Je kunt nu al skiën in Sölden!

Afgelopen week zijn de eerste (herfst) skigebieden geopend in Oostenrijk! Door uitstekende weersomstandigheden is het skigebied van Sölden op 10 september al opengegaan. Het Ötztal staat bekend om zijn twee gletsjers, waardoor het er van december tot mei sneeuwzeker is! Dat belooft wat voor komende winter! Als het kon, zou ik nu mijn spullen pakken en naar Sölden rijden….

 

Het skigebied van Sölden heeft 144 kilometer aan pistes waar op dit moment 4 kilometer van open is. Naarmate er meer sneeuw valt, zullen er meer pistes opengaan. Vanuit Sölden gaan er twee liften naar de top van de Giggijoch en de Gaislachkogl. Verder heb je in het Ötztal 361 kilometer aan pistes in 6 verschillende skigebieden! Met zoveel pistekilometers bij elkaar is er voor skiërs van ieder niveau een geschikte piste te vinden.

Wanneer je dan toch in Sölden bent is 007 Elements zeker een bezoekje waard. Op de top van de Gaislachkogl is de James Bond film Spectre opgenomen. Tijdens deze ‘experience’ word je meegenomen door verschillende interactieve ruimtes en kom je meer te weten over alles wat met de Bond films te maken heeft.

Naast 007 Elements zit het stijlvolle Ice Q restaurant. Het is wat chiquer dan je misschien gewend bent tijdens een wintersportvakantie, maar tijdens het eten heb je een prachtig uitzicht. Een ander leuk bergrestaurant is Wirtshaus Giggijoch. Dit is een typisch Tirools restaurants met een leuke specialiteit: wijn! Dit restaurant heeft een aantal kwaliteitswijnen op het menu staan en in combinatie met een lekkere Wienerschnitzel is je middag skiën compleet.

Ice Q restaurant

Wij hebben ook een aantal mooie accommodaties in Sölden! Zo kun je verblijven in Hotel Tyrolerhof. Dit mooie 4-sterrenhotel ligt in het centrum van Sölden en vlak bij de Giggijoch skilift. Naast een bar en restaurant beschikt dit hotel ook over een heerlijke wellness met o.a. een zwembad, sauna’s en infrarood cabines. Verder is er ook een moderne fitness aanwezig. De kamers zijn stijlvol ingericht en geschikt voor 2 tot 3 personen. Je verblijft hier op basis van halfpension vanaf €758,- per persoon inclusief skipas!

Hotel Tyrolerhof

Liever op de piste verblijven? Kies dan voor het mooie 5-persoons Grünwald Alpine Chalet aan de piste boven het bruisende Sölden! Dit chalet behoort tot het Grünwald Resort wat bestaat uit meerdere chalets. Je verblijft op 1500 meter hoogte en de skilift Giggijochbahn is vlakbij. Het chalet beschikt over een woonkeuken, die van alle gemakken is voorzien. Daarnaast zijn er twee slaapkamers, twee badkamers en twee aparte toiletten. Ook beschikt het chalet over een privé sauna! Je boekt dit chalet op basis van logies vanaf €857,- per persoon inclusief skipas!

Grünwald Alpine Chalet

Kijk je na het zien van die verse sneeuw in Sölden ook zo uit naar je wintersportvakantie deze winter? Vanaf december zullen de meeste liften en pistes opengaan en kan je je helemaal uitleven in dit immense skigebied! Bovenstaande accommodaties kan je vanaf december boeken. Bovendien belooft de gevallen sneeuw veel goeds voor deze winter.

Nog geen accommodatie gevonden die aan jouw wensen voldoen? Neem dan contact op met een van onze reisadviseurs en boek zonder financieel risico door onze corona cashback garantie!