Goede voornemens wintersport: 2018 wordt een nog gezelliger en onvergetelijker jaar

Goede voornemens, voor de een uitdaging, voor de ander doffe ellende. Over een paar daagjes mogen we weer en om je op weg te helpen, hebben we een aantal goede voornemens voor je uitgeschreven. Dan wel goede voornemens voor het nieuwe wintersportseizoen natuurlijk.

Goed voornemen #1: meer skiën

Te beginnen met skiën, want skiën is natuurlijk harstikke leuk en dat kun je niet vaak genoeg doen. Uiteraard kun je kiezen voor de traditionele 7-daagse skivakantie, en dan 1 keer per jaar, maar indien je vaker wilt gaan is een korte skivakantie een prima optie. Daarnaast vind je dichter bij huis ook prachtige gebieden zoals het Duitse Sauerland dat prima aan te rijden valt en, mits Koning Winter je goed gezind is, leuke wintersportmogelijkheden biedt.

Goede voornemens wintersport

Goed voornemen #2: (nog) beter voorbereid op wintersport gaan

Je wilt natuurlijk dat je wintersportvakantie vlekkeloos verloopt. Daar komt een goede voorbereiding bij kijken. Als touroperator gespecialiseerd in wintersportreizen op maat is het ons voornemen jouw reis nog beter samen te stellen in 2018. Echter kun je zelf ook het een en ander regelen voor je vertrekt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je fit op de piste staat door middel van diverse work-outs. Daarnaast is het ook belangrijk goed te checken of je volledig verzekerd bent en dat in het geval van een ongeluk, je taxi van de piste en gipsvlucht naar Nederland vergoed worden.

Goede voornemens wintersport

Goed voornemen #3: Helm op

Gelukkig dragen steeds meer wintersporters een helm op de piste: 82% maar liefst, volgens onderzoek van RTL, De Nederlandse Skivereniging & De Europeesche (2016).  Dat is goed nieuws, maar betekent ook dat de overige 18% nog steeds zonder helm skiet of erover twijfelt. Laten we voornemen dat we in 2018 gewoon een helm op ons hoofd zetten zodra we de piste afvliegen, of het nu een zwarte of blauwe piste is maakt niet uit. Per seizoen eindigen namelijk circa. 100 mensen in het ziekenhuis met hoofdletsel. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Goede voornemens wintersport

Goed voornemen #4 nieuwe gebieden ontdekken

Het is natuurlijk een fijn gevoel als je weet hoe een skigebied en dorp in elkaar steken en waar je de beste pistes vindt. Echter valt er voor menig nog genoeg te ontdekken in de Alpen. Gebieden waar je eveneens prachtig geprepareerde pistes vindt, maar die tegelijkertijd een nieuw avontuur bieden. Ook skiën in andere landen zoals Zweden, Noorwegen, Finland of Tsjechië wordt steeds populairder. Zo kun je bij Summit Travel vanaf dit seizoen Voss-Myrkdalen boeken. De eerste Dutchweek op Scandinavische bodem!

Goede voornemens wintersport

Goed voornemen #5: Het zo gezellig mogelijk maken!

Want: wintersport is de beste vakantie die je je kunt bedenken! Afsluiten in de après-ski, avonturen beleven met vrienden of collega’s, de pistes ontdekken met je familie of samen met je geliefde bijkomen bij een knapperend haardvuurtje; wintersport is voor iedereen. Samen maken we het gezellig en onvergetelijk. Laten we dan als voornemen stellen dat we het in 2018 nog gezelliger en onvergetelijker maken!

Goede voornemens wintersport

Respecteer elkaar, let op jezelf en geniet vooral van een prachtig nieuw wintersportjaar dat op het punt staat te beginnen.

Gelukkig nieuwjaar alvast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *