Skiën op een gletsjer in Oostenrijk, waar kan het?

Skiën op een gletsjer in Oostenrijk, waar kan het?

Gletsjerskigebieden staan bekend als sneeuwzekere bestemmingen om te gaan skiën, snowboarden en langlaufen. Sta jij ook alweer te popelen om op de piste te staan?  In verschillende gletsjergebieden kun je zelfs het hele jaar genieten van de sneeuw. Wist je dat je dan zelfs kunt zomerskiën? Wil je graag sneeuwzekerheid of vroeg in het wintersportseizoen al op wintersportvakantie? Dan is een gletsjerskigebied bij uitstek geschikt. In deze blog hebben we gletsjers in Oostenrijk geselecteerd en daarmee beantwoorden we de vraag ‘Skiën op een gletsjer in Oostenrijk, waar kan het?’. 

Kitzsteinhorn gletsjer

De Kitzsteinhorn gletsjer ligt in het hart van Oostenrijk, in de deelstaat Salzburgerland. Deze gletsjer is onderdeel van het skigebied Zell am See-Kaprun. Hier vind je zo’n 40 kilometer aan pistes voor alle niveaus. De maximale hoogte van de gletsjer bedraagt 3.203 meter. Geniet van een adembenemend uitzicht vanaf Gipfelwelt 3000. Bezoek daarnaast in de winter, van januari tot half april, ICE CAMP by Audi Quattro. Bewonder de wereld van ijs en sneeuw in 3 grote iglo’s waar je onder andere een ijskoud drankje kunt drinken in de bar en natuurlijk de Audi showroom kunt bekijken. Op de Kitzsteinhorn gletsjer kun je meestal vanaf begin oktober terecht (alle informatie omtrent de openingstijden kun je vinden op de website van de Kitzsteinhorn (https://www.kitzsteinhorn.at/nl)). 

Hintertuxer gletsjer

Een andere populaire gletsjer in Oostenrijk is de Hintertuxer gletsjer. De Hintertuxer gletsjer aan het einde van het Zillertal staat garant voor 365 dagen per jaar wintersportplezier. Ontdek hier in totaal 60 kilometer sneeuwzekere pistes voor ieder niveau. Het hoogste punt van de gletsjer waar je met de ski’s kunt komen ligt boven de 3.250 meter en de gletsjer zelf bereikt een hoogt van boven de 3.450 meter. Op de Hintertuxer gletsjer is een bezoek aan het Natur Eis Palast zeker de moeite waard. Ontdek in dit ijspaleis de magische wereld van de gletsjers. Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over dit natuurfenomeen en kijk je je ogen uit met de gigantische ijspegels en glinsterende ijskristallen. Ook kun je hier met een boot of SUP de gletsjer in! 

De Hintertuxer gletsjer is een populaire gletsjer in Oostenrijk
De Hintertuxer gletsjer is een populaire gletsjer in Oostenrijk

Dachstein gletsjer

Een panorama gondel net buiten Ramsau am Dachstein brengt je in 6 minuten naar de Dachstein gletsjer op een hoogte van 2.700 meter. Het skigebied van deze gletsjer is klein en zeer geschikt voor beginners. Je vindt hier zo’n 5 kilometer aan pistes én 5 kilometer aan langlaufloipes. Daarnaast kun je hier een bezoek brengen aan de Sky Walk. Dit is een spectaculair uitzicht platform vanwaar je geniet van een indrukwekkend uitzicht. Wist je dat dit platform een glazen vloer heeft? Hierdoor kun je tot wel 250 meter naar beneden kijken, durf jij het aan? Mocht dit voor jou absoluut geen probleem zijn en ben je toe aan een nieuwe stap, ga dan de Dachstein hangbrug op. Deze hangbrug hangt ongeveer 400 meter boven een afgrond. Ten slotte vind je hier ook nog een ijspaleis waar je je bevindt in de mysterieuze wereld van sneeuw en ijs!

