Pre-opening skigebied Obergurgl-Hochgurgl!

Vanwege de goede sneeuwcondities gaat Gurgl eerder open dan verwacht, en wel op 13 november! Het gaat om een pre-opening voor het weekend van 13 en 14 november. Obergurgl-Hochgurgl is daarmee een van de eerste niet gletsjer-skigebieden die opengaat in Oostenrijk. Op dit moment zijn sneeuwcondities geweldig. Er ligt nu al een laag van 85 centimeter sneeuw op de berg! Op 18 november gaat het gebied officieel open. Benieuwd wat er te beleven valt in en om dit skigebied? Je leest het in deze blog.

Skigebied Obergurgl-Hochgurgl

In dit skigebied heb je toegang tot 361 kilometer aan pistes in Sölden én Obergurgl-Hochgurgl. Door de hoge ligging en veel pistes aan de noordkant kan hier tot ver in het voorjaar geskied worden. Obergurgl en Hochgurgl hebben een mondaine uitstraling en het gebied is dan ook wat duurder dan het lager gelegen Sölden. Hierdoor is het ook rustiger op de pistes en heb je weinig dagjesmensen. Een combinatie van moderne liften en brede, gevarieerde pistes maakt dit een top skigebied voor iedere skiër. Voor wintersporters die van meer uitdaging houden is er het Obergurgl Funpark en de ‘Hohe Mut’ buckelpiste. Ook zijn er veel off-piste mogelijkheden voor de echt waaghalzen. De prachtige uitzichten op de natuur zijn kenmerkend voor het skigebied. Een aanrader is het adembenemende uitzicht vanaf de 3080 meter hoge Wurmkögel.

Obergurgl op 12 november

Obergurgl

Obergurgl is een klein en sfeervol dorp. De après-ski in het dorp is erg gezellig. Daarnaast vind je gezellige bars en restaurants zoals restaurant ‘Pic Nic’ in het dorp. Naast het skiën en snowboarden zijn er diverse wandelroutes en langlaufloipes (maar liefst 195 kilometer aan loipes!) makkelijk bereikbaar vanuit het dorp. Er hangt een gezellige sfeer in de leuke berghutjes die je onderweg tegenkomt en ze serveren lokale lekkernijen. Obergurgl heeft de bijnaam ‘Diamant van de Alpen’, wat komt door de goedverzorgde accommodaties in het dorp. Een mooie accommodatie in Obergurgl is bijvoorbeeld Hotel Austria & Bellevue. Dit 4-sterrenhotel heeft een prachtig uitzicht over de Ötztaler bergen en heeft een goede ligging direct aan de piste. Het hotel beschikt over een mooie, grote wellness met onder andere een binnenzwembad, sauna en stoombad. Je kunt dit hotel vanaf 18 november al boeken op basis van halfpension. Vanaf €653,- per persoon inclusief skipas!

Hotel Austria & Bellevue

Nog geen plannen voor je wintersportvakantie? Obergurgl-Hochgurgl is de ideale wintersportbestemming! Het gebied is gemakkelijk aan te rijden vanuit Nederland. Kijk ook eens op onze website voor het complete aanbod of neem contact op met een van onze reisadviseurs!