Skiën in hartje Oostenrijk: Ski Lungau

Ski Lungau

In het hart van Oostenrijk liggen Lungau en Katschberg. Het zonnige Ski Lungau bestaat uit drie skigebieden: Katschberg-Aineck, Fanningberg en Großeck-Speiereck. Dankzij de hoge ligging is het een erg sneeuwzeker skigebied. Lees in deze blog meer over de hoogste bierbrouwerij van Oostenrijk, een prachtige panorama afdaling en een tof funpark. Ski Lungau heeft het allemaal!

Katschberg-Aineck

Katschberg-Aineck is het grootste deelskigebied in Ski Lungau. Dit skigebied wordt gekenmerkt als sportief en ideaal voor elke skiër of snowboarder. Met meer dan 70 km aan pistes valt er genoeg te zien en te beleven in dit gebied. Een van de highlights bij Katschberg-Aineck is de 6 km lange dal afdaling ‘A1’. Je skiet zo de grens tussen Salzburg en Karinthië over.

Voor de beginnende skiër of voor families is dit skigebied uitermate geschikt. Beginnende wintersporters kunnen terecht bij twee skischolen met een ruim aanbod aan skilessen. Een andere highlight voor Katschberg-Aineck is de vernieuwde 8-persoons gondel de Silverjet 1! Deze lift hoort bij het modernisatieproject van het skigebied. Een leuke tip voor in dit skigebied is restaurant de Stamperl. Hier bevindt zich namelijk de hoogste bierbrouwerij in Oostenrijk. Sinds 2015 brouwt de Stamperl hun eigen bier op 1670 meter hoogte. Op een mooie dag is een lekker biertje op het terras zeker de moeite waard!

Fanningberg

Dit sneeuwzekere skigebied is een van de mooiste skigebieden van Salzburg. Dit skigebied heeft 24 km aan piste, bereikt een hoogte van 2150 meter en alle afdalingen komen uit bij het dalstation. Daarbij brengt de vernieuwde stoeltjeslift Samson-Sesselbahn je binnen 7 minuten naar boven! Fanningberg is familievriendelijk met veel blauwe pistes, het “Fanni-kinderpark” en de plaatselijke skischool. Aan restaurants ook geen gebrek, met 10 buffetrestaurants is er voor ieder wat wils.

Kun je een geheimpje bewaren? Fanningberg is een geweldige bestemming voor beginners en families. Dit gebied is nog niet overlopen door Nederlanders en Belgen. Het is ook het kleinste skigebied van Lungau & Katschberg en is met de fijne blauwe pistes en het kinderpark ideaal voor families en beginners.

Großeck-Speiereck

Voor de daredevils onder ons is Großeck-Speiereck een goede uitkomst. Dit skigebied heeft 50 km aan pistes en biedt naast mooie blauwe en rode pistes ook enkele off-piste stukken met diepe sneeuw. Ook kan er in de “Funzone” lekker worden gefreestyled en twee keer in de week kun je er avondskiën. Voor de liefhebbers is er ook een wandelroute door de bergen van Bergstation Sonnenbahn naar de Panorama Alm, of andersom.

Een highlight van dit skigebied is de panorama afdaling. Deze 9 km lange dal afdaling leidt je onder het genot van een prachtig uitzicht naar St. Michael. Wat betreft eten zit je in Großeck-Speiereck ook wel goed, voor regionale gerechten kun je bij vier restaurants terecht.

St. Michael im Lungau

St. Michael im Lungau is de perfecte bestemming voor een familiewintersport! Dit is te danken aan de rustige sfeer in het dorp en het aanbod van kindvriendelijke accommodaties. Wij hebben wat leuke accommodaties in dit wintersportdorp. De eerste is Gasthof Mentenwirt. Dit knusse pension bevindt zich op 300 meter afstand van de Sonnenbahn die je het skigebied Großeck-Speiereck inbrengt. Met de skibus kun je ook naar omliggende gebieden zoals Katschberg en Fanningberg. Dit pension is voorzien van een bar, restaurant en terras. Voor de kinderen is er een speelkamer. Daarnaast kom je heerlijk tot rust in de wellness van het pension. Je verblijft hier op basis van halfpension met elke ochtend een lekker ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangendiner. Boek nu vanaf €317,- per persoon en een leuke vroegboekkorting tot €27,- inclusief skipas.

Een andere leuke accommodatie is Landhaus Lungau! Dit 3-sterrenhotel heeft een rustige ligging in het dorp. De accommodatie ligt iets verder van de skilift en pistes, maar met de eigen shuttleservice van het hotel sta je binnen een mum van tijd voor de skilift. Dit hotel heeft een bar, restaurant en een speelkamer. Ook beschikt het hotel over een binnenzwembad en heerlijke wellness. Het verblijf in dit hotel is op basis van halfpension met ’s ochtends een ontbijtbuffet en ‘s avonds een 3-gangendiner. Je boekt Landhaus Lungau vanaf €299,- per persoon inclusief skipas!

Katschberghöhe

Ook Katschberghöhe ligt in skigebied Ski Lungau. Er kan in de omgeving nog veel meer gedaan worden dan skiën en snowboarden. Wandelaars en liefhebbers van rodelen zijn in Katschberghöhe aan het goede adres. Daarnaast kan het in het hoogseizoen erg gezellig worden in de après-skihutten! In dit dorp bevinden zich wat meer accommodaties aan de piste en wij zullen er twee uitlichten. De eerste is Almchalet am Katschberg, de naam zegt het al: een chalet aan de piste! De skilift ligt op 200 meter afstand, hier kun je gemakkelijk naar toe skiën. Dit luxe 10-persoonschalet is van alle gemakken voorzien zoals een ruime woonkamer en keuken, 2 moderne badkamers, een sauna en jacuzzi. Je verblijft hier op basis van logies en vanaf €486,- per persoon inclusief skipas.

Nog een leuke accommodatie in dit dorp is Hotel Basecamp. Dit stijlvolle hotel ligt op 200 meter van de skilift waar je via een brug naartoe kunt skiën! Ook gaat er een skibus naar een van de andere gebieden Großeck-Speiereck of Fanningberg. Dit hotel beschikt over een restaurant, bagageruimte en skiberging. Een leuke bijkomstigheid voor de kinderen is dat je bij verblijf van minimaal 3 nachten gratis toegang krijgt tot ‘The Cage’! Dit is een indoor speeltuin met trampolines en springkussens. Het verblijf in Hotel Basecamp is op basis van logies en ontbijt. Je boekt deze accommodatie al vanaf €290,- per persoon inclusief skipas!

Nieuwsgierig geworden naar dit skigebied? Of naar een van de accommodaties? Kijk dan eens op onze website en vraag vrijblijvend een offerte aan! Met onze corona cashback garantie boek je zonder financieel risico.