Waarom wintersporten tijdens de Kerstdagen een absolute aanrader is

Wil je graag met Kerst op wintersport, maar moet je je vriend, vriendin of familie nog overhalen? Wij hebben de belangrijkste redenen om met Kerstmis naar de sneeuw te gaan op een rijtje gezet. Deze kun je gebruiken om je potentiële reisgenoten warm te maken voor een Kerstvakantie in de Alpen.

Sfeervol

Allereerst, je bent in diverse skigebieden verzekerd van een witte kerst! Wat is er nou mooier dan de feestdagen doorbrengen in de sneeuw? De sfeerverlichting in de straten van de bergdorpjes, de opgetogen kerstbomen en natuurlijk het dikke pak sneeuw; sfeervoller kan het haast niet.

kerst op wintersport

Ontvluchten

Voor velen is met Kerst op skivakantie gaan een goed excuus om sociale (lees: familie!) verplichtingen te ontvluchten: “Sorry, ik ben met Kerst niet in het land”.

Met de familie

Maar… vind je al dat familiegedoe juist super gezellig met Kerst? Neem dan je hele familie mee op wintersport! Bijvoorbeeld in een groot chalet.

kerst op wintersport

Schransen

Ongegeneerd kunnen schransen tijdens het avondmaal omdat je overdag al vele calorieën hebt verbrand op de piste.

Onvergetelijke kerstmaaltijd

Geen stress over het Kerstdiner. Bij een verblijf in een hotel word je vaak verwend met een avondvullend veel-gangendiner.  Het enige wat je hoeft te doen is genieten… van het eten en van de gezelligheid. Tel daar de kerstversieringen, de sfeerlichtjes en de muziek bij op. Alle ingrediënten voor een onvergetelijk kerstmaal zijn aanwezig!

kerst op wintersport

Laten verwennen

Maar ook in een chalet kun je je laten verwennen (bijv. chalet catering). Of ga voor de budgetversie: (1) koop kaasfondue in de supermarkt, (2) breng ter plekke een bezoek aan de bakker voor een verse baguette en (3) maak een gezonde salade. Heerlijk! Maar… degene die als eerste z’n stokbroodje in de pan kaas laat vallen mag de afwas doen, zo simpel is het. Let wel: de winkels sluiten op 24 december vaak al voordat je van de piste af bent!

Romantiek

Wat is er nu romantischer dan kerst vieren met je geliefde in het ‘winter wonder land’. Tip: vraag de liefde van je leven ten huwelijk in de sneeuw!

kerst op wintersport

Opladen

De Kerstvakantie is het ideale moment om je batterij weer op te laden. De zomervakantie lijkt alweer een eeuw geleden! Een skivakantie geeft je gezondheid een boost: de ‘schone’ berglucht is heerlijk en door het actief bezig zijn in de sneeuw voel je je meer ontspannen en energieker.

kerst op wintersport

Goedkoop skiën met Kerst?

Met het nodige zoekwerk (en een beetje geluk) lukt het je misschien zelfs wel. Begin op tijd met het zoeken en boeken van jouw ideale wintersportvakantie met Kerst! Er zijn namelijk veel mogelijkheden, maar tegelijkertijd zijn er veel mensen die Kerst in de sneeuw willen doorbrengen. Wil je graag geholpen worden bij je zoektocht? Neem dan contact op met onze reisadviseurs!

Laat je even weten welke van deze argumenten succesvol waren bij jou om  je familie of vrienden over te halen om jullie wintersportvakantie te boeken? Zijn we nog een belangrijke reden om op skivakantie te gaan tijdens Kerst vergeten? Laat het ons weten via een reactie onderaan dit artikel.