Geheimtip: ga op wintersport naar het zonnige Karinthië!

Wintersport Karinthië

Er zijn maar weinig mensen op de hoogte van alles wat Karinthië te bieden heeft. Rustige skigebieden waar je bijna nooit hoeft te wachten bij de skilift. Gemoedelijke Oostenrijkse après-ski. Zonnige skidagen op goed geprepareerde pistes en eindeloos genieten in verschillende wellness centra. Dit is een kleine greep uit een wintersportvakantie in het zonnige zuiden van Oostenrijk. Steeds meer wintersporters trekken jaarlijks naar de verschillende skigebieden van Karinthië en in deze blog vertellen we waarom ook jij een wintersport in Karinthië zou moeten overwegen!

Karinthië in het algemeen

Ten opzichte van Nederland is de ligging van Karinthië net iets verder dan het gemiddelde skigebied in bijvoorbeeld Tirol of Salzburg. Laat dit je niet afschrikken! Je rijdt hier namelijk grotendeels over snelwegen die niet zo vatbaar zijn voor de bekende wintersportfiles. Daarnaast heb je na de snelwegen weinig bergpassen meer te overbruggen. Op de route vind je maar weinig haarspeldbochten en door de veelal verharde wegen hoef je je geen zorgen te maken over sneeuwkettingen. Afhankelijk van je bestemming rijd je er in 10 tot 12 uur naartoe. Daarnaast kun je natuurlijk ook vliegen en met een transfer naar je verblijf.

Het wintersportseizoen duurt van begin december tot half april. Dit hebben de gebieden te danken aan de vrij hoge ligging en het goede onderhoud van de pistes. Tijdens je vakantie in Karinthië hoef je dus niet te twijfelen aan de pistekwaliteit! In Karinthië is er naast het skiën op goed geprepareerde pistes nog veel meer te beleven. Zo wordt jaarlijks de alternatieve Elfstedentocht geschaatst op de Weissensee. Iedere editie trekken er zo’n 5000 Nederlanders naartoe om de ijzers onder te binden. Ook heeft Karinthië op culinair gebied genoeg te bieden, want naast de algemeen bekende typisch Oostenrijkse keuken, vind je in Karinthië een aantal gerechten die je moet proberen! Zoals de Käsnudl oftewel Karinthische noedels. Of zoetwatervis zoals de ‘Kärntner laxn’, een Karintische meer forel. Bij de koffie eet je een ‘Reindling’. Een zoet brood wat vooral tijdens Pasen erg populair is!

Nassfeld

Karinthië staat bekend om de kleinschalige rustige gebieden. Toch heb je in Karinthië een aantal gebieden die flink wat pistekilometers te bieden hebben. Een van de hoogtepunten van de deelstaat is Nassfeld. Nassfeld is met maar liefst 110 pistekilometers ook meteen het bekendste en grootste skigebied in Karinthië. Dionne, onze AlpenReizen collega, heeft hier vijf maanden gewerkt en gaf ons wat insider tips! Ze omschrijft Nassfeld als een groot gebied waar je bijna nooit wachtrijen zult vinden bij de skiliften: “Vanwege de afwisselende pistes is het voor iedere wintersporter een fijn gebied om afdalingen te maken. Voor de kinderen zijn er verschillende grote kinderlanden te vinden waar Nederlandse skileraren werkzaam zijn.” vertelt ze enthousiast.

Nassfeld grenst aan de dorpen Rattendorf en Tröpolach. Vanaf Tröpolach kun je de gondel nemen die je het Nassfeld skigebied in brengt. Beneden in het dorp zijn verschillende gemoedelijke restaurants waar je kunt genieten van typische Oostenrijkse gerechten. Dionne blikt terug op een leuke tijd in Nassfeld en vertelt: “De typische Oostenrijkse après-ski kun je vinden bij ‘Zum Alois’, een gemoedelijke Schirmbar waar je na het skiën terecht kunt voor een biertje, Aperol of zelfs een bombardino. Dat laatste drankje kom je vaak tegen in Karinthië waar de Italiaanse invloeden aanwezig zijn. En als je toch zo dichtbij bent, kun je vanuit Nassfeld zelfs naar Italië skiën! Onderaan deze afdaling vindt je Pizzeria Kabrio. Hier kun je terecht voor échte Italiaanse pizza’s en andere heerlijke gerechten. Dit alles voor een goede prijs!”. 

“Bij Pizzeria Kabrio was ik bijna iedere vrije dag te vinden. Heerlijk Italiaans eten voor een goede prijs!” aldus Dionne.

Skigebieden in Karinthië

Karinthië kent naast de grote, bekendere skigebieden ook wat kleine, knusse skigebieden. De topskipas geeft je toegang tot alle gebieden in Karinthië en Osttirol. Je kunt tijdens je vakantie dus gemakkelijk meerdere gebieden bezoeken! Ga gletsjerskiën op de Mölltaler gletsjer of ontdek de Grossglockner in Heiligenblut waar je afdalingen kunt maken met uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, jawel: de Grossglockner! Het kleine Dreiländereck Arnoldstein bij Villach is speciaal omdat Oostenrijk, Italië en Tsjechië hier samenkomen. Boven op de berg kun je iedere grens overstappen en vanwege de lage prijzen in het gebied is Dreiländereck Arnoldstein zeker een bezoekje waard tijdens je wintersport in Karinthië! Ook Katschberghöhe, wat op de grens van Karinthië en Salzburg ligt, is een echte aanrader. Vanaf hier ski je in het hart van Oostenrijk: het leuke Ski Lungau

Midden in Karinthië ligt het kuuroord Bad Kleinkirchheim. De combinatie van een kuuroord met een wintersportdorp gaat natuurlijk perfect samen. Zo kun je tijdens je vakantie naar het Karlbad. Dit badhuis is ongeveer 500 jaar oud en zeker een bezoekje waard! Verder heb je in Bad Kleinkirchheim de Therme St. Kathrein en het Thermal Römerbad. Hier kijk je letterlijk uit op de piste waar je overdag hebt geskied. Het skigebied telt zo’n 103 kilometer aan pistes en is voor ieder niveau wintersporter geschikt. 

Skiliften in Nassfeld Karinthië

Clofers Relax Chalets

Wil jij ook op wintersport in Karinthië? Wij hebben een aantal prachtige chalets beschikbaar voor seizoen 2022/2023. Kies bijvoorbeeld voor de mooie Clofers Relax Residences. In dit prachtige vakantiepark kun je kiezen om in een van de mooie chalets of ruime appartementen te verblijven. Het moderne vakantiepark ligt in Rattendorf in de buurt van Nassfeld. Je kunt dankzij de rustige ligging genieten van de prachtige omgeving. De Nederlandse eigenaar heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de chalets en appartementen van binnen van alle gemakken voorzien zijn! Op 250 meter afstand van het vakantiepark bevinden zich de dichtstbijzijnde winkels en restaurants. Op 5 minuten rijden vind je een grote supermarkt De skibus vertrekt op zo’n 50 meter afstand van de chalets, deze brengt je naar het skigebied van Nassfeld. Je overnacht in Clofers Relax Residence op basis van logies. Ter plekke is er tegen betaling een heerlijke broodjesservice te boeken!

clofers chalet

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden in Karinthië? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact op met een van onze reisadviseurs!