Vanaf dit weekend kun je skiën in Sölden!

Vanaf 23 september kun je skiën in Sölden, want de Rettenbachgletsjer gaat dan open! Door de sneeuwval van vorig weekend en de lagere temperaturen kan het skigebied een week eerder open dan gepland. Er wordt hard gewerkt om de piste vanaf de Schwarze Schneid in gereedheid te brengen. Sölden staat bekend als een erg sneeuwzeker skigebied, waardoor er van december tot mei sneeuw ligt! Dat er nu al sneeuw ligt, belooft wat voor aankomende winter!

Het skigebied van Sölden heeft 144 kilometer aan pistes, waarvan op dit moment alleen de Rettenbachgletsjer open is. Naarmate er meer sneeuw valt, zullen er meer pistes en liften open gaan. De Rettenbachgletsjer is te bereiken met de gondel van de Schwarze Schneide I + II en de Karleskogl sleeplift. Ook het restaurant op de gletsjer opent zijn deuren. Het wintersportseizoen komt dus echt steeds dichterbij!

In Sölden hoef je je nooit te vervelen, je hebt er namelijk twee gletsjers, authentieke en extreem grote restaurants, FIS wedstrijden, grote evenementen en een bruisende après-ski. Sölden is een zeer sneeuwzeker skigebied. Het is dan ook niet voor niets dat de eerste FIS wedstrijd van het seizoen hier plaatsvindt. Dit zijn internationale skiwedstrijden waar de beste skiërs het in verschillende disciplines tegen elkaar opnemen. Ook voor ons ‘normale’ wintersporters hebben ze iets met die sneeuwzekerheid gedaan. Dan wel tegen de tijd dat er iets meer sneeuw ligt dan nu, maar je kunt vanuit Sölden de ‘Big 3’ tocht volgen waarbij je langs de drie hoogste toppen van de Ötztal Arena gaat. Alle drie zijn hoger dan 3000 meter en nergens anders in Oostenrijk is dat mogelijk.

skiën in Sölden

Verblijf in Sölden

Wil jij nou als één van de eerste van de sneeuw genieten? Dat kan! Vanaf 19 november kun je verblijven in Hotel Riders In. Zo sta je nog voor de kerst op de piste. Dit hotel ligt midden in het centrum van Sölden en 100 meter van de piste. De kamers zijn stijlvol ingericht en geschikt voor 1 tot 4 personen. Naast een restaurant beschikt dit hotel ook over  een eigen pub (de s’Pfiff pub) en een ‘Mounty fast food restaurant, voor de diehard après-skiërs die geen moment willen missen. Ook heeft het hotel een heerlijke wellness met o.a. een zwembad, sauna’s en stoombad. Je verblijft hier op basis van halfpension vanaf €990,- per persoon inclusief skipas!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden in Sölden? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact op met een van onze reisadviseurs! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *