Skigebieden waar je misschien nog nooit van hebt gehoord..

Minder bekende skigebeiden"Turracher Höhe

Op vakantie wil je aan de hectiek van je dagelijkse leven ontsnappen. Dan wil je geen uren lang in de rij staan om de gondel in te kunnen stappen of op een overvolle skipiste terechtkomen. Ben je wel eens op wintersport gegaan naar minder bekend skigebieden?

Er zijn veel voordelen aan een wintersport in minder bekende skigebieden. Wij vonden 5 minder bekende skigebieden, die zeker net zo mooi zijn als de grote en populaire skigebieden. 

1. Die Tauplitz

Ooit vond je hier de eerste sleeplift van Oostenrijk, tegenwoordig vind je hier moderne liften waardoor je nooit staat te wachten voor de lift. Die Tauplitz is een kleinschalig skigebied waar het altijd rustig is. Het dorp zelf is klein en authentiek. Hier sta je zelfs in de populaire vakantieweken niet in de rij voor de lift. Dit is een echt familiegebied met een mooi kinderland bij de Hollhausmulde en oefenweide bij de Grafenwiese, waar je ook heel leuk kunt avond rodelen. Ze hebben in dit skigebied goede authentieke bergrestaurants. Doordat het skigebied zeer sneeuwzeker is, kun je er goed off-piste skiën. Je kunt in dit gebied 42 kilometer aan pistes skiën en je hebt ongeveer 177 kilometer aan langlaufpaden. Je skiet vanuit Tauplitz gemakkelijk naar het naastgelegen dorp Badmitterndorf, een prachtige blauwe afdaling waarbij je tussen de bomen door skiet. Het gebied heeft veel leuke pistes voor de beginnende skiër. Omdat dit zo’n knus gebied is kom je elkaar vaak weer tegen tijdens het skiën of lunchen. Ontzettend leuk wanneer je met een grote groep op wintersport gaat. Maak voordat je het dorp in skiet nog een tussenstop bij de Pfannerhütte, waar je een heerlijke Käserkrainer kunt bestellen en op de tafels mag dansen. Het is misschien geen Après-ski zoals je die verwacht in het populaire Saalbach-Hinterglemm, maar met een grote groep beleef je de gezelligste namiddagen. Heb je iets te veel genoten van de après-ski? Dan regelt eigenaar Mario dat je veilig onderaan de berg komt.

Minder bekende skigebieden: Tauplitz
Tauplitzalm

2. Turracher Höhe

Het skigebied van Turracher Höhe is een prachtig landschap op de grens van Steiermark en Karinthië. De naam zegt natuurlijk al genoeg, want het dorp ligt op 1763 meter hoogte. Het skigebied van 42 kilometer is om een bevroren meer heen aangelegd. Je kunt vanaf twee punten de afdalingen beginnen; boven het meer en onder het meer. De twee startpunten lijken bijna een ander gebied omdat de boomgrens tot aan het bergmeer reikt. Dankzij de hoogte is dit gebied relatief sneeuwzeker. Ook vind je in het dorp veel ski-in ski-out accommodaties en bevinden de meeste accommodaties in het dorp zich dicht bij de liften en pistes. Het dorp is ontzettend kindvriendelijk, je kunt van alle kanten van het gebied en dorp snel naar het punt skiën of rijden waar je je kind op moet halen. Kinderen kunnen, wanneer ze wat ouder zijn en de weg herkennen, zelfstandig en met elkaar op pad. Het skigebied is vrij afgelegen waardoor het hier over het algemeen vaak rustig is op de pistes.

