Mini ski: 5 redenen waarom dit een aanrader is! 

Mini Ski

De mini ski of de korte skivakantie wordt steeds populairder. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een korte wintersport in de Alpen. Tijdens de mini ski kies je voor een verblijf van 2 tot 5 nachten in een skigebied. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van de mini ski? Waarom zou je dit jaar kiezen voor één of meerdere korte wintersportvakanties in de Alpen? Wij hebben 5 redenen waarom de mini ski een echte aanrader is op een rijtje gezet!

1. Meerdere keren per jaar op wintersport

De eerste belangrijke reden waarom de mini ski een echte aanrader is, is dat je meerdere keren op wintersport kunt. Je kunt natuurlijk één keer een week op wintersport gaan, maar weet je wat nog veel leuker is? Die week opsplitsen en meerdere keren gaan! Ga bijvoorbeeld 1 keer 4 dagen en vervolgens nog een keer 3 dagen. Zo kun je vaker genieten van de sneeuw en de gezelligheid van de wintersport.

2. Het hoeft niet veel vrije dagen te kosten

Daarnaast heeft de mini ski voordelen voor je aantal vrije dagen. Heb je niet zoveel vrije dagen of wil je je vrije dagen niet meteen aan het begin van het nieuwe jaar allemaal op maken? Dan is de mini ski een uitkomst! Met de mini ski ga je bijvoorbeeld een weekend skiën. Neem je dan de vrijdag en maandag vrij, dan kost het je slechts 2 dagen. Uiteraard is het met 2 overnachtingen ook mogelijk om vrijdagavond te vertrekken en op zondagavond weer terug te komen. De wintersport kost je dan helemaal geen vrije dagen.

Prachtige uitzichten tijdens de wintersport
Prachtige uitzichten tijdens de wintersport

3. Ga goedkoop op wintersport

Heb je toch nog genoeg vrije dagen over en is dat niet het probleem? Geniet dan van leuke voordelen met de mini ski. Vaak gelden er voor wintersport speciale kortingen voor de midweek-periodes. De weekendvakanties zijn populairder, waardoor het doordeweeks goedkoper is. Op deze manier overbruggen de accommodaties de rustigere periodes. Ga dus goedkoper op wintersport met een mini ski van bijvoorbeeld zondag tot donderdag. Bijkomend voordeel is dat het daarom ook rustiger zal zijn op de pistes dan in het weekend of hoogseizoen.

4. Benut je tijd in de Alpen optimaal met de mini ski

Daarnaast is het van belang om je tijd tijdens de mini ski optimaal te benutten. Je gaat tenslotte slechts een paar dagen en nachten op wintersport. Het vervoer naar je wintersport is dan ook van belang. Zelf rijden naar je bestemming is uiteraard een optie, maar de kans is dan aanwezig dat je niet helemaal uitgerust aankomt. Ga dan bijvoorbeeld met het vliegtuig naar de mini ski. Het is slechts 1 à 2 uur vliegen naar de Alpen. Wanneer je dan een skigebied kiest in de buurt van het vliegveld, ben je met een transfer snel bij je accommodatie. Binnen een paar uur kun je op de piste staan! Ook kun je met buspendels of de trein naar je wintersport, deze rijden vaak ’s nachts zodat je ’s ochtends aankomt.

Ga je met het werk op wintersport, dan is de mini ski een ideale manier om te genieten van de wintersport met je team. Het voordeel is dat je niet teveel dagen in hoeft te leveren en het werk ligt ook niet volledig stil in tegenstelling tot bij een week op wintersport gaan.

Met de stoeltjeslift de berg op
Met de stoeltjeslift de berg op

5. Ideaal als je meerdere skigebieden wilt ontdekken

Er zijn erg veel geweldige skigebieden te ontdekken. Elk skigebied heeft eigen kenmerken en ook elk skidorp heeft eigen karakteristieken. Staan er meerdere skigebieden op jouw bucketlist en kun je eigenlijk helemaal niet kiezen voor je wintersport? Kies dan voor een aantal mini ski vakanties. Ga korter en meerdere keren op vakantie naar de sneeuw. Wanneer je meerdere keren kort op vakantie gaat kun je meer verschillende skigebieden ontdekken. Zo kun je uiteindelijk ook de gebieden en dorpen met elkaar vergelijken en oordelen wat jouw favoriete gebied is. Uiteraard kun je ook blijven switchen en elke vakantie weer nieuwe dingen ontdekken.

Waar wacht je nog op?

Met deze 5 redenen waarom de mini ski een echte aanrader is moet je bijna wel overtuigd zijn. Wat wil een liefhebber van wintersport nou liever dan zoveel mogelijk genieten van de sneeuw, gezelligheid en après-ski? Ontdek alle mogelijkheden voor een mini ski op onze website. Mocht je nog vragen hebben, onze reisadviseurs staan voor je klaar. Zij zorgen voor jouw onvergetelijke én onbezorgde wintersport in de Alpen! Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.