Les Deux Alpes: een levendig, toegankelijk en sneeuwzeker skioord!

Les Deux Alpes is al jaren een populaire wintersportbestemming. Dit skidorp is zelfs één van de meest populaire wintersportbestemmingen van Frankrijk. Dit skidorp doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat jij zo snel en gemakkelijk mogelijk de pistes op kunt! Dankzij de ligging bij het Ecrins National Park geniet je hier van fantastische uitzichten tijdens je wintersportvakantie. Les Deux Alpes is een compacte, toegankelijke en levendige wintersportbestemming. Ontdek overdag de vele pistes en geniet vervolgens van de gezellige après-ski! Gaat Les Deux Alpes ook jouw volgende wintersportbestemming worden?!

Het skidorp Les Deux Alpes

Deze wintersportbestemming ligt op een hoogte van 1.650 meter en bestaat uit twee delen: Les Deux Alpes 1650 en Les Deux Alpes 1850. In de loop der jaren zijn deze gedeeltes aan elkaar gegroeid en er wordt gesproken van het wintersportparadijs ‘Les Deux Alpes’.  Houd je van après-ski? Dan ben je in dit Franse skidorp helemaal op je plek! Later in deze blog vertellen we je meer over après-ski. Les Deux Alpes is daarnaast een typisch Frans wintersportdorp en je vindt hier niet al te veel hoogbouw. Ontdek hier een ruim aanbod aan accommodaties: met name appartementen en chalets. Bekijk hier alvast de accommodaties waar wij arrangementen aanbieden!

Het skidorp | Photo credit: Luka Leroy

Het skidorp | Photo credit: Luka Leroy

Het skigebied

Vanuit het skidorp heb je toegang tot het skigebied Les Deux Alpes 3600. Dit skigebied reikt tot een hoogte van wel 3.560 meter en telt 225 kilometer aan pistes. Het skigebied heeft onder andere de populariteit te danken aan de grote variatie in moeilijkheidsgraden. In totaal vind je in dit skigebied 95 pistes, waarvan 14 groene pistes, 49 blauwe pistes, 20 rode pistes en 12 zwarte pistes. Wist je dat je hier sinds 2 jaar een extra dalafdaling hebt? Zo ski jij gemakkelijk terug naar je accommodatie!

Vernieuwingen

Vernieuwingen zijn belangrijk en innovaties staan dan ook op de prioriteitenlijst bij Les Deux Alpes. De komende jaren gaat er veel geïnvesteerd worden in het resort. Er zullen de komende jaren verschillende veranderingen plaatsvinden in het liftensysteem. Deze veranderingen moeten de doorstroom verbeteren en ervoor zorgen dat jij als wintersporter je gemakkelijker kunt verplaatsen in het gehele skigebied! In 2018 werd de lift bij La Toura al vervangen door een snellere, nieuwe 8-persoonsstoeltjeslift. De komende jaren staat de Pierre Grosse (8-personen), die La Fée met de gletsjer verbindt, op de planning voor vernieuwingen. Daarnaast gaat onder andere de stoeltjeslift bij Les Crêtes vervangen worden. De snellere lift gaat zorgen voor een betere doorstroom. Ook de stoeltjeslift in het gebied Le Thuit zal vervangen worden. Dit gaat zorgen voor een snellere verbinding met het hooggelegen gebied Les Crêtes. Al met al wordt er alles aan gedaan om het voor jou zo aangenaam mogelijk te maken !

Sneeuwzekere wintersportbestemming

Les Deux Alpes is een zonnige en tegelijkertijd sneeuwzekere wintersportbestemming in Frankrijk. Dit heeft niet alleen te maken met de ligging van het skigebied, maar ook met de gletsjer. Je vindt hier een gletsjer waar je op een hoogte van maar liefst 3.600 meter kunt skiën. Ook in de zomer kan er op deze gletsjer nog regelmatig geskied worden.

Geniet van de sneeuwpret | Photo credit: Luka Leroy

Geniet van de sneeuw | Photo credit: Luka Leroy

Geniet van de après-ski

Wil jij na een dag op de piste ook genieten van de après-ski? Dan ben je in hier helemaal op je plek! Vergeleken met andere wintersportbestemmingen in Frankrijk heb je hier geweldige après-ski. Er worden hier verschillende evenementen georganiseerd en je vindt hier leuke bars en discotheken. Ga naar l’Avalanche of ga voor een Nederlands feestje naar ‘De Prins van Oranje’. Maar… er is aan iedereen gedacht! Van een gezellig drankje na het skiën in één van de bars tot met de hele familie genieten van een fondue diner of tot diep in de nacht night clubbing. Wat heeft jouw voorkeur?

Nog een paar tips

Naast skiën en snowboarden is er nog veel meer te beleven. Maak bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelingen langs ijswatervallen en bevroren meren. Ook kun je op pad met sneeuwscooters. Ben je toe aan rust of even iets heel anders? Kom tot rust in de spa, ga een avondje naar een film in de bioscoop of gooi een strike op de bowlingbaan. Voldoende mogelijkheden dus!

Ga jij de komende winter dit skioord verkennen? | Photo credit: Luka Leroy

Ga jij de komende winter dit skioord verkennen? | Photo credit: Luka Leroy

Deze winter naar Les Deux Alpes?

Wat dacht je van de komende winter op wintersportvakantie naar Les Deux Alpes? Dit skioord heeft iets te bieden voor iedereen en is niet voor niets een populaire wintersportbestemming. Mocht je hier nog nooit op wintersport zijn geweest, dan raden wij het zeker aan! Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Onze reisadviseurs staan voor je klaar! Stuur een mail naar info@summittravel.nl of bel naar 010 279 96 32.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *