Nauders en Skiarena Vinschau brengen Noord en Zuid-Tirol samen en zorgen voor 211 pistekilometers

Na een jaar lang discussiëren en plannen is de kogel door de kerk: Bergbahnen Nauders en Skiarena Vinschgau gaan een gezamenlijke skipas aanbieden. Onder deze gebieden vallen de dorpen Sulden, Trafoi, Watles, Schöneben, Haideralm en Nauders. De gezamenlijke skipas zorgt ervoor dat bezoekers 211 kilometer piste tot hun beschikking hebben. Zo willen de gebieden de aantrekkingskracht voor toeristen vergroten. Ook het image krijgt een boost, want door deze samenwerking geldt het gebied als de grootste skipasverbinding tussen Noord- en Zuid Tirol.

nauders

Gezamenlijke skiregio

Een nieuwe dimensie toevoegen aan de ski-ervaring. Dat is wat Bergbahnen Nauders en Skiarena Vinschgau willen bereiken met de samenwerking. Afgelopen winter heeft men al op verschillende manieren samengewerkt en dit heeft bewezen dat beide gebieden prima samen kunnen. ‘Nu willen we ons positioneren als één gezamenlijke skiregio en zorgen voor een dynamischere toeristische ontwikkelingen’, aldus Karl Stecher en Manfried Wolf van Nauderer Bergbahnen AG. Het resultaat is een gezamenlijke skipas waarbij toeristen kunnen genieten van 211 pistekilometers in zowel Noord- en Zuid Tirol. Het gaat echter wel om een samensmelting van skigebiedjes die niet met elkaar verbonden zijn.

‘Nu willen we ons positioneren als één gezamenlijke skiregio en zorgen voor dynamische toeristische ontwikkelingen’

nauders

Nieuwe markten

Alle meerdagenkaarten vanaf 2 dagen worden vanaf winter 2017/18 omgezet naar een gemeenschappelijke skipas voor alle deelnemende skigebieden (Sulden, Trafoi, Watles, Schöneben, Haideralm en Nauders). Zo ontstaat de grootste skipassamenwerking tussen Noord- en Zuid Tirol. De regio’s verwachten dat door deze samenwerking het aantal toeristen zal toenemen en willen ook nieuwe markten betreden. Om te beginnen zal er de komende week(en) worden gespeculeerd over een gemeenschappelijke naam om de markt te betreden.  Ook worden de prijzen voor de nieuwe skipas bepaald.

“Vanaf komende winter kunnen klanten rekenen op een nog groter en aantrekkelijker reisaanbod”, zegt Erich Pfeifer, directeur van Seilbahnen Sulden. Hoeveel de nieuwe skipas gaat kosten wordt spoedig bekend gemaakt.