De term ‘ski-in, ski-out’: wat wil het eigenlijk zeggen?

Het lijkt de laatste tijd wel een trend of helemaal hip. Steeds vaker zie je de term ski-in, ski-out voorbij komen bij het boeken van een wintersportaccommodatie. Het klinkt erg goed, maar weet jij ook wat het precies inhoudt? In deze blog vertellen wij jou in het kort wat ski-in, ski-out betekent. Als echte wintersportliefhebber geniet je met een ski-in, ski-out accommodatie namelijk optimaal van de tijd die je kunt doorbrengen op de pistes!

Ski-in, ski-out

De term zegt het misschien al wel een beetje: je hebt vanuit je accommodatie direct toegang tot de pistes. Je hoeft niet te sleuren met je ski’s, want je stapt de deur uit en je stapt de piste op. Hetzelfde geldt voor de terugkomst, je skiet zo terug je accommodatie in. Een bijkomend voordeel is dat je ook geen gedoe hebt met de skibus of auto, je staat namelijk al op de piste! Tijdens een verblijf in zo’n accommodatie kun je de tijd op de piste dus optimaal benutten. Houd er wel rekening mee dat je op tijd terug moet zijn bij de lift om de afdaling naar je accommodatie te maken als je vanuit een lager gelegen deel komt. 

Ski-in, ski-out in Les Saisies
Ski-in, ski-out in Les Saisies

Andere benamingen

Er worden in de wintersportbranche verschillende termen gebruikt voor ski-in, ski-out. Zo gebruiken wij in onze zoek en boek bijvoorbeeld de term ‘aan de piste’. Anderen gebruiken ook weleens de term ‘op de piste’. Deze benamingen kunnen aangeven dat het ski-in, ski-out is, maar het is ook mogelijk dat je bijvoorbeeld alleen ski-in is. Je kunt dan wel direct naar je accommodatie skiën vanaf de piste, maar de accommodatie ligt bijvoorbeeld verder het dal in of zelfs onderaan bij de lift, waardoor je niet vanuit je accommodatie meteen kunt gaan skiën. In dat geval moet je eerst de skilift naar boven nemen.

Zicht op Avoriaz met veel accommodaties aan de piste
Zicht op Avoriaz met veel accommodaties aan de piste

Een ski-in, ski-out accommodatie boeken?

Wij bieden meer dan 250 accommodaties aan die aan de piste liggen. Deze accommodaties liggen in  Frankrijk, Italië, Oostenrijk én Zwitserland. Bekijk hier alvast de mogelijkheden voor een accommodatie aan de piste! Heb je nog vragen of wil je graag hulp bij jouw zoektocht? Neem dan contact op met één van onze reisadviseurs: stuur een mailtje naar info@summittravel.nl of bel naar 010 279 96 32.