In het voorjaar op wintersport? Doen!

Wanneer iedereen weer hard aan het werk is, de caravan uit de stalling haalt en de zomervakantie al aan het plannen is ben jij met je hoofd ergens anders. Wintersport! Omdat Pasen dit jaar vroeg valt wordt het helemaal interessant om nog een paar dagen de sneeuw op te zoeken. Lees hieronder waarom een late wintersportvakantie zo leuk is!

Rust

Drukte op je werk, thuis of op school? Ga er nog even tussen uit. Veel wintersportgebieden sluiten na Pasen hun deuren, dus is het de laatste kans om nog even zorgeloos het paradijs te betreden voor de zomer start. Met de mini ski van Summit Travel kan je er kort tussenuit, maar ben je weer op tijd terug voor die belangrijke meeting op maandag!

Nog meer rust

Er kort tussenuit zo laat in het seizoen geeft niet alleen rust in je hoofd, maar ook rustige pistes. Veel mensen zijn namelijk met kerst of in de voorjaarsvakantie al geweest wat jou alle ruimte geeft. Nu is het jouw beurt om die vrienden en familie jaloers te maken met die prachtige foto’s. Minder wachttijd bij de liften, genoeg plaats op het terras en geen overvolle après-ski zijn ingrediënten voor een toptijd! Tip: heb je (jonge) kinderen? Neem ze mee en verstop de paaseieren in de sneeuw, een witte Pasen zullen ze nooit meer vergeten!

Ben je gebonden aan de vakatieperioden maar wil je toch genieten van de rust? Lees dan onze blog over de voordelen van kleine skigebieden.

Wintersport met Pasen

Die grote gele vriend!

Nee we hebben het niet over de vriend met de witte kraag die we kunnen bestellen, we hebben het natuurlijk over die ronde vriend, de zon. Die laat zich namelijk later in het voorjaar vaker zien. Zo kun je rond Pasen zo maar eens bruin terugkomen van je wintersport. Wanneer ’s middags de pistes zachter worden begeef jij jezelf naar het terras en wil een t-shirt soms nog te warm zijn. Optimaal genieten dus! Omdat we richting de zomer gaan is het nou eenmaal warmer, toch koelt het ’s nachts wel degelijk af waardoor de pistes in de ochtend vaak prima zijn en pas laat in de middag slechter worden. Omdat je nergens hoefde te wachten en het zo rustig is, heb je dan al zoveel kilometers achter de rug dat een welverdiend biertje op het terras al snel de voorkeur heeft.

Nog meer voordeel

De laatste en misschien wel de belangrijkste reden is het geld. Want wie tegen Pasen de Alpen op zoekt is vaak een stuk goedkoper uit. Skigebieden hebben speciale prijzen voor dit ‘laagseizoen’ en accommodaties gooien er nog is flinke kortingen tegenaan.

Genieten van de zon op wintersport? Bekijk hier het aanbod van Summit Travel voor de Pasen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *