In deze 10 skigebieden beleef je een witte Kerst

Pere_Noel_Ski - T.Loubere OT Val Thorens - 3

Het blijft een vraag die menig winterliefhebber bezighoudt: krijgen we dit jaar een witte Kerst? In Nederland lijken de kansen steeds kleiner te worden, maar wie het ‘hogerop zoekt’ zal zeker geluk hebben. Wil je sneeuwzekerheid met Kerst en de romantiek van een prachtig winterlandschap ervaren, dan bieden deze 10 sneeuwzekere gebieden uitkomst.

Val Thorens, Frankrijk

Wellicht één van de meest bekende skigebieden van de Alpen en ook op kwalitatief gebied komt Val Thorens erg goed uit de test. In 2013, 2014 en 2016 werd het gebied zelfs verkozen tot beste skigebied ter wereld tijdens de World Ski Award. Skiën kun je er de hele winter door. Het dorp ligt op 2300 meter en is daarmee Europa’s hoogst gelegen ski-resort. Daarnaast maakt Val Thorens deel uit van het Trois Vallées skigebied dat gezamenlijk zo’n 607 pistekilometers telt.

sneeuwzekere skigebieden

Zermatt, Zwitserland

Het topje van de Matterhorn is wellicht de meest karakteristieke bergtop van het Alpengebergte. Hoog torent deze boven het Zwitserse dorp Zermatt uit. Het skigebied telt 360 kilometer piste, waarvan dit jaar al zo’n 220 kilometer voor de kerstdagen opent. De meeste bergtoppen rondom Zermatt reiken over de 4000 meter en je skiet tot een hoogte van wel 3883 meter. Hierdoor is de kans op sneeuw een stuk groter. Een skivakantie in Zermatt gaat overigens wel hand in hand met een goed gevulde knip.

sneeuwzekere skigebieden

Serfaus-Fiss-Ladis, Oostenrijk

Dit familieskigebied telt meer dan 200 kilometer aan piste en kan vanwege de hogere ligging (tot 2880 meter) rekenen op betere sneeuwkansen. In de decembermaand is doorgaans zo’n 100 kilometer piste geopend. Serfaus-Fiss-Ladis heeft al meerdere awards gewonnen en behoort doorgaans tot de beste skigebieden van Oostenrijk.

sneeuwzekere skigebieden

Arlberg, Oostenrijk

Arlberg is een van de meest populaire skigebieden van Oostenrijk en bovendien erg sneeuwzeker. Met een totaal van 338 pistekilometers kun je jezelf er tevens prima vermaken. De sneeuwzekerheid is te verklaren door de gunstige geografische ligging en op de berg ligt dan al vroeg in het seizoen een pak sneeuw.

sneeuwzekere skigebieden

Saas-Fee, Zwitserland

Zwitserland is het land van de vierduizenders. Bij Saas-Fee vind je bijvoorbeeld de Dom die tot een hoogte reikt van wel 4545 meter. Het skigebied ligt eveneens hoog (tot 3600 meter) en heeft ook nog eens het voordeel dat er verschillende gletsjers liggen. Sneeuwzekerheid gegarandeerd, ook met de feestdagen.

sneeuwzekere skigebieden

Livigno, Italië

Wil je met de feestdagen naar Italië en tegelijkertijd kunnen rekenen op sneeuw? Dan is het skigebied van Livigno een optie. Het reikt namelijk tot een hoogte van 2800 meter. Hierdoor zijn de pistes in de hogere gedeelten zeer regelmatig wit van kleur. Zo kon er voorgaande jaren tijdens de kerstdagen van zo’n 80 kilometer piste gebruik gemaakt worden.

sneeuwzekere skigebieden

Sölden, Oostenrijk

Het skigebied van Sölden staat bekend om de hoge ligging en is, mede dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers, erg sneeuwzeker. Je skiet in Sölden tot een hoogte van wel 3200 meter. Daardoor kun je vrijwel altijd uitgaan van witte pistes. Het dorp Sölden daarentegen ligt minder gunstig en blijft –doordat de omringende bergtoppen de sneeuwwolken tegenhouden- veelal groen. Gelukkig zijn ze in Sölden goed met kunstsneeuw en weten ze de dalafdaling ieder jaar weer klaar te stomen voor gebruik.

sneeuwzekere skigebieden

Tignes-Val d’Isère, Frankrijk

Dit skigebied heeft net als Sölden een erg hoge ligging en twee gletsjers. Daarentegen liggen de dorpen Tignes en Val d’Isère een stuk hoger en ook gunstiger als het gaat om sneeuwval. Sneeuw in de decembermaand is dan ook geen enkel probleem. Het skigebied opent zelfs al vaak veel vroeger dan andere gebieden!

sneeuwzekere skigebieden

Sulden am Ortler, Italië

Het skidorp Sulden ligt in Süd Tirol en een hoogte van 1900 meter. Het skigebied reikt nog hoger, namelijk tot 3250 meter. Door deze hoogte en de aanwezigheid van de Stilfserjoch gletsjer behoort Sulden am Ortler tot één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Italië. Het gebied is zeer geschikt voor families met kinderen.

sneeuwzekere skigebieden

Silvretta Arena, Ischgl – Samnaun

Een ander zeer populair skigebied waar je op kerstsneeuw kunt rekenen is Ischgl. Het ‘Ibiza van de Alpen’ heeft het meeste van de pistes boven de 2000 meter liggen waardoor je veelal vroeg in het seizoen kunt skiën. Met 238 kilometer piste en een bruisende après-ski hoef je je bovendien niet te vervelen.

sneeuwzekere skigebieden

Uiteraard hopen wij als wintersportaanbieder natuurlijk dat de Alpen vanaf het begin tot het einde van het seizoen bedekt liggen onder en dik pak sneeuw. Wil jij graag kerstvakantie vieren in de Alpen? Zorg dan dat je er op tijd bij bent en bekijk hier ons gehele aanbod!