De eerste keer op wintersport, wat zijn de tips van onze collega’s?

Eerste keer op wintersport

Jaarlijks hoor je weer verhalen van vrienden en familie, iedereen kijkt uit naar de wintersportvakantie. Skiën en snowboarden, lekker eten en genieten van gezellige après-ski en een hoop andere gezelligheid. Daarnaast komen ze ook nog eens bruin terug, want de zon scheen volop tijdens de wintersportvakantie. Tussendoor heb je ook al een hoop jaloersmakende foto’s ontvangen van prachtige natuur, heerlijke drankjes op gezellige terrasjes en feestjes. Dit jaar is het zover, je hebt besloten voor de eerste keer op wintersport te gaan! Wij hebben een aantal van onze collega’s gevraagd welke tips zij voor je hebben.

1. Wees niet bang tijdens de eerste keer op wintersport!

De eerste keer de piste op, het kan eng zijn en uiteraard is er een kans dat je niet meteen op je ski’s of snowboard blijft staan. Blauwe plekken krijg je toch wel, dus ga zonder angst gewoon de berg af! Op deze manier krijg je het skiën of snowboarden het snelste onder de knie. Als je bang bent is de kans dat je valt alleen maar groter, dus gewoon genieten! Het is natuurlijk wel verstandig om een (of meerdere) lessen te nemen om de basis onder de knie te krijgen. Tip is natuurlijk om in Nederland al te gaan lessen, dan kun je remmen en kom je een beetje elegant van de berg af!

Wees niet bang op de piste!
Wees niet bang op de piste!

2. Onderschat een wintersportvakantie niet

De wintersportvakantie is natuurlijk een vakantie, maar dat wil niet zeggen dat je helemaal niks uitvoert. Zonder dat je het door hebt ben je gewoon de hele dag actief bezig. Overdag ben je aan het genieten van de pistes op je ski’s of snowboard en in de namiddag en avond begeef je je in het bruisende après-ski leven van het skidorp. Extra tip: neem je jouw wintersportuitrusting mee vanuit Nederland? Stop je sokken en kleine spullen in je helm in je koffer, dit bespaart een hoop ruimte!

3. Bijslapen komt thuis wel weer

Skiën en après-skiën horen voor de meeste wintersportliefhebbers bij elkaar, want wat is wintersport zonder après-ski? Vanaf de piste kun je meteen bij een leuke bar beginnen met feesten. Aan het eind van de avond kun je ook nog eens helemaal los gaan in een discotheek tot in de late uurtjes. De volgende ochtend word je wakker met een strak blauwe lucht en heb je alweer zin om de piste op te gaan, maar eigenlijk ben je ook nog wel moe van de avond ervoor. Een belangrijke tip: ga toch gewoon uit bed, want je zult al snel merken dat de frisse berglucht wonderen doet!  Bijslapen komt thuis wel weer.

4. Geniet van de adembenemende omgeving

De prachtige witte wereld, het is net of je aan het dromen bent. Je ziet het jaarlijks op alle foto’s voorbij komen, maar dit is de eerste keer dat je het zelf zult beleven. Vergeet dan ook tijdens de eerste keer op wintersport ook zeker niet te genieten van de adembenemende omgeving. Bewonder vergezichten en uitzichten op de dalen. Op de piste kun je bij een restaurant genieten van de panoramische uitzichten onder het genot van je schnitzel met frietjes.

Geniet van prachtige uitzichten
Geniet van prachtige uitzichten

5. Vergeet de ‘iedereen-gaat-sneller’ frustraties tijdens de eerste keer op wintersport

De eerste keer op wintersport, je moet nog wennen en staat misschien nog een beetje te prutsen op de piste. Je bent al een aantal keer gevallen én wordt ook nog eens door iedereen ingehaald, elke keer weer. Daarnaast kun je tijdens de après-ski nog niet alle nummers meezingen, sommige meezingers zijn helemaal nieuw voor jou. Allemaal frustraties tijdens de eerste keer op wintersport, maar volgend jaar ga je alweer voor de tweede keer op wintersport en weet je precies hoe alles eraan toe gaat. Geen zorgen dus en puur genieten!

Wij hebben er vertrouwen in!

Als wintersportliefhebbers zijn we allemaal ooit een eerste keer op wintersport geweest en weten we allemaal hoe het is. Daarom zijn we er stiekem ook van overtuigd dat je ervan zult genieten en de komende jaren niet meer zonder wilt! Summit Travel heeft een gevarieerd aanbod in de sneeuw, onze reisadviseurs helpen je graag verder!