Deze workouts zorgen ervoor dat jij komende winter fit op wintersportvakantie kan

De zomer biedt goed de gelegenheid om lekker naar buiten te gaan en actief te zijn. Althans voor de liefhebber natuurlijk. Het voordeel van trainen in de zomer is dat je het lichaam fit houdt en deze voorbereidt om komende winter fit op de ski’s te staan. Met de juiste training zal je merken dat topfit op de piste staat.

Conditietraining

Fietsen

Wielrennen, mountainbiken of recreatief met de fiets erop uit, het maakt niet uit. Fietsen is een activiteit die bijdraagt aan zowel de conditie als de algemene gezondheid.

fit op wintersportvakantie

(Hard)lopen

Eveneens in het rijtje conditietraining. Hardlopen of wandelen draagt net als fietsen bij aan een goede gezondheid en zorgt er mede voor dat jij fit op de piste staat. Standaard een ronde wandelen na de maaltijd of 2 keer week de hardloopschoenen aantrekken. Jij bepaalt de voorbereiding. Conditie verbeteren is je doel.

In de sportschool

Wie niet de mogelijkheid heeft of het niet ziet zitten om naar buiten te gaan voor een rondje fietsen of hardlopen, kan natuurlijk altijd terecht in de sportschool. Op de lopende band, steps of fietsen: zorg ervoor dat jouw lichaam klaar is voor komende winter. Wil je het wat fanatieker aanpakken, dan is interval training zeker een aanrader.  Denk bijvoorbeeld aan een spinning class of selecteer een interval training op een van de apparaten bij jou in de sportschool.

Explosiviteitsoefeningen & Fitness

Explosiviteit en weerstand zijn belangrijke onderdelen van je voorbereiding. Door explosiever te trainen, maak je de beenspieren sterker zodat deze in staat zijn om klappen op te vangen. Uiteraard kun je dit trainen in de sportschool of thuis, door bijvoorbeeld de volgende oefeningen te doen:

  • Squats
  • Planking
  • Lunges
  • Leg extension (sportschool)
  • Kniebuigingen
  • Balanceren op een been
fit op wintersportvakantie

Lunges

En zo zijn er natuurlijk nog diverse andere oefeningen die bijdragen aan de stabiliteit en fitheid van het lichaam. In de onderstaande video worden diverse oefeningen uitgelegd om je lichaam goed voor te bereiden. Want met de juiste training sta je deze winter topfit op de piste!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *