Met de skitrein naar de sneeuw: comfortabel reizen naar de wintersport!

Ga je deze winter op reis naar de Alpen? Dan denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan een autoreis van 9 à 11 uur of een korte vlucht inclusief transfer. Er bestaat echter nog een ander prachtig alternatief en dat is de skitrein!

Naast bus- en vliegreizen, organiseert Summit Travel nu ook treinreizen naar de Alpen. Het voordeel van de skitrein is natuurlijk dat je lekker kunt ontspannen en niet continu op het verkeer en de weg hoeft te letten. Stap in de avond in de skitrein op één van de stations in Nederland en slaap ’s nachts heerlijk. Op deze manier kom je uitgerust aan op je wintersportbestemming én kun je meteen genieten van je eerste dag.

Tip: de grote tas en je materiaal gaan meestal in een aparte ruimte in de trein, dus neem daarom je spulletjes voor de nacht mee in je handbagage.

Skitrein. Bron Treinreiswinkel

Verschillende skitreinen

De Alpen Express vertrekt op vrijdagnamiddag/begin van de avond naar de wintersportgebieden en rijdt in de nacht. Sluit dus heerlijk je ogen en wordt de volgende dag wakker in een winterse wereld. Tijdens de krokusvakantie (ook wel de carnavalsvakantie of voorjaarsvakantie genoemd) rijdt de Krokus Express. Deze trein rijdt overdag, zodat jij en je kinderen relaxed aankomen op de bestemming.

Wanneer je kiest voor de Alpen Express heb je verschillende mogelijkheden:

Couchette rijtuigen voor maximaal 6 personen

Dit type is geschikt voor 6 personen en beschikt over comfortabele stoelen die ’s avonds omgebouwd worden tot ligplaatsen. Slaap heerlijk in het donker dankzij de verduisteringsgordijnen. Het zijn eenvoudige coupés met toiletten en wasruimtes op de gang. Lakens, dekens en kussen zijn inbegrepen. Ontbijt kan extra worden bijgeboekt. De treinsteward deelt rond 21:30 de slaappakketten uit en helpt met het opdekken van de bedjes.

Couchette rijtuigen voor maximaal 5 personen

Deze extra stille coupés zijn geschikt voor maximaal 5 personen en beschikken over klimaatbeheersing en extra rustig rijcomfort. Deze rijtuigen bevinden zich naast de slaaprijtuigen en aan het einde van de trein, waar het extra rustig is. Verder geldt voor dit type rijtuig hetzelfde als de standaard couchette coupés voor maximaal 6 personen. Zowel de 5 als de 6-persoons couchette kan per losse plaats of als privécoupe worden geboekt.

Slaaprijtuigen voor maximaal 3 personen

Wanneer je gaat voor luxe en comfort, dan zijn de slaaprijtuigen een perfecte keuze. Deze zijn geschikt voor maximaal 3 personen en alleen als privé coupé te boeken. Je krijgt dan een comfortabel bed met echt matras, die overdag omgebouwd wordt tot stoel. Daarnaast is er een wastafel aanwezig in de coupé en is het ontbijt inbegrepen.

De skitrein is een unieke manier om te reizen, het begint al als je instapt in de Alpen Express en je naar je coupé wordt gebracht. De Alpen Express heeft ook een barrijtuig voor jouw biertje én feestje. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Het zachte geschommel zorgt ervoor dat je daarna fijn slaapt. Bijkomend voordeel: je hebt een dag extra om te skiën vanwege de vroege aankomst en late vertrek! Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de transfer: deze wacht ook tot iedereen er is om af te zetten bij de accommodaties.

Mijn persoonlijke mening: Ik vond het een leuke manier van reizen, ik was beter uitgerust dan toen ik met de bus op reis ging. De treinen zijn wat gedateerd, maar dat vond ik juist een van de charmes van het reizen met de trein. De treinstewards waren netjes en behulpzaam. Op de terugweg stapten wij om 19:30 uur op en vervolgens lag ik om 21:00 uur al in dromenland tot we arriveerden in Eindhoven.

De Alpen Express brengt je naar diverse plaatsen in de Alpen en in de buurt van diverse bekende skibestemmingen. Aangkomen op het station regelt Summit Travel ook graag jouw tranfer naar je accommodatie. Laat ons weten wat je wensen zijn en we regelen het voor je! Bekijk snel de mogelijkheden, prijzen en ook naar welke accommodaties jij met de trein kunt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *