Laat in het seizoen op wintersport!

laat in het seizoen op wintersport

Veel mensen zweren erbij en anderen verafschuwen het: laat in het seizoen op wintersport gaan. Het zijn dan ook zeker niet de drukste weken op de pistes. De meeste mensen zitten in deze periode namelijk met hun hoofd bij de zomervakantie. Terwijl het voor veel mensen het uitgelezen moment is om op wintersport te gaan. Zo liggen de temperaturen hoger, is het rustiger op en naast de pistes, heb je een ruimere keuze uit accommodaties en kan je langer wachten met boeken. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder en kom erachter waarom een wintersportvakantie in maart of april echt een aanrader is!

Lage prijzen

Accommodaties doen er in deze maanden en vooral in april alles aan om vol te zitten. Daarom bieden veel accommodaties leuke kortingen aan. Is bijvoorbeeld normaal gesproken een luxe hotel of een ski-in, ski-out accommodatie te duur? Kijk eens wat deze accommodaties in april kosten. Wie weet kun je er nu wel tegen een aantrekkelijke prijs overnachten! Dit is een goede optie als je tot het laatste moment wacht om te zien waar de sneeuwcondities nog goed zijn.

Veel evenementen!

De meeste skigebieden sluiten eind maart of begin april en eindigen dit met een feestje of een evenement. Voorbeelden hiervan zijn de verschillende Dutchweeks in Gerlos, Saalbach, Zell am See-Kaprun, Italië en Val Thorens en daarnaast heb je evenementen zoals het Top of te Mountain-concert in Ischgl, om maar een aantal toppers te noemen. Dit doen de skigebieden om het seizoen in stijl af te sluiten. Vaak komen ook top artiesten uit Nederland naar de bergen om er in het laatste weekend een echt feest van te maken.

laat in het seizoen op wintersport

Huh, ligt er dan nog sneeuw?

Veel mensen zullen er versteld van staan, maar ook in maart en april ligt er in veel skigebieden nog voldoende sneeuw. Vooral in de hoog gelegen skigebieden ben je nog verzekerd van voldoende sneeuw. Dat komt omdat de sneeuw die tot eind maart valt, doorgaans nog niet smelt voor eind april in hooggelegen gebieden. Dit is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van het skigebied, daardoor blijft over het algemeen in de echt hoge skigebieden zoals Paradiski en Les Trois Vallèes de sneeuw nog lang liggen. Zo kun je dus ook in april nog prima op wintersport.

Met een skibril in je gezicht thuiskomen

In de maanden maart en april zijn de omstandigheden op de piste erg goed. Er ligt genoeg sneeuw op de pistes. Het is extreem rustig. De dagen zijn ook nog eens een stuk langer dan in begin januari, waardoor ook de liften langer open zijn. Bovendien is de zon een stuk feller waardoor je lekker op het terras kunt zitten met een biertje of Aperol Spritz. Want zeg nou zelf: er is toch niks lekkerder dan na een dag skiën in het zonnetje genieten van een welverdiend drankje.

Alleen op de berg!

Alle vakanties zitten erop, de kinderen moeten weer naar school en de meeste mensen zitten met hun hoofd alweer bij de zomer. Het zijn zomaar een paar redenen waarom het eind maart en begin april erg rustig is op de piste. Je hoeft hierdoor niet of nauwelijks in de rij te staan bij de liften en er is altijd wel een plekje vrij bij jouw favoriete berghut. Na een lunch bij deze berghut kun je verder skiën over de verse pistes. Dit alles met een zonnetje in de lucht. Het is de hemel op aarde!

laat in het seizoen op wintersport

Accommodaties zijn een stuk flexibeler

In het hoogseizoen zijn accommodaties vaak alleen te boeken van zaterdag tot zaterdag. Terwijl in maart en april accommodaties een stuk flexibeler zijn. Dit komt doordat accommodaties in deze maanden meer moeite hebben met het vullen van hun kamers. Dit is voor jou dan weer een goede kans om eens niet van zaterdag tot zaterdag te moeten gaan maar bijvoorbeeld eens van donderdag tot zondag op wintersport te gaan. Boek eens een mini-ski!

Er zijn dus heel veel redenen om op wintersport te gaan eind maart of in april. Je bent eigenlijk gek als je het niet doet! 😉 Wil jij weten welke accommodaties nog beschikbaar zijn in die weken? Bekijk dan onze website of neem contact op met een van onze reisadviseurs.