Rode pistes: Welke skigebieden in de Alpen hebben de meeste?

Rode pistes

Na de blog over blauwe pistes is het nu de beurt aan de grotere broer, de rode pistes. Voor de licht gevorderde skiër zijn ze nog een uitdaging en voor de experts zijn het kilometers aan speeltuin. Lang, vers-geprepareerde, brede pistes zijn ’s ochtends favoriet van menig wintersporter. Je glijdt lekker door, kunt redelijke snelheden halen en carven is perfect omdat je snelheid houdt. Maar welke gebieden zijn absolute toppers?

Rode pistes in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om haar lange en brede pistes. Wanneer deze van de kleur rood zijn, is dit land het paradijs voor elke wintersportliefhebber. Les Trois Vallées is met haar 216 kilometer aan rode pistes een fantastisch gebied. In het midden van het gebied bevindt zich de Mont Vallon. Vanaf deze lift heb je 2 fantastische mogelijkheden voor lange rode pistes, de ‘Combe du Vallon’ en de ‘Campagnol’! De Alpe d’Huez staat ook bekend om haar rode mooie pistes. Maar liefst 52% van het gebied is bedekt in deze kleur wat resulteert in 130 kilometer aan rode pistes. Met 580 kilometer aan pistes is het in Les Portes du Soleil onvermijdelijk dat hier rood tussen zit, maar liefst 60%! Dit gebied heeft bijna 350 kilometer aan rode pistes, waarvan ‘Le grand paradis’ misschien wel de mooiste is. Deze mooie rode piste biedt een fantastisch uitzicht en is vaak rustig.

Val Thorens

Oostenrijk

Nog steeds het meest populaire wintersportland van Nederlanders, Oostenrijk. Ook hier zijn genoeg skigebieden te vinden met een groot aantal rode pistes. Wij hebben er een aantal gebieden uitgepikt die hier bekend om staan. Skicircus-Saalbach-Hinterglemm-Leogang-FieberbrunnIn dit mega skicircus is maar liefst 110 kilometer aan rode pistes te vinden, zeker aan de kant van Fieberbrunn zijn een aantal mooie afdalingen te vinden. Door het hele gebied zijn zelfs verschillende tochten te maken waar je soms de hele dag mee bezig bent! In Serfaus-Fiss-Ladis is maar liefst 57% van de pistes rood van kleur. Dit gebied staat bekend om de veelzijdigheid en de geschiktheid voor de hele familie. In de blog ‘Mijn droombestemming‘ heb ik jullie verteld waarom dit mijn favoriete gebied is.

Serfaus-Fiss-Ladis

Zwitserland

In Les Quatre Vallées is bijna 50% van het aantal pistes rood, dit resulteert in ruim 200 kilometer aan rode pistes! Het gebied is erg uitgestrekt waardoor ook de off-piste mogelijkheden hier groot zijn. Een ideaal gebied voor de gevorderde wintersporter. Ben je op zoek naar een skigebied dat bekend staat om haar rode pistes? Neem is een kijkje bij Matterhorn Zermatt. Dit gebied bestaat voor maar liefst 68% uit rode pistes waarvan de langste zelfs 15 kilometer is! Het skigebied Laax-Films-Falera heeft samen ruim 200 kilometer piste waarvan 97 kilometer rood. Dit veelzijdige gebied is populair onder zowel gevorderde wintersporters als families.

Zwitserland

Italië

Het grootste skigebied van Italië is Via Lattea, met 400 kilometer aan pistes. Het skigebied bevindt zich ook gedeeltelijk in Frankrijk, de piste Souréau staat bekend als een van de beste pistes. Met 220 kilometer is er echter genoeg andere keuze. Livigno is een prachtig gebied, met een vrij hoge sneeuwzekerheid en ruim 50% van het gebied beslaat rode pistes. Het gebied wat niet kan ontbreken is Skirama Dolomiti. Met ruim 380 kilometer aan pistes en maar liefst 200 kilometer rood is dit skigebied een must voor elke wintersportfan.

Dolomiten

Ben jij meer van de blauwe pistes? Lees dan onze blog over blauwe pistes in de skigebieden.