Gun die moeders toch ook wat

Familie Geerlinks gaat al sinds jaar en dag skiën in Frankrijk met het hele gezin. De laatste vier jaar laten ze zich vergezellen door de gezinnen van de drie beste vriendjes van hun jongste zoon. Een succesformule met op en top gezelligheid! Eén element geeft echter jaarlijks wel wat kopzorgen bij de families: waar eten we en wie regelt het?

Catering 01

Wilma Geerlinks: “Iedereen van onze groep skiet fanatiek en het liefst tot aan het sluiten van de liften. En om dan nog eens uitgebreid te gaan koken, dat valt elke keer weer tegen, en dan druk ik me nog zachtjes uit. We houden allen van lekker en vooral gezond eten; we zijn verwende fijnproevers, ook op vakantie. Maar het moet niet ten koste gaan van de vakantie.

Een oplossing zou kunnen zijn om dan geregeld een goed restaurant op te gaan zoeken? Wilma: “We zijn dol op Frankrijk en met name Val Thorens, maar de restaurants zijn daar zo peperduur. Zo’n skivakantie is toch al niet de goedkoopste besteding.” Om die redenen hadden de vier families vorig jaar op initiatief  van de Geerlinksjes besloten om eens een gecatered chalet te boeken. Wilma: “Gelukkig waren de andere gezinnen het snel met ons eens, na wat dwang … 🙂 En ik kan je zeggen: een verademing! Wat is dat heerlijk zeg; we willen nooit meer anders! Elke dag worden alle maaltijden voor je klaargemaakt met verse producten. En dan wordt ook nog eens het chalet schoon gehouden voor je! En zeker niet duur!

Catering 04

Tja het is zeker een fraai verwenproduct met een prima prijs-kwaliteit verhouding. Voor slechts € 199 p.p. kunt u deze catering al afnemen (kids krijgen korting). Je krijgt er heel wat voor terug: ontbijt, diner (inclusief wijn), koffie/thee en dagelijkse schoonmaak! Wat is er leuker dan meteen na het skiën bij thuiskomst verwelkomd te worden door een heuse “afternoon tea”, bestaande uit cake, biscuits, kleine broodjes en thee/koffie. Ook al inclusief. En er zijn interessante upgrades bij te boeken zoals een luxe wijn-arrangement, maar  bijvoorbeeld ook een Hollands (“continentaal”) ontbijt (pindakaas !!!). Op één dag in de week is de chalet staf vrij en zullen zij na het klaarmaken van het ontbijt die dag niet meer actief zijn.

Summit Travel huurt deze chalet catering al tien jaar in bij Ski France Travel en naar volle tevredenheid! Een grote meerderheid van onze klanten keert enthousiast en uitgerust terug van de wintersport. Zowel de kwaliteit van de maaltijden als  de uitstekende service van chalet staf worden luidkeels geprezen. Deze organisatie rekruteert de chaletboys en –girls op basis van persoonlijkheid en motivatie, naast uiteraard hun kookkunsten.  En dat lezen we altijd terug in de reviews.

Sandra, medewerkster van Summit Travel, heeft het al een keer uitgeprobeerd, een volle week met de familie in een gecatered chalet in Plagne Soleil. Ze raadt het iedereen aan: “met onze familie (acht volwassenen) hebben we ons tijdens de kerstweek laten verwennen met Classic Catering + ontbijtuitbreiding. Erg fijn dat alles is geregeld en je geen boodschappen hoeft te doen of te koken. Alleen maar lekker genieten van een uitgebreid ontbijt en een heerlijk diner. En.. alles vers! Een absolute aanrader 🙂”.

french breakfast    Pfannkuchen

Dus voor die € 199 p.p. krijgt u niet alleen dagelijks verse maaltijden voorgeschoteld; er worden u ook talloze zorgen uit handen genomen! Zoals boodschappen doen (van te voren en ter plekke), schoonmaken en de dagelijkse mot over de maaltijd- en kokkeuzes. Ideaal toch zo’n catered chalet? En, telt u het maar na… het is echt niet duur, zeker als u normaliter minimaal twee keer goed uiteten zou gaan in een skiweek.

Flexibiliteit staat hoog in het vaandel bij deze catering. Vindt u het prettig als de kinderen in uw gezelschap een uurtje eerder eten dan de volwassenen? Geen probleem. Even simpel aan het begin van de week afstemmen met de kok. Heeft iemand in uw groep een glutenallergie of krijgt uw kind pukkeltjes na het eten van wit brood? Geef alle dieetwensen aan ons door bij uw boeking, dan kan de kok zijn inkopen daarop afstemmen. Enige vorm van inbreng is dus zeker mogelijk. Wat overigens niet inhoudt dat u dagelijks uitgenodigd wordt om op het aanrecht te gaan zitten tijdens de bereiding van de maaltijden, klaar om in te grijpen als er iets faliekant mis dreigt te lopen.

Bent u bang dat u een stukje privacy wordt ontnomen door de voortdurende aanwezigheid van de catering staf? Zij zullen zich, indien u dat wenst, zo onzichtbaar mogelijk opstellen en zich beperken tot de taken die hen toebedeeld zijn. Anderzijds kan de chalet staf toch ook wel een sociale rol spelen en zich zelfs enigszins ontfermen over uw kroost. Als ze willen mogen de kids helpen in de keuken of met andere klusjes. Uiteraard alleen als u dit wilt.

Catering Familie

Sergej Zelewitz van Ski France Travel: “Dit van oorsprong Engelse concept begint ook al aardig ingeburgerd te raken bij jullie landgenoten. Het is wel een apart volk hoor die Nederlanders : zeer kritisch en met enige argwaan kijken vooral de moeders op zaterdag toe hoe hun keuken wordt bemand door twee vreemde snuiters. Maar dan ontdooien ze rap als ze merken dat het hier om beschaafde, enthousiaste en servicegerichte  personen gaat. Die ook nog eens in staat zijn een heerlijk maaltje te bereiden. Ze kunnen zich uiteindelijk dan toch wel overgeven aan het gemak en comfort van deze services”.  Tja.

Chalet catering… toch maar eens wat serieuzer  overwegen bij het boeken van uw volgende chalet? U zult er geen spijt van krijgen! Steeds meer klanten volgen het voorbeeld van de familie Geerlinks. Meer details, prijzen en regels van de chalet catering vindt u op onze website.