Skiën vs. Snowboarden, wat is beter?

ski vs snowboard

Sinds een aantal jaren ontstaat er in steeds meer families, bedrijven en vriendengroepen de discussie over wat beter is, skiën of snowboarden? Vaak lopen de gemoederen hoog op en vindt iedereen zijn of haar eigen keuze de beste. Maar is het nou echt een kant kiezen of is een combinatie ook mogelijk? En kan je tussendoor nog wisselen van kant als je eenmaal gekozen hebt?

De ski’s

Voor de traditionele wintersporter, de lange latten. Al eeuwen beweegt men zich voort op deze twee lange latten om sneller van de berg af te komen. Door de jaren heen zijn de ski’s wel wat moderner geworden en zijn er nu talloze verschillende soorten en maten. Deze vorm van voortbewegen is verreweg het populairst op de piste en is volgens velen ook het makkelijkst aan te leren. Maar is snowboarden niet een beetje saai, en waarom zijn we door de jaren heen steeds strakkere kleding gaan dragen? Veel mensen zijn ermee opgegroeid en kunnen al langer skiën dan dat ze hun eigen naam kunnen spellen. Voor velen is dit dan ook waar wintersport om draait en is twee voeten aan dezelfde plank bevestigen maar onzin!

Het snowboard

Sinds een aantal jaar is deze plank niet meer weg te denken uit de wintersportgebieden. Veel mensen, vooral jongeren, kiezen ervoor om weer vanaf nul te beginnen en de ski’s om te ruilen voor een snowboard. De ervaring leert dat snowboarden vaak sneller aan te leren is als men al enige skikwaliteiten bezit. Maar waar komen deze alternatievelingen vandaan en waarom wordt hun kleding juist steeds wijder en 3 maten te groot? Snowboarders zijn vaak te vinden in de zogenaamde ‘funparken’ of zitten in de weg bovenaan de lift terwijl ze met hun bindingen prutsen. Toch is het ook magistraal om te zien hoe deze wintersporters zich zijwaarts van de piste af bewegen en is niet te ontkennen dat het gevoel van off-piste poedersneeuw op een snowboard te vergelijken is met zweven.

Ski vs Snowboard

Keuzestress? De monoski biedt uitkomst!

Parallelskiën onder dwang, dat is waar de monoski om draait. Met de voeten tegen elkaar aangeplakt op een soort smal snowboard naar beneden. Deze vorm van skiën komt steeds vaker voor en is vooral populair onder de oudere locals. De skiërs dansen als het ware naar beneden en moeten beschikken over een enorm goede skitechniek. De vraag is of deze houding niet ontzettend veel kramp oplevert?

 

Hoe is de verdeling onder onze lezers? Aan welke kant sta jij en ben je ooit gewisseld van kant om te kijken of het gras echt groener was aan de andere kant? Laat het ons weten in de reacties hieronder!