De Dachstein gletsjer in het zonnetje
De Dachstein gletsjer in het zonnetje

Mölltaler gletsjer

De Mölltaler gletsjer ligt in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Met een hoogte van 3.122 meter is dit het enige gletsjerskigebied van Karinthië. Het skigebied van de Mölltaler gletsjer beschikt over 17 kilometer aan piste in de winter, waarvan 5 kilometer blauw, 7 kilometer rood en 5 kilometer zwart. Een groot voordeel van dit skigebied is dat het hier nooit echt druk is en de pistes zijn breed en voor ieder type wintersporter. Kom even tot rust bij het panoramarestaurant Eissee.

Rettenbach en Tiefenbach gletsjer

De Rettenbach en Tiefenbach gletsjer zijn de gletsjers die bij Sölden liggen. De pistes van deze gletsjers bereiken een hoogte van 3.250 meter en zijn daardoor zeer sneeuwzeker. In totaal ontdek je hier 34 kilometer aan pistes die je bereikt met 9 skiliften. 25 kilometer van de pistes is blauw, 5 kilometer van de pistes is rood en 4 kilometer van de pistes is zwart. De pistes zijn hierdoor bij uitstek geschikt voor beginnende wintersporters en families. Jaarlijks wordt hier de FIS World Cup georganiseerd als opening van het wintersportseizoen, gewoonlijk eind oktober. De  BIG-3 Tiefenbach uitkijkbrug is een brug van 20 meter lang. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over de omgeving.

De uitkijkbrug met adembenemend uitzicht!
De uitkijkbrug met adembenemend uitzicht!

Stubaier gletsjer

De Stubaier gletsjer is een bekende gletsjer in Oostenrijk. Deze gletsjer beschikt over ongeveer 100 kilometer aan pistes en behoort daarmee tot de grootste gletsjers van Oostenrijk én de Alpen. De Stubaier gletsjer ligt aan het eind van het Stubaital reikt tot een hoogte van 3.210 meter. 26  moderne liften zorgen ervoor dat jij het gebied gemakkelijk kunt verkennen. Je vindt hier pistes voor iedereen: van brede pistes voor beginners tot lastige en uitdagende zwarte pistes voor gevorderden. Wil je het hoogste punt bereiken? Ga dan naar de Top of Tyrol. Dit uitzicht platform bevindt zich op de hoogte van 3.210 meter en vanaf hier heb je prachtig zicht op de omgeving.

Kaunertaler gletsjer

Waar je de meeste gletsjerskigebieden met een lift bereikt, is het bij de Kaunertaler gletsjer mogelijk om zelf met de auto tot aan de gletsjer te rijden. Je rijdt door een adembenemend landschap met prachtige uitzichten. Deze rit is eigenlijk al een belevenis op zich. De Kaunertaler gletsjer gaat tot een hoogte van 3.200 meter en je geniet hier van bijna 22 kilometer aan pistes. Zo’n 15 kilometer een blauwe pistes, 4 kilometer aan rode pistes en 3 kilometer aan zwarte pistes. Vanaf de Karlesspitze heb je uitzicht over 3 landen: Oostenrijk, Italië én Zwitserland.

Pitztaler gletsjer

De Pitztaler gletsjer is ook een speciale gletsjer in Oostenrijk. Deze gletsjer is de hoogste gletsjer van Tirol. Het hoogste punt van de Pitztaler gletsjer is de Brunnenkogel op een hoogte van 3.440 meter. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op ruim 50 imposante ‘drieduizenders’. Daarnaast vind je hier het hoogst gelegen café en de hoogste berglift van Tirol. Ontdek hier 22 kilometer aan pistes: 4 kilometer blauw, 16 kilometer rood en 2 kilometer zwart.

De Pitztaler gletsjer
De Pitztaler gletsjer

Ga jij skiën op een gletsjer in Oostenrijk?

Ga jij in het najaar of in de winter skiën op een gletsjer in Oostenrijk? Wij zijn benieuwd waar jij heen gaat, dus laat het ons weten in een reactie! Ben je nog op zoek naar een accommodatie voor een wintersportvakantie? Ontdek in onze Zoek & Boek de mogelijkheden voor komende winter! Mocht je nog vragen hebben kun je altijd contact opnemen met onze reisadviseurs, zij verzorgen graag jouw onvergetelijke wintersportvakantie.