Skiën in Tignes, het kan vanaf zaterdag!

Skiën op de La Grande Motte gletsjer? Het kan vanaf 16 oktober 2021! Ski op ruim 3500 meter hoogte en verblijf in het gezellige Tignes. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen er telkens meer pistes worden geopend. Door de hoge ligging van het dorp is het erg sneeuwzeker. Niet voor niets opent het skigebied als een van de eersten in de Alpen! Jaarlijks vetrekken veel skiliefhebbers naar Tignes, wil je weten waarom dit zo’n leuk dorp is? Lees dan snel verder.

Tignes – Val d’Isere

Tignes hoort bij het skigebied Tignes – Val d’Isere. Vanwege de gevarieerde skipistes behoort Tignes – Val d’Isere tot één van de beste skigebieden van Europa! Het skigebied van Tignes is tot en met 8 mei geopend, omdat je door de hoge ligging laat in het seizoen nog goed kunt skiën. Naast 200 kilometer aan pistes zijn er ook veel off-piste mogelijkheden. In de verbonden gebieden Tignes en Val d’Isère heb je in het hoogseizoen 300 kilometer aan piste om te skiën. Elk type skiër kan hier dus zijn lol op. Je hebt in Tignes een bijzondere skilift: de Funiculaire du Perce Neige. Dit is een soort trein die je vanuit het dorp binnen de kortste keren naar de La Grande Motte gletsjer brengt. Deze lift kan tot 3000 personen per uur naar boven brengen. Bij het dalstation van deze skilift kun je parkeren. De liefhebber van extreme sporten komt in een soort droom terecht: naast het skiën en snowboarden kun je hier ook ijskarten, ijsmuur klimmen, ijsduiken, sneeuwscooter rijden… en dat allemaal in hetzelfde dorp!

In november al op wintersport naar Tignes?

Wil je als een van de eersten op de piste staan? Boek dan een accommodaties in Tignes op 27 november! Résidence Le Borsat IV kun je al vroeg in het seizoen boeken. De Résidence ligt aan de piste in het gezellige Tignes Val Claret. In het complex vind je een bakker voor verse broodjes bij het ontbijt. De appartementen in Résidence Le Borsat IV zijn comfortabel en geschikt voor 4-6 personen. De dichtstbijzijnde skilift vind je op 150 meter afstand. 

 

 

We kunnen bijna vertrekken richting Frankrijk, maar heb je je winterbanden al gecheckt? Het is vanaf 1 november namelijk verplicht om winterbanden te hebben. Als je deze niet om hebt, moet je verder rijden met sneeuwkettingen! Verblijf je liever in een chalet of appartement? Neem dan contact op met een van onze reisadviseurs, zij vinden een accommodatie die bij jouw wensen past. Je boekt bij ons ook nog eens zonder financieel risico door onze Corona Cashback garantie. En wil je in de zomer skiën? Dat kan ook! Onze collega Sammy heeft dit vorig jaar gedaan en je leest hier haar verhaal.