Het Summit uitje 2016, de afsluiting van een prachtig wintersportseizoen

Afgelopen vrijdag was het weer zo ver, het Summit uitje van 2016. Na een hele winter hard zwoegen, was het natuurlijk hoog tijd onszelf te belonen. Het Feestteam had daarom de koppen bij elkaar gestoken en nam ons afgelopen vrijdag mee op een culinair en (vooral ook) actief avontuur door onze eigen thuishaven Rotterdam.

Weergoden

We zouden in eerste instantie afstevenen op een regenachtige vrijdagmiddag. Het Feestteam had ons erop voorbereid dat het om een buitenactiviteit ging en daarom was er rekening gehouden met waterdichte uitrusting. Nadat we om kwart voor twee van het kantoor vertrokken, bleken de weergoden ons toch gunstig gezind. Het zonnetje ging schijnen, de jassen konden uit en de zonnebrilletjes op. Het trefpunt: de Witte de Withstraat om 14:00.

Het spel

Ons uitje was samengesteld door  evenementenbureau ‘Misterrotterdam’. Toen wij aankwamen stond spelleider Constantijn al op ons te wachten. Kort nadat iedereen er was, begon hij met de briefing en werden er 2 Summit teams gevormd. Het spel stak als volgt in elkaar: de twee teams kregen een lijst met afbeeldingen van iconische plekjes in Rotterdam met daarbij een uitgetekende route. De bedoeling was om tijdens de route de afbeeldingen te spotten en deze in de juiste volgorde te plaatsen. Dat leek in eerste instantie niet heel ingewikkeld voor hen die bekend zijn in Rotterdam, maar niets bleek minder waar…

Uitje 1
Team 1 (v.l.n.r.): Margot, Lotte, Marjolanda, Rob, Marielle & Fay
Uitje 2
Team 2 (v.v.n.a.): Nick, Melanie, Annemarie, Sabine, Melissa & Steffie

‘Rondje Roffa’

Team 2 beet het spits af. De wandeling begon in de richting van het museumpark. Daar passeerden wij het park, de kunsthal en kwamen terecht bij de stadstuin Schoonoord. Na een korte discussie over de volgorde van de afbeeldingen, zetten we de reis voort langs de Maas, totdat we het eerste checkpoint hadden bereikt. Dit was een opstapplaats voor de watertaxi. De twee teams kwamen hier samen en gezamenlijk stapte we in het bootje. De watertaxi zorgde voor welkome verkoeling en was natuurlijk een toffe ervaring. Na een kort reisje langs de maas werden we gedropt bij het Maritiem Museum en was het tijd voor een korte break.
Met bier, wijn, bitterballen en al een flinke wandeling in de benen, begonnen we aan deel van de opdracht. Deze leidde ons door het centrum en dit was voor velen van ons bekend terrein omdat het Summit kantoor hier gehuisvest is. Echter faalden beide teams om alle plaatsjes in de juiste volgorde te plaatsen. Zelfs de rasechte Rotterdammers wisten een mysterieuze schoorsteen bij de koopgoot niet te spotten. Dit hield het wel lekker spannend en uiteindelijk werden onze spelformulieren ingeleverd met een hoop wijzigingen. De spelleider had daarom de grootste moeite een rechtvaardig winnaar aan te wijzen. Na een hoop gepuzzel kwam hij naar buiten en vertelde dat team 2 het spel gewonnen. De fles Cava werd door de terechte winnaars in ontvangst genomen en het volgende onderdeel van ons uitje kon beginnen.

Uitje 3

Uitje 4

Uitje 5

Uitje 7
Team 2 was de terechte winnaar

Culinair genieten

De lange wandeltocht had ons dorstig gemaakt. Gelukkig bestond het volgende onderdeel uit een wijnproeverij met bijbehorende hapjes. De locatie L’Ouest had twee mooie tafels in het zonnetje gereserveerd. De eerste ronde kregen we een cava met brood als bijbehorende amuse . Niet iedereen was fan van deze bubbeltjeswijn en het echte werk begon dan ook pas bij ronde twee. Een zilte Franse witte wijn uit Languedoc  geserveerd met verse mosselen, bracht velen van ons een glimlach op het gezicht. Die glimlach werd nog breder toen de rode wijnen in het spel kwamen. De eerst geserveerde was een Fransman uit Pays d’Oc. Deze dronk makkelijk weg en combineerde goed met een amuse van verschillende hammetjes. We sloten af met een sterke wijn uit Australië, die werd geserveerd met een kaasplankje. De stevige stadswandeling zorgde ervoor dat de wijnen bij de meesten er flink inhakten. Met lichte hoofdjes, zware voetjes en hongerige buikjes sloten we af bij L’Ouest en kwamen we aan bij ons laatste onderdeel: het avondmaal.

Verrassingsmaal

Het welverdiende avondmaal wachtte op ons bij restaurant Gusto. We kregen hier een Italiaans 3-gangen menu met o.a. diverse antipasti, pasta, pizza, vis en een royale afsluiter met heerlijke toetjes. Naast het diner was er nog een andere verrassing: ons oud-collega Astrid sloot zich bij ons aan en zo werd het weer ouderwets gezellig.

Uitje 9

Ons uitje van 2016 was de afsluiter van een mooi wintersportseizoen. Het was een actieve dag waarbij genieten en gezelligheid centraal stonden. Na de toetjesronde was iedereen dan ook moe en voldaan. Zo konden we met een opgeheven hoofd naar huis en richten we ons vizier nu weer op aankomende winter. Wij hebben er zin in!