Mini skivakantie met bedrijf? 10 redenen!

Op wintersport met je hele bedrijf, afdeling of vestiging? Daar kunnen we kort over zijn: een leuker bedrijfsuitje bestaat niet! Echt niet. Heb je argumenten nodig om je baas over te halen om dit jaar op wintersport te gaan? Lees hier de tien belangrijkste redenen!

10 redenen voor lang weekend skiën met het bedrijf

1. Om te beginnen, een bedrijfsuitje naar de sneeuw zorgt vaak voor een andere dynamiek in de groep. Het werpt een verfrissende blik op de bedrijfsstructuur. Die ene saaie collega blijkt ineens koning après-ski te zijn(!), staand op de barkruk… En de secretaresse blijkt samen met jou zonder problemen de zwarte piste af te knallen!

2. Teambuilding in een informele sfeer: je leert elkaar beter kennen. Daarnaast heb je wat meer voor elkaar over en je durft je opener en kwetsbaarder op te stellen naar elkaar. Dit komt de teamprestaties absoluut ten goede. Bovendien werkt het sfeer verhogend binnen het team. Geloof ons, tijdens een dergelijk weekend verzamel je doorgaans genoeg verhalen voor de rest van het jaar. ‘Weet je nog die ene keer toen…

3. Ook is een skiweekend fiscaal aantrekkelijk. Met een beetje geluk betaalt de baas alles. En hij of zij kan het als bedrijfskosten opvoeren. Neem in dat geval nog een biertje extra!

4.  Wat is er mooier dan je baas zien skiën, je baas zien après-skiën, je baas op informele wijze beter leren kennen. Want nieuwsgierig naar zijn of haar privéleven ben je natuurlijk altijd al geweest 😉

5. Tegelijkertijd leer je ook je collega’s op een andere manier kennen. Drie dagen met elkaar optrekken geeft de ruimte om langere gesprekken met elkaar te voeren, elkaars passies en interesses te ontdekken. Zo vertelt de ene collega dat zij dol is op dansen en dat de ander bijna elke dag in de sportschool staat. Op kantoor krijg je doorgaans een eenzijdige koffieapparaat-kijk op elkaar. Zo’n uitje zorgt absoluut voor meer openheid en minder verlegenheid in het team.

6. Een lang weekend op wintersportvakantie kan natuurlijk gewoon buiten het hoogseizoen, dus kan een stuk goedkoper dan wanneer je zelf bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie gaat. Ook zijn de meeste collega’s dan niet op vakantie, dus: meer animo!

7. En uiteraard is een skiweekend gewoon erg ontspannend & ontstressend. De dagelijkse werkstress is afwezig en maakt even plaats voor hele andere prioriteiten. Plus je hoeft maar één ding te doen: genieten!

8. Belonen en delen. Daarnaast zal het door het personeel ook vaak als beloning gevoeld worden. En dat is wat je je werknemers wilt bieden wanneer je als bedrijf een succesvolle periode achter de rug hebt. Dan moet bij het personeel niet het gevoel leven dat zij het harde werk doen en dat enkel de werkgevers er beter van worden.

9.  Verder kun je je baas ook voorstellen om niet alleen maar te gaan ‘leisuren’ tijdens zo’n skiweekend: plan je jaarlijkse brainstorm dag in het skiweekend en combineer het nuttige met het aangename! Wat is er inspirerender voor de geest dan de achtergrond van een besneeuwde berg?

10. Tot slot, wintersport is gezond voor geest en lichaam. Berglucht doet de mens goed. Het is wetenschappelijk bewezen dat je van een vakantie in de sneeuw gemotiveerder en scherper terugkomt dan van een zonvakantie.

Jaarlijks bedrijfsuitje naar de sneeuw?

Geloof ons, er zijn nog meer redenen te bedenken! Kortom: je moet er als werknemer eigenlijk alles aan doen om zo’n groepsreis wintersport jaarlijks toe te laten voegen aan de secondaire arbeidsvoorwaarden van je bedrijf. Er zijn toch gewoonweg geen nadelen? Neem contact op met een van onze reisadviseurs en stel jullie perfecte week(end) samen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *