Ready, Set, RACE & PARTY

Het is bijna zover: Dutchweekend Italia 2014! Voor nog meer voorpret willen we je uitnodigen om deel te nemen aan een spectaculair slalom toernooi. We laten de Olympische winterspelen van Turijn herleven, die in 2006 plaats vonden in het skigebied Via Lattea. Word jij de sneeuwkampioen van het Nederlandse wintersportfestijn in Italië?

Slalom DWI 01

Italië is er bijna klaar voor… De laatste puntjes worden op de i gezet. Ben jij er als deelnemer al klaar voor?! Een Italiaans wintersportweekend in Tiroler stijl met honderden andere Nederlanders.

In dit artikel lees je alles over Dutchweekend Italia 2014. We informeren je over de eerste editie van het slalom toernooi, highlighten de feesten die je niet mag missen dit weekend en nog veel meer om alvast in de vakantiestemming te komen!

Slalom DWI 02

Dutchweekend Italia Slalom Race 2014

Iedereen kan meedoen; skiërs en snowboarders, dames en heren, beginners en gevorderden (Let op: wees er snel bij want vol=vol)! De Dutchweekend Italia race vindt plaats op vrijdag 21 maart tussen 10.30 en 13.00 uur. Naast de strijd voor eeuwige roem, zijn er uiteraard er ook leuke prijzen te winnen! Na het toernooi is er een gratis Unox rookworst voor zowel deelnemers als toeschouwers bij de piste bar Capanna Kind (zolang de voorraad strekt natuurlijk)! Samengevat:

  • Vrijdag 21 maart 2014
  • 10.30 – 13.00 uur
  • Sportinia area (piste bij Capanna Kind)
  • Skiërs & snowboarders

Hoe kan ik me inschrijven?

Schrijf je in per mail via info@summittravel.nl vóór 12 maart 2014.

Vermeld in je e-mail (per deelnemer):

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht: man / vrouw
  • Onderdeel: skiën / snowboarden
  • Niveau: beginner / gevorderd / expert
  • Boekingsnummer bij Summit Travel

Je krijgt dan per mail alle benodigde instructies: bijv. hoe laat en waar je je startnummer op kunt halen.

Slalom DWI 03

Feestprogramma

Aangezien het ‘feestje’ tijdens Dutchweekend Italia net zo belangrijk is als het sportieve aspect (nl. wintersporten), hebben we ook dit jaar weer voor een uitgebreid feestprogramma gezorgd, met voor ieder wat wils! Elke dag kan er vanaf 17:00 uur geaprès-skied worden bij het Village Café, waar een mix van Deutsche schlagers en top 40 muziek gedraaid zal worden voor de ultieme Tiroler sfeer!

Doordat een groot deel van de deelnemers een hele week komt, beginnen we al eerder dan vorig jaar met feest vieren. Maar natuurlijk ligt de focus nog steeds op het weekend van 20-23 maart 2014 (“We save the best for last”). Vanaf dinsdag 18 maart kan er al vanaf 14:00 uur gefeest worden, boven aan de piste bij Capanna Kind! De befaamde clubavonden in Miravallino mag je uiteraard ook niet missen. De thema’s van dit jaar zijn: ‘We love the 80s & 90s’, ‘House Classics’ en ‘Ibiza Style’.

Klik hier voor meer informatie over de DJ’s, het exacte programma en de ‘printable’ versie van het feestprogramma.

DutchweekendItaliaApresskiPiste

Ervaring burgemeester

De burgervader van Sauze d’Oulx schreef afgelopen zomer een leuk artikel over hoe hij de 1e editie van het evenement had ervaren.

In het hele dorp was er dan ook voortdurend sprake van een feestelijke stemming. De winkels waren versierd met Nederlandse en Italiaanse vlaggen, en op straat en uiteraard uit de diverse bars en pubs klonk voortdurend het enthousiaste geluid van vrolijke deelnemers.’

Hij, Mauro Meneguzzi, vond het nogal merkwaardig dat de Nederlandse gasten elke middag op de tafels dansten met hun skischoenen, onderaan de Sportinia pistes op de klanken van de Nederlandse DJ’s. Dit was een nieuw fenomeen in Sauze d’Oulx, dat zowel door andere toeristen als dorpsgenoten wel gewaardeerd kon worden.

Verder schreef hij over ons volk:

‘We leerden de Hollanders kennen als tolerant en open-minded, een volk dat nieuwsgierig is naar andere culturen en gebruiken. Daarnaast zijn het ware feestgangers en koesteren ze een grote liefde voor bier en sport, en wel wintersport in het bijzonder!’

De burgemeester eindigde met het uitspreken van de wens dat Dutchweekend Italia een jarenlange traditie gaat worden. Dat laatste hopen wij natuurlijk ook en met de komst van editie 2 doen wij er in ieder geval alles aan om die wens te laten uitkomen! Lees hier het gehele artikel

Alsnog deelnemen aan Dutchweekend Italia? Dat kan! Er zijn nog enkele hotelkamers en appartementen beschikbaar. Ook zijn er nog enkele goedkope easyJet vliegtickets naar Milaan. Wil je dit niet missen, wacht dan niet te lang en boek via Summit Travel je skipas, vlucht en accommodatie. Je krijgt dan gratis toegang tot de georganiseerde feesten en korting op drankjes in diverse horecagelegenheden in Sauze d’Oulx.