Feestelijke afsluiting winterseizoen 2015-2016 in Val Thorens

Met naar verwachting een koude koningsdag voor de boeg, zullen we nog eventjes moeten blijven hangen in de winterse sferen. Nu zal het weer in Nederland eerder herfstachtig zijn, maar in de Alpen staat er komend weekend sneeuwval op het programma. Het is dan wellicht ook een idee om het ‘koningsfeestje’ elders te vieren. In Val Thorens bijvoorbeeld. Hier vindt van 30 april tot 6 mei de befaamde Dutchweek Val Thorens plaats.

Skiën in Val Thorens

Val Thorens is zonder twijfel een van de meest populaire wintersportplaatsen van de Alpen. Dankzij de hoge ligging op 2300 meter is er bijna altijd sprake van goede sneeuwcondities. De seizoen afsluiting in het begin van mei gaat dan ook vaak gepaard met witte pisten. Het dorp is echt afgestemd op de wintersporter en veel accommodaties  zijn skiënd te bereiken. Val Thorens ligt in Les Trois Vallées, het grootste aaneengesloten skigebied van Frankrijk(600 km piste). Daarnaast is het eigen skigebied van Val Thorens zeer uitgebreid en goed voor 150 km piste.

Goede weersvoorspellingen

De weersvoorspellingen zijn veelbelovend. Zo is er afgelopen weekend nog een laagje sneeuw bijgevallen en ligt er op de berg nog meer dan twee meter. Daarbij verwacht men komend weekend opnieuw sneeuwval en ziet de verwachting er voor de winterfanaat er dus rooskleurig uit.

Valtho webcam 1
Webcamshot dorp 20.04 (sneeuwhoogte.nl)
Valtho webcam 2
Webcamshot berg 20.04 (sneeuwhoogte.nl)

Dutchweek Val Thorens

Al een aantal jaar wordt het wintersportseizoen in Val Thorens afgesloten met een bruisende feestweek. Een week lang wordt er van vroeg in de middag tot laat in de nacht gefeest, met veelal bekende dj’s en artiesten. Voor de beeldvorming, een korte sfeerimpressie van de feestweek in ‘Valtho’

De line-up is inmiddels ook bekend:

Dutchweek programma
Aankondiging Dutchweek 2016 (Dutchweekfestival.com)

Wil jij het wintersportseizoen in stijl afsluiten? Bekijk dan snel ons aanbod en zorg dat je erbij bent!