Nieuwste liften in de Oostenrijkse skigebieden

nieuwe skiliften Oostenrijkse skigebieden

In de zomermaanden zitten de Oostenrijkse skigebieden niet stil. Naast het feit dat Oostenrijk ook in de zomer veel te bieden heeft voor vakantiegangers, werken ze ook nu al hard om de skigebieden helemaal winterklaar te maken. Vanaf het winterseizoen 2023/24 zijn er weer enkele gloednieuwe liften om het comfort voor wintersporters nog verder te verbeteren. Wij zijn erg blij met de bouw van deze 6 nieuwe liften in de Oostenrijkse skigebieden:

Saalbach: nieuwe Limberg lift

Als je ooit op wintersportvakantie in Saalbach bent geweest, ben je waarschijnlijk bekend met de Limberg stoeltjeslift. Je hebt vanuit de lift fantastisch uitzicht op de piste en op een zonnige dag is een ritje met deze lift een heerlijk lange pauze maar op ijskoude winterdagen is deze stoeltjes lift geen pretje. Ook als je de lift moet halen gaat de lift voor je gevoel nog trager dan normaal.

Kortom, het is de hoogste tijd dat de 29 jaar oude 4-persoons stoeltjeslift met meer dan 15 miljoen vervoerde wintersporters met pensioen gaat. In plaats daarvan staat er vanaf komende winter een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift. De nieuwe lift is veel sneller en zorgt voor comfortabele ritten naar de top van de berg.

nieuwe lift Saalbach-Hinterglemm in Oostenrijk

Zell am See: nieuwe combinatielift

In Zell am See gaan ze de bestaande Sonnkogelbahn, een 3-persoons stoeltjeslift, vervangen door een moderne combinatielift. De nieuwe lift draait in de zomer met 8-persoons cabines. En in de winter als 6-persoons stoeltjeslift. Deze stoeltjeslift is voorzien van alle moderne gemakken: automatische opening en sluiting, stoelverwarming en een kap die kan worden gesloten voor als het sneeuwt.

Het dalstation van de nieuwe lift blijft op dezelfde hoogte en het bergstation wordt iets verplaatst. De nieuwe lift is helemaal af voor de start van het skiseizoen 2023/24. Vanaf dat moment is het na bijna 40 jaar dienst gedaan met de oude lift.

nieuwe lift Zell am See in Oostenrijk

Skigebied KitzSki: twee nieuwe liften

In het skigebied van onder andere Kirchberg en Kitzbühel, KitzSki, worden maar liefst twee liften tegelijkertijd vernieuwd. Zowel de Trattenbach stoeltjeslift als de Gauxjoch sleeplift worden vervangen door moderne 6-persoons stoeltjesliften. Het skigebied investeert ongeveer 23 miljoen euro in deze verbeteringen. De belangrijkste reden hiervoor is, naast het verbeterde comfort, de verbetering op het gebied van duurzaamheid.

Op de liftstations installeren ze zonnepanelen. Verder gebruiken ze efficiënte drive-systemen die een energiebesparing van 16% opleveren ten opzichte van eerdere systemen. Het gebruik van smeermiddelen is niet langer nodig dankzij deze systemen.  Met behulp van camera’s wordt de snelheid automatisch geregeld. Dit kan voor 20% energiebesparing opleveren. Verder maken ze in KitzSki gebruik van het “Intelligent Heat Detector-systeem”. Dit systeem zorgt ervoor dat de stoelverwarming alleen wordt geactiveerd bij een bepaalde temperatuur. Ook dit is weer een slag op het gebied van duurzaamheid. 

Nieuwe liften in het Oostenrijkse skigebied KitzSki

Zillertal Arena: ook hier twee nieuwe liften

In het skigebied van Gerlos, Zell en Königsleiten zitten ze ook niet stil. Naast de nieuwe Krimml-X-Press gondel tussen Zell en Gerlos, bouwen ze in Köningsleiten een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift. Dit is ter vervanging van de oude 2-persoons lift Mitterleger. Met een kap en stoelverwarming in deze nieuwe stoeltjeslift heb je comfortabele ritten naar de prachtige pistes boven Königsleiten.

De nieuwe 10-persoons gondel maakt de verbinding tussen Zell en Gerlos aanzienlijk comfortabeler en aantrekkelijker. Voorheen kon het soms lastig zijn om de verbinding te maken bij winderige omstandigheden, waarbij veiligheid natuurlijk voorop staat en de verbinding soms niet mogelijk was. Daarom is de nieuwe verbindingslift, Krimml-X-Press, ontworpen als een windbestendige en stabiele gondel. Vanaf komende winter kun je dus snel, veilig en zonder tussenstops reizen tussen Zell en Gerlos.

Nieuwe liften in het Oostenrijkse skigebied Zillertal Arena

Ben je na het lezen over deze nieuwe liften in de Oostenrijkse skigebieden gelijk enthousiast geworden om je wintersportvakantie in een van deze gebieden te boeken? Bekijk dan onze website of neem contact op met een van onze reisadviseurs.