Topgebied uitgelicht: een ode aan Gerlos en de Zillertal Arena

Gerlos en de Zillertal Arena

Nog één weekje en dan is het zover: Dutchweekend Gerlos. Het Summit team zal aanwezig tijdens dit evenement en wij hebben er natuurlijk heel veel zin in. Daarom nog eenmaal een ode aan het skigebied de Zillertal Arena en natuurlijk het dorp Gerlos.

Perfecte combinatie

Menig Nederlands wintersporter is natuurlijk bekend met het dorp Gerlos. Jaarlijks vertrekt er dan ook een flink aantal auto’s met een gele kentekenplaat naar het Oostenrijkse dorp, dat gerust als een Nederlandse enclave beschouwd mag worden. Wat maakt Gerlos en de Zillertal Arena dan zo populair? Simpel gezegd: de perfecte combinatie tussen uitstekende ski en après-ski. Kijk zelf maar:

Voor ieder wat wils

Het Zillertal telt gezamenlijk 487 kilometer piste en bestaat uit verschillende deelgebieden. Het gebied rondom Gerlos heet de Zillertal Arena en telt ongeveer 140 pistekilometers. Naast het dorp Gerlos zijn ook Königsleiten en Zell am Ziller erg in trek. Door de omvang, de langgerektheid en de hoge kwaliteit heeft de Zillertal Arena voor ieder wat wils. Echter lichten we graag 3 pisten in het bijzonder uit. Deze toppers moet je meepakken:

Sportabfahrt, piste 18

Deze lange afdaling kent veel afwisselingen en ligt boven het dorp Zell am Ziller. Je daalt af door het bos en voor de echte cracks is het een aanrader om deze in één keer van boven naar beneden te doen. Om je een impressie te geven:

Piste 83, Gerlosplatte

Beginners kunnen goed terecht op de Gerlosplatte en moeten daarbij de blauwe piste 83 niet overslaan. Een uitstekende hellingsgraad, zeer breed en niet al te druk. Als beginner zijnde, ga ik deze zeker meepakken. Wat denk jij?

Piste 38, Königsleiten

Ben je graag vroeg uit de veren, dan raden we je aan om piste 38 onder de Fussalm-X-Press mee te pakken. Deze rode afdaling ligt tussen Köningsleiten en Gerlos en is een hele mooie. Het gaat hier echter om een verbindingspiste en daardoor is de kwaliteit in de middag niet altijd even goed meer. Desondanks de moeite om vroeg voor op te staan nietwaar?

Apres-ski walhalla

Het dorp Gerlos wordt geroemd vanwege de bruisende après-ski. Aan het einde van de middag kun je terecht in o.a.  Luigi’s Turbo Bar, Little Londen en – de onder de Nederlandse wintersporter befaamde – Cin Cin. Na het eten gaat het feestje vrolijk verder en kun je door tot diep in de nacht. En dan de volgende dag natuurlijk wel weer fris op de piste staan! Afgelopen jaar is het team van Summit Travel de pistes gaan testen tijdens de Dutchweek Gerlos. Dat is prima bevallen!
Tijdens het Dutchweekend Gerlos vinden er op verschillende locaties in Gerlos feesten plaats. De Cin Cin, Little London, Country Club, Haberl Bar en de Rössl Alm zijn van 4-8 april het toneel van de gezelligste feesten. In de Rössl Alm begint de snowparty al om 12:00. Het complete programma volgt spoedig!

Dutchweek Gerlos 2018

Summit Travel heeft nog enkele arrangementen beschikbaar voor het Dutchweekend Gerlos. Neem daarom snel een kijkje op onze Gerlos pagina en zorg dat je erbij bent!

Wil je alvast een voorproefje beleven van de end-of-season party op de pistes van Gerlos? Check dan deze video:

Sluit jij het wintersportseizoen af in stijl en in een van de mooiste skigebieden van de Alpen?