3. Galtür

Wintersportdorp Galtür ligt op een hoogte 1584 meter, waardoor het skigebied Silvapark, behorend bij dit dorp, erg sneeuwzeker is. Het dorp is in de oude Tiroolse stijl gebouwd, waardoor het erg sfeervol en pittoresk is. Doordat veel wintersporters de skibus naar Ischgl nemen is het in het skigebied Silvapark altijd rustig. Geen wachtrijen bij de liften en rustige pistes, wat wil je nog meer? Galtür staat bekend om de allesverslindende lawine die in de winter van 1998/1999 zijn weg naar beneden vond. Hierdoor heeft dit wintersport dorp een behoorlijke klap gehad in het toerisme. Het dorp heeft veel ondernomen op het gebied van lawineveiligheid. Het Alpinarion fungeert als een muur voor lawines en is tegelijkertijd een plek om de ramp te herdenken. In het Silvapark vind je 40 kilometer aan pistes van alle niveaus. Je vindt hier nauwelijks vlakke pistes, dus niet klunen, prikken en steppen, maar gewoon lekker doorglijden. Ook de gevorderde skiër vindt hier genoeg uitdaging. In het dal vind je het Siggi Kinderland en op de pistes kun je lekker eten. Naast skiën is er genoeg te beleven in dit dorp, zo kun je 70 kilometer lang langlaufen, kun je paardensleeritten maken en sneeuwschoen wandelen. Genoeg te doen dus!

Minder bekende skigebieden: Galtür
Galtür

4. Bad Kleinkirchem

Bad Kleinkirchem is het grootste skigebied op onze lijst van minder bekende skigebieden met 103 kilometer aan pistes. Het zonnige Bad Kleinkirchem ligt op een hoogte van 1087 meter. Het dorp ligt in een kom met aan weerszijden de pistes. Vanaf bijna ieder punt in het dorp heb je zicht op de pistes, wat een erg leuk gezicht oplevert. In het dorp ervaar je een chique en toch knusse en gezellige sfeer. Je vindt er namelijk een aantal exclusieve hotels en toch is het hier nog erg dorps. Het dorp ligt middenin de prachtige natuur nabij het nationale park Nockberge. Het skigebied is erg divers, met veel rode pistes. De gevorderde skiër kan hier heerlijk tussen de bomen door skiën. In dit skigebied vind je nog wel wat oudere skiliften, ondanks dat sta je hier zelden in de rij voor de skilift. Bad Kleinkirchem is een geweldige vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Het dal is een optimale plek om te leren skiën met meerdere kinderlanden. Après-skiën houdt hier in dat je een wijntje drinkt in chique gezelschap. Onder Nederlanders is het dorp nog niet echt bekend, terwijl het een hele relaxte vakantiebestemming is met haar diverse thermale baden.

5. Dorfgastein

Vanuit Dorfgastein ski je gemakkelijk het Skischaukel Dorfgastein Großarltal in. Dit is een van de grotere, minder bekende skigebieden op onze lijst met 70 kilometer aan pistes. Dit is een ontzettend knus en rustig skigebied. Je zult hier niet in de rij staan voor de moderne liften en vindt er geen overvolle pistes terug. Het is de perfecte bestemming voor families met jonge kinderen. Daarnaast sluiten alle pistes goed op elkaar aan waardoor je nauwelijks moet klunen. Je kunt vanuit het skigebied mooie langlauftochten maken, zo kun je vanuit Großarl een tocht maken naar het adembenemend mooie natuurgebied Hohe Tauern. Je vindt het kinderland Gasti-Park onderaan de piste bij het dalstation van de gondel, het kinderland is relatief groot. Hier kun je je oudere kinderen prima samen laten skiën. Je kunt onderaan de pistes leuk après-skiën bij een van de Schirmbars, maar verwacht geen uitbundige feesten. Heb je zin in een relaxte namiddag, ga dan gerust naar het mooie wellnessbad Solarbad. 

Minder bekende skigebieden: Dorfgastein
Skiën in Dorfgastein ©Ski amadé

Het voordeel van minder bekende skigebieden is dat het hier vele malen rustiger is dan in de bekende en populaire skigebieden. Dit merk je al bij aankomst, in de populaire vakantieweken sta je hier niet in de file om het dorp in te komen, sta je niet in de file voor de skiliften en zul je niet op overvolle skipistes skiën. Het grootste verschil met de grote en populaire skigebieden is het aantal kilometers die je kunt skiën en de uitbundige après-ski.

Vaak zijn de kleine gebieden ontzettend gezellig met een grote groep of met je gezin. De kinderen kunnen hier zelfstandig op pad en kennen de weg al snel op hun duimpje. Wil jij op vakantie naar een kleinschalig skigebied? Bekijk dan ons aanbod