“Je bent meestal goedkoper uit wanneer je bij een touroperator boekt”

Touroperator

Wintersport is in de regel een dure vakantie en je wilt dus waar mogelijk besparen. Diverse touroperators bieden samengestelde vakanties aan en wat veel mensen niet weten, is dat dit meestal de goedkoopste en makkelijkste optie is!

Vorig jaar publiceerden wij een artikel over de voordelen van het boeken van je wintersport bij een touroperator. Summit Travel eigenaar en wintersportspecialist Robert Flik lichtte daarin toe waarom het boeken van de reis bij een touroperator je in de meeste gevallen geld bespaart, ook t.o.v. de diverse moderne boekingsites. Een zelf samengestelde reis lijkt in veel gevallen de meest economische manier om je wintersportvakantie te boeken. “Maar dit is negen van de tien keer niet het geval”, aldus dhr. Flik.

Het voordeel van de touroperator

Flik durft te stellen dat je in 90% van de gevallen goedkoper uit bent. “Touroperators hebben meestal gunstigere prijsafspraken met de accommodaties en airlines. Dit komt omdat het nog steeds een waardevol distributiekanaal is voor bijvoorbeeld een hotel. Wij ontvangen daarvoor commissie die voor een deel wordt doorgegeven aan de klant. Dat is ons bestaansrecht maar je hoort helaas vaak onterecht dat ‘deze extra schakel’ het boeken bij een touroperator duurder maakt.”

Touroperator
Bespaar op je wintersportvakantie!

Een last minder

Naast het prijsvoordeel dat je hebt, ontneemt het boeken bij een touroperator je ook een last van je schouders. “In feite wordt alles voor je geregeld en met zorg samengesteld. Je bespaart zo dus ook een hoop tijd. “Zodra je een touroperator hebt gevonden die goed bij je past, hoef je niet telkens het hele internet af te struinen. Wij prijzen ons in ieder geval gelukkig met een hoog percentage herhaalaankopen om die redenen”.

We voelen de noodzaak deze boodschap vaker te verkondigen, omdat nog niet iedereen de voordelen van het boeken bij een touroperator inziet. Vergelijk dus goed en let vooral op de extra’s die je aangeboden worden.

Spread the word!