Op wintersport in het Paasweekend!

Paasweekend wintersport

Het heeft de laatste dagen flink gesneeuwd in de Alpen en het ziet er naar uit dat het voorlopig ook nog wel even blijft sneeuwen. Goed nieuws voor wintersporters die dit seizoen nog wat verse poeder mee willen pikken! Zo ligt er op de berg in St. Anton nog 240 centimeter sneeuw en ligt er in Tignes zelfs nog 105 centimeter in het dal! Wij hebben voor de fanatieke wintersporters mooie accommodaties beschikbaar in hooggelegen skigebieden. Dus wil jij je ski’s of snowboard nog niet opbergen en heerlijk paasontbijten in de sneeuw? Lees dan snel verder!

Een paasweekend in het sneeuwmekka van de Alpen

Dat klinkt toch als een droom? In St. Anton wordt deze droom werkelijkheid. Er ligt hier namelijk nog zo’n 240 centimeter sneeuw op de berg. St. Anton ligt in de deelstaat Tirol op ongeveer 1300 meter hoogte. Het skigebied Arlberg heeft de naam ‘’sneeuwmekka van de alpen’’ te danken aan de sneeuwzekere pistes met moderne skiliften. Iedere wintersporter kan zijn geluk op in de 303 pistekilometers. De après-ski fans kunnen terecht bij de bekende Mooserwirt. Een van de meest bekende après-skihutten van Oostenrijk! Wij hebben tijdens het paasweekend nog genoeg beschikbaarheid in Hotel Kertess in St. Anton. Dit 4-sterrenhotel is van alle gemakken voorzien en beschikt zelfs over een eigen shuttlebus die je naar de skiliften brengt. Na het skiën kun je een duik nemen in het zwembad of kom je bij in de wellness van het hotel. Je overnacht in Hotel Kertess vanaf €661 euro per persoon op basis van halfpension inclusief skipas.

Paasweekend hotel Kertess

Verblijf in het meest sneeuwzekere dorp ter wereld

Het bergdorp Damüls ligt op zo’n 1432 meter hoogte in de deelstaat Vorarlberg. Damüls is jaren geleden uitgeroepen tot het meest sneeuwzekere dorp ter wereld, ideaal voor het Paasweekend dus. Het skigebied Damüls-Mellau beschikt over zo’n 81 kilometer aan pistes. Genoeg pistes voor een lang weekend dus! In het rustige en sfeervolle Damüls is er niet echt sprake van een bruisende après-ski. Wel zijn er in Damüls verschillende cafés en restaurants waar je terecht kunt voor een drankje of een lekker hapje eten. Overnacht tijdens het paasweekend in Hotel Madlener. Dit nette 4-sterrenhotel bevindt zich niet ver van de skiliften van Damüls. Je overnacht hier op basis van halfpension. In de ochtend staat er een ontbijtbuffet klaar en in de avond geniet je van een 5-gangendiner met hoofdgerecht naar keuze. Neem ook je nette kleren mee, want iedere zondag staat er een 6-gangendiner op de planning met champagne! Berghotel Madlener is tijdens het paasweekend nog geopend. Kamers zijn hier tot en met het Paasweekend te boeken vanaf €434 euro per persoon op basis van halfpension.

Hotel Madlener

Vier Pasen direct aan de piste en in luxe

Het Franse dorp Tignes ligt op zo’n 2.100 meter hoogte in skigebied Tignes Val d’Isère. Waar je ook verblijft in Tignes, je bent verzekerd van een goede ligging aan de piste! Door de vele moderne liften en de hoge ligging behoort het skigebied van Tignes tot een van de beste skigebieden van Europa. Naast de mooie pistes, is de après-ski ook nog is hartstikke gezellig. Zo kun je overdag een dansje wagen op het buitenterras van La Folie Douce, of kun je tot de late uurtjes stappen in de Melting Pot. Wil je echt even een weekend lang ontzorgd worden, ga dan naar Hotel Club Val Claret. Dit all-inclusive hotel heeft de perfecte ligging voor een wintersportvakantie tijdens Pasen. Op 300 meter afstand vertrekt de Funiculaire skilift naar de Grande Motte Gletsjer, hier kun je zelfs midden in de zomer skiën! In het hotel heb je een zwembad, sauna en fitness. Voor de kinderen is er een kinderclub. Het ontbijt, lunch, drinken en avondeten zitten allemaal bij de prijs inbegrepen. Ook zijn er raclette avonden in Hotel Club Val Claret. Je overnacht hier al vanaf €666 euro per persoon op basis van all-inclusive en inclusief skipas.

Paasweekend in Hotel club Val Claret

Verblijf in de hoogstgelegen stad van Europa!

Het Zwitserse Davos is ooit bekend geworden als Kuuroord en uitgegroeid tot een van de bekendste wintersportplaatsen van Zwitserland. Omdat de stad op maar liefst 1.560 meter hoogte ligt is het meteen ook de hoogste stad van Europa. In de directe omgeving van Davos en buurdorp Klosters heb je maar liefst 262 kilometer aan pistes. Wanneer je van afwisseling houdt bent je aan het goede adres in dit gevarieerde skigebied. De après-ski is dan wel niet te vergelijken met de après-ski in Oostenrijk, maar de straten van Davos zijn wel gevuld met cafés, clubs en discotheken die je wintersport voorzien van genoeg gezelligheid en vertier. Midden in het centrum en vlak bij de pistes van Davos vind je Hotel Meierhof. Een comfortabel 4-sterrenhotel met wellness inclusief sauna’s, een ontspanningsruimte en een binnenzwembad. Je verblijft hier op basis van halfpension, met in de ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangendiner. Je verblijft hier tijdens het paasweekend al vanaf €574,- per persoon inclusief skipas.

Paasweekend wintersport Hotel Meierhof

Populaire wintersportbestemming voor de fanatieke wintersporter

Flaine hoort thuis in de categorie “aangelegde wintersportdorpen”, misschien niet het dorp met de meest karakteristieke uitstraling, maar zeker een aanrader voor de fanatiekelingen onder ons. Flaine ligt in het skigebied Le Grand Massif met 265 kilometer aan gevarieerde pistes. Een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen, want met de vele kinderweides en oefenpistes kunnen de kids hun lol op. Ieder dorp in Le Grand Massif heeft een eigen skigebied wat goed verbonden is via een prima liftensysteem. Ook vind je in dit gebied een van Europa’s grootste snowparken: het Jampark. Wil je liever een avondje feesten, dan kun je terecht in discotheek Les Caves de Flaine. Wanneer je betaalbaar, maar netjes wilt verblijven tijdens het paasweekend, ben je in Résidence La Forêt aan het goede adres. De appartementen liggen vrijwel direct aan de piste en midden in het centrum van het hoogstgelegen deel van Flaine. Je boekt hier tijdens het paasweekend 5-7 persoonsappartementen vanaf €284,- per persoon op basis van logies en inclusief skipas.

wintersport paasweekend inRésidence La Forêt

Niks fijners dan het wintersportseizoen nog even afsluiten in de verse sneeuw tijdens het lange paasweekend. Staat de ideale accommodatie er voor jou niet tussen? Bekijk dan ook onze andere arrangementen die nog beschikbaar zijn tijdens het paasweekend of neem contact op met een van onze reisadviseurs.