Grootste vernieuwing 2015/2016: Saalbach-Hinterglemm breidt uit

Dit wintersportseizoen staat er iets bijzonders te gebeuren. Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang krijgt Fieberbrunn erbij, wat ze tot het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk maakt.

Al sinds jaar en dag is Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang een geliefd gebied bij vele wintersporters. Van après-ski tot uitdagende pistes met vele kilometers, je vindt het er allemaal.
Fieberbrunn is met 35 kilometer aan pistes een bescheiden skigebied, die favoriet is bij gezinnen en freeriders. Met brede (voornamelijk blauwe) pistes en een groot aanbod aan off-piste afdalingen. Vanaf december dit jaar zullen zij samen het grote skigebied vormen, genaamd Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn.

In 2006 werd de Reckmoos Süd gondelbaan gebouwd die de eerste stap richting het Skicircus maakte. Maar de TirolS 10-persoons gondelbaan maakt deze verbinding definitief. Het kost inclusief nieuwe piste en sneeuwkanonnen zo’n 20 miljoen, maar dan heb je wel wat. Veertig procent wordt betaald door eigen financierders en de rest wordt bekostigd door de bank. Want door de samenvoeging is het gebied zo’n 270 kilometer skigebied rijk, wat ze met zes kilometer extra piste net iets groter maakt dan Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental en dus een van de grootste skigebieden.

Het slogan ´Zwei Länder. Eine Bahn.’ toont aan dat de deelstaten Tirol en Salzburg met deze lift aan elkaar verbonden worden.

spatenstich-fur-den-bau-der-verbindungsbahn-tirols-von-fieberbrunn-den-skicircus-saalbach
 

Er zijn zelfs concrete plannen om ook Zell am See te verbinden met het Skicircus, alleen is nog niet duidelijk wanneer. Als dat werkelijkheid zal worden, mag het zich een van de grootste skigebieden ter wereld noemen.

De afdaling vanaf de Reiterkogel wordt 3,5 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 780 meter. De lift, die gebouwd werd door Doppelmayr, brengt ieder uur 2600 wintersporters naar de top. Tot december van dit jaar gaat er getest worden en dan gaat het pareltje officieel in werking. Hieronder is te zien hoe het er ongeveer uit zal gaan zien.

piste-fieberbrunn

Niet alleen Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn krijgt er extra pistekilometers bij, ook Fügen gaat aankomende december genieten van nog meer skiplezier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *