Seizoensopeningen van de skigebieden in de Alpen

La Grande Premiere - T.Loubere OT Val Thorens - 48

Kriebelt het bij jou ook om naar de sneeuw te gaan? Heb je zin een feestje? Check snel de seizoensopeningen van de skigebieden in de Alpen, zodat jij weet waar je naar toe moet!

3-5 november – Zell am See/ Kaprun

Het WOW Glacier Love Festival tovert het gebied van de Kitzsteinerhorn en Kaprun in een grote actie-playground. De CASH4TRICKS wedstrijd voor skiërs en snowboarders heeft diverse obstakels. De wedstrijd vindt plaats op 4 november. Je kunt je gratis inschrijven bij het Glacier Park om 9 uur. De muzikale ondersteuning komt van diverse DJ’s. Kaarten kun je bestellen via de website van WOW Glacier Love.

16-17 november – Obergurgl – Hochgurgl

De sneeuwzekere regio biedt een muzikale seizoensopening met feesten in de skihutten en het winterpaleis. Vanaf donderdag 16 november kun je terecht in het gebied voor de eerste meters in de sneeuw. Daarnaast profiteer je ook van korting op de skiverhuur in de sportwinkels in Obergurgl-Hochgurgl met je geldige skipas.

25 november – Ischgl

Het skigebied staat bekend om de bekende artiesten die er hebben opgetreden tijdens de Top of the Mountain Concerten. Op 23 november gaan de pistes al open en op 25 november komt Andrea Berg optreden. De Duitstalige artieste komt met haar band hun meest succesvolle nummers ten gehore brengen. Je kunt het concert bijwonen met een geldige skipas.

https://www.youtube.com/watch?v=laghgRj32kw

25-26 november – Val Thorens

La Grande Première – Val Thorens opent haar pistes met een groots test-event van ski en snowboardmateriaal. Er komen zo’n 57 merken naar het gebied en jij kunt van alles uitproberen op wintersportgebied. Ben je er nog niet uit wat voor ski’s jij wil aanschaffen? Boek snel je reis naar het gigantische gebied zodat jij je volgende trip met het beste materiaal op de piste staat. Daarnaast zijn er op zaterdagmiddag een aantal concerten om in de juiste sfeer te komen!

1-3 december – Schladming

Houd jij van een feestje? De ons allen bekende Dj Martin Garrix komt op vrijdag 1 december het seizoen openen in het WM-Park Planai stadion! Daarnaast komen ook nog andere internationale Dj’s draaien tijdens de seizoensopening van het gebied. Een LED wall van 300 m2 en 350 spots zorgen voor een unieke aankleding van het feest.

1-3 december – St Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg start het seizoen sportief en muzikaal. Vanaf vrijdag 1 december kun je materiaal testen en op zaterdag avond zijn er diverse concerten bij de nieuwe Mittelschule. Natuurlijk gaat de après-ski bij de Mooserwirt ook weer van start. Ben jij alle hits al aan het luisteren?

25 november en 2 december – Obertauern

Het gebied in Salzburg organiseert twee weekenden om de start van het wintersportseizoen te vieren. Op 25 november komen diverse top-DJ’s naar Obertauern. De week daarna komt Andreas Bourani je in de juiste ski-sferen brengen!

8-10 december – Saalbach – Hinterglemm

Het tweedaags BERGFESTival start op vrijdag 8 december met diverse bands en acts en gaat op zaterdag verder. De muzikale festiviteiten vinden plaats op verschillende plaatsen in het gebied zoals de diverse hutten, waaronder ook de bekende ( en beruchte) Goaßstall!

8 december – Skiwelt Wilden Kaiser

Twee weekenden feest, waarbij concerten plaatsvinden in de dorpen van het gebied van de Wilden Kaiser-Brixental. Ook in het wintersportseizoen zijn veel evenementen georganiseerd, zodat je je hier niet hoeft te vervelen. Vervelen is trouwens bijna onmogelijk, ook al ligt het gebied wat lager, met de sneeuwkanonnen zorgen ze voor optimale pistes in de winterperiode!

 14-17 december – Montafon

In het uitgestrekte gebied van Montafon vindt in het weekend van 14-17 december de FIS Snowboardercross Wereldbeker en de Audi FIS Ski Cross Wereldbeker plaats. Kortom: spektakel, de crosses gaan er soms ruig aan toe! In de avond uren kun je genieten van diverse bands en acts.

16 december – Mayrhofen

Wellicht het meest spectaculaire evenement van de Alpen: Rise and Fall in Mayrhofen! Zo’n 50 teams strijden tijdens de verschillende onderdelen voor de eerste plaats. Het is een estafette met teams van vier deelnemers: ski-tourers, paragliders, mountainbikers en skiërs. Snap je ‘m al? Omhoog – omlaag – omhoog en omlaag! Het is een vrij heftige tocht, vooral voor de deelnemers die moeten stijgen is het een fysieke uitdaging! Zou jij het aandurven?

Zoek je een typisch Nederlands feestje? Dan is een Dutchweek, zoals in Saalbach zeker iets voor jou!

Natuurlijk zijn er nog meer gebieden waar seizoensopeningen en feestjes zijn. Wat is jouw tip? Laat het ons weten in een comment!