Gerlos: een dorp met veel Nederlandse invloeden en uitbundige après-ski

Skiën bij Gerlos

Gerlos, wie kent deze bestemming in de Oostenrijkse Alpen nou niet? Jaarlijks keren vele Nederlanders terug naar deze populaire bestemming. Vanaf het moment dat je dit dorp moet verlaten verlang je alweer naar je volgende wintersportvakantie, want wat was het weer mooi! Gerlos staat bekend om de uitbundige après-ski en de vele mogelijkheden op de piste. Dankzij de populariteit van de bestemming ben je zeker niet de enige Nederlander in dit gebied!

Het skidorp Gerlos

Gerlos heeft een langgerekte en populaire hoofdstraat waar je vele kroegen en accommodaties vindt. Dit skidorp staat bekend als dé plaats voor après-ski. Dit dorp behoort tot de Oostenrijkse ski-oorden die al sinds jaar en dag ontzettend populair zijn bij de Nederlandse skiërs. Omdat er zoveel Nederlanders naar Gerlos gaan kun je hier ook skilessen in het Nederlands volgen en een drankje aan de bar kun je ook in het Nederlands bestellen. Nederland heeft dan geen berg, maar dan gaat dit reislustig volkje wel naar de bergen! Populaire après-ski bars in Gerlos zijn onder andere Luigi’s Turbo Bar en de Cin Cin. Aan gezelligheid en drukte in dit skidorp geen gebrek! Ski overdag, maak prachtige afdalingen en feest door tot diep in de nacht!

Het Oostenrijkse skidorp Gerlos
Het Oostenrijkse skidorp Gerlos

Het skigebied Zillertal

Het skigebied Zillertal bestaat uit een aantal deelgebieden, namelijk Zillertal Arena, Zillertal 3000 en Hochzillertal-Hochfügen. Vanuit Gerlos heb je direct toegang tot de Zillertal Arena. In totaal heeft het skigebied Zillertal 491 kilometer aan piste. Het skigebied bij Gerlos, de Zillertal Arena, heeft in totaal 143 kilometer aan piste. De pistes zijn voor ieder niveau, van makkelijke afdalingen tot zeer uitdagende afdalingen. Daarnaast vind je hier voor snowboarders een snowpark en diverse halfpipes. Ook liefhebbers van langlaufen kunnen zich hier helemaal uitleven. Ontdek 150 kilometer aan loipes in de omgeving. Nog een voordeel van deze bestemming is de Hintertux Gletsjer. Deze gletsjer zorgt ervoor dat je in dit gebied gegarandeerd kunt skiën. Sneeuwzekerheid, wie wil dat nou niet?

Geniet van de mogelijkheden in het Zillertal
Geniet van de mogelijkheden in het Zillertal

Dutchweek Gerlos

In 2019, van woensdag 27 maart tot zondag 31 maart, vindt alweer de 3e editie van Dutchweek Gerlos plaats. Dit stijlvolle end-of-season event mag je niet missen! Heel het skidorp zal gedurende deze dagen weer oranje kleuren. De meeste bezoekers van Dutchweek Gerlos zijn tussen de 30 en 50 jaar oud en er is genoeg te beleven! Van onvergetelijke après-ski tot mooie clubavonden in één van de discotheken in het dorp, je ontdekt het allemaal tijdens Dutchweek Gerlos. Aansprekende DJ’s en verschillende live optredens zorgen voor extra gezelligheid. Dit spetterende evenement om het wintersportseizoen af te sluiten mag je zeker niet missen!

Dutchweek Gerlos
Dutchweek Gerlos – Arena Center

Ga jij ook naar Gerlos komende wintersportvakantie?

Ben jij een echte liefhebber van dit skidorp of ga je komende wintersport voor het eerst? Er zijn genoeg mogelijkheden voor iedereen en aanwezig zijn bij Dutchweek Gerlos is ook een echte aanrader! De reisadviseurs van Summit Travel staan voor je klaar om je te adviseren. Wij zorgen voor jouw onvergetelijke wintersportvakantie in het Zillertal en vele andere gebieden!