Nieuwe AreitXpress: halvering wachtrijen en flinke boost voor skigebied Zell am See

In veel skigebieden is de voorbereiding op het wintersportseizoen 2017/18 inmiddels van start gegaan. Zo ook in Zell am See, waar de oude Areitbahn vervangen wordt door de nieuwe AreitXpress. De verwachting is dat de rijen bij de lift tot wel 50% gaan worden teruggedrongen…

De nieuwe AreitXpress

3600 personen per uur. Dat is de beoogde capaciteit die de AreitXpress zal gaan leveren. De nieuwe 10-persoonsgondel moet de wachtrijen bij het dalstation doen vergeten, of in ieder geval flink terugdringen, en biedt wintersporters de luxe van stoelverwarming en wifi. Met de bouw van de AreitXpress wordt ook het bergstation vernieuwd. Zo komen hier een sportwinkel en skischool bij. Gezamenlijk gaat deze investering ongeveer 15 miljoen euro kosten en indien alles volgens planning verloopt, kunnen wintersporters vanaf november 2017 gebruik gaan maken van de nieuwe AreitXpress.

AreitXpress

Foto: FANtastisch Oostenrijk

Profielschets

Om een beter beeld te krijgen van hoe de nieuwe lift eruit gaat zien, hebben we enkele (technische) feitjes over de nieuwe AreitXpress voor je:

  • De lift is in totaal 1812 meter lang
  • Het bergstation ligt op een hoogte van 1400 meter
  • De gondelcapaciteit bedraagt 10 personen
  • De lift heeft in totaal 85 cabines
  • De AreitXpress heeft een snelheid van 6 m/sec en een totale capaciteit van 3600 pers./uur
  • Met de nieuwe lift overbrug je 634 hoogtemeters
  • De totale rit duurt 7,12 minuten

AreitXpress

Enkeltje Colombia

De voorganger van de AreitXpress, de Areitbahn, draait al sinds 1971 en in 29 jaar tijd heeft deze lift zo’n 25 miljoen mensen de berg op en af gebracht. Het bleek echter steeds meer dat de lift de groeiende stroom wintersporters niet meer aankon. In het hoogseizoen resulteerde dit soms in wachtrijen langer dan 45 minuten. Tijd voor vervanging dus. Echter verdient deze topper wel een waardig afscheid en kan dus niet zomaar bij het grofvuil gezet worden.  In plaats daarvan zal de Areitbahn een wereldreis gaan maken. Naar Colombia, waar de lift een plaatsje zal krijgen in een themapark vlakbij Bogotá. De oude Areitbahn gaat dus met pensioen, maar verdwijnt niet achter de geraniums.

AreitXpress

De nieuwe AreitXpress zal naar verwachting een mooie vernieuwing c.q. boost worden voor het skigebied Zell am See. Komende maanden zullen er op nog veel meer plekjes in de Alpen vernieuwingen plaatsvinden. Wij proberen zo regelmatig mogelijk updates te geven over de voorbereiding voor het wintersportseizoen 2017/18. Houd onze blog dus goed in de gaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *