Pitztaler Gletsjer gaat open op 1 oktober 2022!

Langzaamaan gaan steeds meer skigebieden dan eindelijk open en komt het wintersportseizoen dichterbij. Zo gaan ook in Pitztal de eerste pistes open. Vanaf 1 oktober kun je skiën op de Pitztaler gletsjer! Je kunt op de hoogste gletsjer van Tirol het nieuwe skiseizoen beginnen en je eerste bochten tot wel 3.440 meter boven zeeniveau maken. Door de hoogte van het skigebied is het erg sneeuwzeker. Het is dan ook geen wonder dat je hier een lang skiseizoen hebt, vanaf de herfst tot aan de zomer kun je hier normaal skiën. En dit jaar gaat een deel van de pistes dus al open op 1 oktober! De rest van het gebied gaat ook verdeeld open, Hochzeiger – Jerzens opent 2 december en Rifflsee opent 17 december.

De gletsjer

Het skigebied van Pitztal heeft 82 kilometer aan pistes, waarvan op dit moment alleen de Pitztaler gletsjer open gaat. Eenmaal bovenaan de Pitztaler gletsjer openbaart zich een adembenemende wintersportwereld met ruim 20 kilometer aan pistes. Door de ruime opzet van het skigebied heb je vrijwel geen moment het idee dat je alleen maar op een gletsjer staat. Het hoogste punt van de Pitztaler Gletscher ligt op de 3440 meter hoge Brunnenkogel. Vanaf dit punt heb je een uitzicht op ruim 50 imposante bergen en je kunt er een kopje koffie drinken in het hoogst gelegen café van Oostenrijk! De pistes op de Pitztaler Gletsjer zijn veelal breed van karakter en ondanks dat het aanbod voornamelijk rood is, kunnen ook beginners hier goed uit de voeten.

Het Pitztal is een perfecte bestemming voor een familiewintersport. Het overgrote deel van de pistes zijn hier namelijk lang en breed. Kinderen kunnen bij verschillende gezellige skischolen leren skiën, waar ook vaak in het Nederlands skiles wordt gegeven. Voor baby’s en peuters is er kinderopvang naast de skischool geregeld. Bij sommige hotels zijn er zelfs wellness-arrangementen voor baby’s en kinderen en als kers op de taart zijn er twee bambiniparken waar ouders hun kinderen met een gerust hart achter kunnen laten. Bij deze parken worden namelijk opvang, skiles en andere winteractiviteiten gecombineerd. Skiërtjes tussen de 2 en 4 jaar maken hier op een speelse manier kennis met de beginselen van het skiën, maar er worden ook spelletjes gedaan. Zo vermaken de kinderen zich met gemak de hele dag en kun je als ouders even op pad om het gebied te verkennen.

Pitztal opening

Bij zo’n kindvriendelijk skigebied hoort ook een fijne accommodatie. Hotel Alpenfriede is zo’n accommodatie. Dit kindvriendelijke hotel is een leuk 3-sterren familiehotel met een rustige ligging aan de rand van Jerzens. Deze accommodatie kun je boeken vanaf het moment dat het skigebied open gaat, vanaf 4 december! De skibus naar de skilift stopt voor de deur van het hotel, hierdoor kun je de auto de hele vakantie laten staan! Het hotel beschikt ook over een heerlijke wellnessruimte met stoombad, Finse sauna, infraroodcabine en relaxruimte. Van december tot april is er 6 dagen per week een kinder- en familie-activiteitenprogramma. Ook is er gratis kinderopvang in het hotel aanwezig. Dit maakt het de perfecte plek om met de hele familie de wintersportvakantie door te brengen. Je verblijft hier op basis van halfpension. Hotel Alpenfriede boek je ook met vroegboekkorting. Je krijgt tot wel € 87,- korting per persoon op je verblijf.  Ga je nou voor wat meer luxe, kies dan voor Sportiv-Hotel Mittagskogel!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden in het Pitztal? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact op met een van onze reisadviseurs!