Skigebieden waar je helemaal geen gondel nodig hebt

De laatste jaren worden in verschillende skigebieden de gondels uit de grond gestampt. Het moet natuurlijk allemaal sneller: we willen niet wachten en ook niet te lang onderweg zijn. Een topoplossing dus, die gondels… Maar in de tijd van Corona is dit misschien niet de manier waarop je het liefst de berg op gaat. Tenslotte moet je in de gondel je buff of mondkapje op en zit je met meerdere huishoudens in een relatief kleine ruimte. Stoeltjes- en sleepliften bieden de uitkomst: je wordt vervoerd door de buitenlucht, waardoor de kans op besmetting met het Coronavirus erg klein is. Een uitstekende keuze is daarom een skigebied waar je geen gondel nodig hebt om de hele dag lekker rond te kunnen skiën. Wij hebben er een aantal voor je gevonden:  

1. Les Sybelles – 308 kilometer pistes

Het skigebied van Les Sybelles bestaat uit 6 verschillende deelgebieden. Alle gebieden zijn met elkaar verbonden, misschien niet met de met efficiënte verbinding, maar je kunt wel lekker de hele dag je ei kwijt. Het skigebied heeft zeer goede prijzen en er zijn pistes voor skiërs en boarders van ieder niveau. Daarom is dit skigebied dan ook erg populair onder families. Andere grote voordelen van dit gebied zijn de sneeuwzekerheid en het goede eten op de piste. In deze tijd is het toch wel erg fijn dat dit skigebied geen gondels heeft. Je kunt hier dus gewoon alle deelgebieden verkennen, zonder ook maar een moment in een gondel door te moeten brengen. Een geweldige oplossing!

2. Bürserberg

Het skigebied van Bürserberg is gemoedelijk en zeer geschikt is voor families met kinderen. Het dorp is erg sfeervol met haar traditionele huizen en kleine omvang. Bijna alle accommodaties in dit dorp liggen aan, of in ieder geval heel dichtbij de piste. Vanuit het dorp neem je een gedateerde 2-persoonsstoeltjeslift waarmee je uitkomt bij het middenstation op 1200 meter hoogte. Op deze hoogte heb je een skischool, skiverhuur en oefenweide. Vanaf hier kun je een 4-persoonsstoeltjeslift nemen het skigebied in. Wanneer je in het gebied van Bürserberg blijft heb je geen enkele gondel nodig. Wil je toch wat extra pistekilometers maken, dan kun je richting het deelgebied van Brand. Hiervoor heb je dan wel de Panoramabahn nodig, vanaf hier kun je uit de voeten met stoeltjes- en sleepliften, al moet je dan wel weer terug met de Panoramabahn. 

Geen gondels in Brandertal - Bürserberg

3. Via Lattea

Bijna 400 kilometer kun je hier skiën zonder ook maar een gondel te hoeven nemen. Je hebt ze hier uiteraard wel, maar vanuit zowel Sauze d’Oulx als Sestriere kun je met een stoeltjeslift de berg op. Maak je gewoon netjes de afdaling voordat je naar een ander dorp wilt kun je ook gemakkelijk alle dagen zonder gondel doorkomen. Er zijn natuurlijk wel wat verbindingsliften in Via Lattea, maar deze heb je bijvoorbeeld alleen nodig wanneer je van Sauze d’Oulx naar Sestriere bent geskied en weer terug naar Sauze d’Oulx wilt. Het skigebied is geschikt voor werkelijk waar iedere skiër en snowboarder. Je hebt hier namelijk genoeg makkelijke blauwe, maar ook zeker veel moeilijke zwarte afdalingen en voor diegenen die daar niet genoeg aan hebben kunnen ook nog fantastische off-piste tochten maken. Hier zal niemand verveeld raken, in tegendeel: is een week wel genoeg om alles hier gedaan te hebben? 

4. Serre Chevalier 

Ook Serre Chevalier, het skigebied dat wij pasgeleden hebben toegevoegd aan ons aanbod is een erg geschikt skigebied voor wanneer je geen gondels wilt nemen. Het 250 kilometer grote skigebied heeft slechts enkele gondels, die bijna allemaal goed te ontwijken zijn. Je hebt ze dus helemaal niet nodig. De gondels starten vaak vanuit het dorp, maar in de meeste gevallen is er ook een stoeltjeslift als alternatief. Alleen vanuit Briançon heb je geen stoeltjeslift die je naar boven brengt. Dit gebied is een droom voor de gevorderde skiër. Door de grote hoogteverschillen, mooie rode en uitdagende zwarte pistes word je hier als skiër goed uitgedaagd. Ga je liever een mooie off-piste tocht maken, dan heb je in Serre Chevalier genoeg keuze: van steile en uitdagende tot eenvoudige afdalingen. Zowel op als naast de piste kun je prachtige lange tochten maken. Als kers op de taart kun je hier erg lekker eten aan de piste en is alles ook nog eens betaalbaar! 

Serre Chevalier geen gondels

5. Espace Diamant

Een prachtige bestemming die vaak zwaar wordt onderschat, zo kun je Espace Diamant wel noemen. Het skigebied is door de ligging tegen de Mont Blanc erg sneeuwzeker. Onder andere door de vele bosrijke afdalingen heeft het gebied een erg gemoedelijk karakter. Het gebied is dan ook erg geliefd bij families, de 200 kilometer aan pistes in het gebied zijn namelijk zeer geschikt voor de beginnende skiër. Je kunt er mooie tochten maken met fijne eenvoudige afdalingen. Het is een echte aanrader om in het familie vriendelijke dorp Les Saisies te verblijven met haar authentieke huizen. De mooie authentieke chalets liggen bijna allemaal direct aan de piste en geven het skigebied een gezellige sfeer. Maar het belangrijkste pluspunt voor deze blog is natuurlijk wel het feit dat dit gebied geen enkele gondel heeft: Je kunt dus 200 kilometer aan pistes skiën, zonder een gondel te gebruiken. Helemaal top toch? 

Een jaar geleden zouden we nog gezegd hebben: die skigebieden zonder gondels lopen achter, maar nu plukken ze daar toch echt de vruchten van.  Wacht nog maar even met die gondels aanleggen hoor.. voorlopig hebben we ze toch niet nodig 😉

Heb je toch nog niet de perfecte bestemming gevonden? Neem dan gerust eens contact met ons op en geef je wensen door. Wij zullen dan op zoek gaan naar de perfecte bestemming voor jou. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *