire zonsopgang en een uitmuntend gezelschap? Dan kun je je aanmelden en mee op tour op en rond de Hintertuxer gletsjer. Je ontbijt dan bij Wirtshaus am Tuxer Ferner in het gletsjergebied.

Snow Space – Flachua/Wagrain/St Johann

Bij de Alpendorf gondel in St. Johann -Alpendorf word je om 7:15 verwacht om met het management te gaan early bird skiën en daarna te genieten van een welverdiend ontbijt.

Early bird ski in Zell am See

De Schmittenhöhe staat voor je klaar tijdens een ski ’n Brunch. Tot en met eind februari kun je terecht om de zon boven de bergen van Zell am See/Kaprun uit te zien komen. Het meer van Zell am See is ook dan weer een blikvanger. Enige ski ervaring is wel vereist hebben we ontdekt, je daalt het laatste stuk af over de zwarte 13. Maar met de tips van de gids kon je de piste goed afdalen. Het ontbijt is daarna dubbeldik verdiend!

Early bird ski in Skiwelt Brixen en Skiwelt Westendorf

Iedere donderdag vanaf 31 januari kun je early bird skiën op een aantal pistes in Brixen im Thale en Westendorf. De SkiWeltbaan, Sonnenlift, Choralmbaan en AlpenRosenbaan 1&2 zijn vanaf 7:30 geopend.

Early bird ski in Montafon

In Schruns kun je vanaf eind december tot en met 11 april iedere zaterdag vanaf 7:30 de pistes op. Ook de Nova skilift is al vanaf 27 december iedere vrijdag vanaf 7:20 open voor de groep early bird skiërs. Je gaat dan een aantal pistes af en ontbijt bij de Nova Stuba. Daarna kun je de hele dag genieten in dit prachtige gebied. Wil je iedere dag de zon op zien komen vanaf de berg? Slaap dan in St. Gallenkirch op hoogte. 

First Tracks in Serfaus-Fiss-Ladis

In dit geweldige skigebied kun je iedere woensdag om 7:30 mee de pistes op voor een tocht door het gebied en een uitgebreid ontbijt om 9:30. Dat houdt in dat je al 2 uur kunt skiën. Geniet van de rust van de ochtend en de geprepareerde pistes in Serfaus.

First Line in Obergurgl

Samen met een skigids ga je een aantal mooie pistes af in het gebied in het Ötztal, om daarna je honger te stillen bij de zonnige Hohe Mut Alm. Vanaf 7 februari kun je iedere vrijdag om 7:30 terecht bij de Festkogel skilift voor de early bird ski in Obergurgl.

 

Heb je zin om een early bird ski mee te maken? Kijk dan op de pagina’s van de skigebieden om te boeken. Ontdek ook de mogelijkheden voor je wintersportvakantie via Summit Travel en beleef wintersport zoals het zijn moet!