Het kleurt oranje op de piste in verschillende periodes

“Van linkss…. naar rechts….” Wat horen we het vaak deze weken. Met name tijdens het EK horen we het door de straten van Duitsland knallen! Ook in de Alpen zijn er verschillende periodes waarin het oranje kleurt op de piste en dit nummer meermaals voorbij komt. Jaarlijks zijn er vele Nederlanders op de pistes te vinden. Vaak te herkennen aan het vele drinken en het fantastische niveau skiërs en snowboarders.😉Dit gebeurt onder andere tijdens de vakantieperiodes, zoals de kerstvakantie of de voorjaarsvakantie. Daarnaast worden er ook speciale evenementen georganiseerd: Dutchweek events. Een lang weekend of een week plezier van de sneeuw!

Vakantieperiodes

Het boeken van de wintersportvakantie in drukke periodes begint meestal al vroeg. De meeste accommodaties voor het volgende seizoen zijn alweer een flinke tijd te boeken en gaan als warme broodjes over de toonbank. Het is niet voor niets dat men al vroeg begint met het boeken van de wintersportvakantie. De kerstvakantie en voorjaarsvakantie zijn ontzettend populaire periodes in de Alpen. Veel mensen hebben dan vakantie waardoor het in verschillende gebieden oranje kleurt op de piste. 

Met het gezin op wintersport tijdens de voorjaarsvakantie

Dutchweek events

Daarnaast worden er ook speciale evenementen georganiseerd die in het teken staan van skiën, feesten en gezelligheid. Ook wel Dutchweek genoemd. Aankomend jaar vinden deze spectaculaire evenementen plaats in Oostenrijk en Italië. Er werd volop gefeest in Zell am See-Kaprun, Saalbach, Gerlos en Sauze d’Oulx. Deze evenementen zijn een begrip onder de meeste Nederlanders. En daarom gaan er niet voor niets zoveel mensen die kant op in deze periode. Je kunt kiezen voor een lang weekend of een hele week feest zoals in Saalbach. 

Dutchweek Val Thorens

Is er dan helemaal geen Dutchweek in Frankrijk? Oh ja zeker wel! In Val Thorens om precies te zijn. Elk jaar is de seizoensafsluiting daar  een waar Nederlands feest. Met artiesten zoals Afrojack, Bizzey, Wolter Kroes en Frans Duijts vieren elk jaar veel Nederlands hier nog hun wintersportvakantie. Overdag lekker knallen van de berg en dan vanaf begin van de middag knallen in de après-ski tenten. Wat wil je nog meer?! 

Tirol meest populair onder de Nederlanders

Tirol is onder Nederlanderse wintersporters de meest populaire regio in de hele Alpen. Uit onderzoek van Statistik Austria blijkt dat van alle overnachtingen ’s winters bijna 13% uit Nederland komt. Na Duitsland vertegenwoordigen we daarmee de grootste groep buitenlanders. In Gerlos wordt in de wintermaanden bijvoorbeeld meer Nederlands dan Duits gesproken. Gerlos staat bekend om zijn uitbundige après-ski maar ook het skigebied van Gerlos mag er zijn. Uiteraard zijn ook andere plekken in Tirol zoals Kirchberg, Westendorf en Sölden erg populair onder Nederlanders. 

Adembenemende uitzichten vanaf de piste

Wat is jouw favoriete wintersportperiode?

Ben jij ook graag op wintersport in een plaats waar het oranje kleurt op de pistes? Kun je niet langer wachten en wil je zeker weten dat jouw favoriete accommodatie nog beschikbaar is voor de gewenste periode? Bekijk dan nu alvast de arrangementen die we al op de website hebben staan of meld je aan voor de alert en ontvang een mail wanneer jouw accommodatie online staat! Mocht je toch niet langer kunnen wachten kun je natuurlijk altijd alvast contact opnemen met onze reisadviseurs.