Grootste skigebied Oostenrijk vanaf winter 2016-17 bij St. Anton

Vanaf het winterseizoen 16-17 maakt St. Anton am Arlberg deel uit van het grootste aaneengeschakelde skigebied van Oostenrijk. Door nieuwe liftverbindingen kan er namelijk gebruik gemaakt gaan worden van 305 kilometer piste en 87 liftinstallaties. Een heuse opsteker dus voor de toch al geliefde wintersportplaats. En natuurlijk ook voor de omliggende plaatsjes. 

Aaneenschakeling skigebieden

Niet alleen St. Anton heeft voordeel van de uitbreiding. Voor de mensen die verblijven in Lech, Zürs, Schröcken of Warth, is het nu mogelijk door te skiën naar het uitdagende skigebied van St. Anton; en vervolgens om 16:00 aan te haken bij de Mooserwirt.
Gezamenlijk tellen deze subgebieden ongeveer 306 kilometer aan piste en vormen daarmee het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Hierdoor draagt Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (270 kilometer) het stokje over aan het Arlberg gebied.

Arlberg skigebied
Lech am Arlberg

Nieuwe ‘Flexenbahn’ lift

Voorheen was het ook al mogelijk om de omliggende skigebieden van St. Anton te bereiken met dezelfde skipas. Echter moest je dan wel stukje met de auto of bus. Momenteel wordt er aan vier liftsystemen gewerkt om zo de aansluiting voor het komende seizoen te kunnen realiseren. Om te beginnen wordt de 1,8 kilometer lange Flexenbahn klaargemaakt voor gebruik. Daarnaast worden Trittkopfbahnen I en II herbouwt en helpt ook de nieuwe Albonabahn II bij de aaneensluiting. De laatstgenoemde zorgt mede voor een snellere toegang tot de pistes op de Noordelijke hellingen van Albona (berg). In de onderstaande video is te zien hoe deze nieuwe verbinding eruit gaat zien:

Al met al wordt er dus flink geïnvesteerd om het imago van grootse aaneengesloten skigebied te verkrijgen. Aan de andere kant wordt de wintersporter flink verwend en ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden.

‘Run of Fame’

Door de aaneensluiting gaat er een nieuw skicircuit ontstaan van maar liefst 68 kilometer lang. De ‘Run of Fame’ overbrugt bij elkaar opgeteld zo’n 18.000 meter aan hoogteverschil en leidt door het gehele Alberg gebied. Zelfs de meest ervaren skiërs kunnen hier op z’n minst een dag voor uittrekken. De route loopt van Warth in het Noorden, via Lech en Zürs en dan met de nieuwe Flexenbahn verder in richting van St. Anton.

Run of Fame
De Run of Fame brengt je door het hele gebied

Bronnen: Flexenbahn.ski, Presse.Tirol.at