Opmars ‘Summitman’ leidt tot spanningen

summit banners

Op het kantoor van Summit Travel is er sinds september sprake van een heus manneneiland. Dit betekent dat Robert niet langer alleen de strijd aan hoeft te gaan tegen het geneuzel over nieuwe schoenen, handtassen en uitspraken als ‘wat zit je haar leuk, ben je naar de kapper geweest?’. Want, te midden van het drukbevolkte vrouwenkamp, werken twee stagiairs hard om de eer van ‘de Summitman’ hoog te houden. Alleen wat vinden deze mannen ervan om bij Summit Travel op het kantoor te zitten ? En hoe bevallen de werkzaamheden?

Summitteammanvswoman

Twee studenten: Friso van NHTV Breda en Nick van Inholland Rotterdam. Beiden werkzaam in de toeristische sector en gek op sneeuw, ijs en schnaps. Op hoge hakken tikken ze de 2 meter aan en allebei hebben ze een voorliefde voor ‘halstruien’. Gebreken zijn er natuurlijk ook. Zo vergeet Nick nog wel eens zijn wekker te zetten en heeft Friso genoeg energie om de marathon van Rotterdam te lopen dankzij de grote hoeveelheid Autodrop die de knul dagelijks consumeert. Desondanks zijn ze Robert erg dankbaar voor de mogelijkheid om stage te kunnen lopen en willen hier dan ook graag een paar woorden over kwijt.

Nick over stagelopen bij Summit Travel: “De sfeer op het kantoor is prima. Er wordt hard gewerkt en wanneer mijn muziek iets zachter staat, hoor ik wel eens iemand een praatje of een geintje maken. Qua werkzaamheden mag ik zeker niet klagen. Ik kan me uitleven met het schrijven van leuke blog-artikelen en informatieve lappen tekst over winterbanden. Daarnaast houd ik me druk bezig met het controleren van de beschikbaarheid van de hotels en appartementen. Ook leuk zijn de brieven naar Oostenrijk, waarin ik met mijn beste Duits correspondeer over het aantal beschikbare kamers. Als kers op de taart wordt mij binnenkort de kunst van het ‘linkbuilden’ aangeleerd. Al met al ben ik dus zeer tevreden”.

Friso over stagelopen bij Summit Travel: “ Als ik de sfeer op kantoor in één woord moet omschrijven: informeel. Er is altijd tijd voor een grap of een praatje. Er wordt natuurlijk ook hard gewerkt en wij  hoeven ons hier zeker niet te vervelen. Wanneer Nick in de weer is met letters, houd ik mezelf bezig met cijfers. Ik maak de facturen voor de groepsreizen, werk gegevens bij in het systeem en, net als Nick, ben ik ook verantwoordelijk voor een deel van de beschikbaarheid (het laatste is zeker niet het leukste werk). In zijn totaliteit een leerzame stage met gezellige collega’s”.

Nu er in de Alpenlanden pas net de eerste sneeuw gevallen is, is het nog relatief rustig op de werkvloer. Naarmate de kerst dichterbij komt, wordt het natuurlijk steeds spannender. Heeft Friso genoeg energie over voor een eindsprint en is Nick uitgeslapen genoeg om voor een verrassing te zorgen? Blijf de updates volgen via de Summit Travel blog!