Skihelmen niet langer mutsig

Fel gekleurde breisels die bovenop het hoofd vol trots de wind opvingen van het gure Alpenweer, het is verleden tijd. Gestroomlijnde vormen, nieuwe materialen en kekke creaties zijn dé trend voor de wintersporter van nu. Jaren terug was een ieder nog vrij te kiezen een helm te dragen ja of nee, maar nu is het in de meeste landen een verplichting. Dan kunnen we beter van de nood een deugd maken en ons modieus uitdossen met de leukste hoofddeksel. 

Helmplicht
In steeds meer landen geldt een skihelmplicht. Noorwegen, Kroatië en Slowakije verplichten het in ieder geval aan kinderen tot en met 14 jaar. In bijna heel Oostenrijk is het dragen van een skihelm verplicht voor kinderen tot 15 jaar. Maar Tirol en Voralberg zijn nog altijd niet om. Ook in Italië is niet iedereen verplicht een helm te dragen, alleen kinderen tot en met 14 jaar. Maar er is wel een heuse pistepolitie actief die zonder pardon boetes uitdeelt tot wel €200,- als je kind geen helm draagt. Frankrijk, Zwitserland en Duitsland zijn tot nu toe coulanter en hebben geen helmplicht. Al sporen de laatste twee landen de wintersporters aan wel helmen te dragen. En waarom zou je het niet doen? Het is veilig en warm, je bent tegenwoordig een uitzondering als je geen helm draagt en het is bovenal een steeds belangrijker onderdeel om je outfit compleet te maken.

Hippe helm
De skihelmwereld is groot en je kunt het zo gek maken als je maar wilt. Van hanenkam tot afro en van rendieroren tot een kikker op je hoofd. Met een skihelm van nu kan jij de kans pakken een onvergetelijke indruk achter te laten. Als jij nou van plan bent de blits te maken, dan zijn deze ontwerpen misschien wat voor aankomende winter. Vooral als je niet alleen op de piste wil scoren maar ook in de après-ski. Voor de wat kalmere wintersporters onder ons zijn er nog altijd de standaard modelletjes die iets meer wegvallen in de omgeving. En ook kinderen kunnen vandaag de dag shinen met hun unieke skihelm, bijvoorbeeld van EEG. Gegarandeerd kwaliteit en plezier.

helmpjes

Ski hair day
Na een dag op de piste en een helm op je hoofd is de kans groot dat je lokken zich in allerlei bochten hebben gewrongen die jou niet op je mooist maken. Om toch goed voor de dag te komen in de après-skibar of de kleuterdisco is een beanie dé ideale oplossing. De wintersportwinkels hebben genoeg keuze natuurlijk. Maar je kunt ook je moeder of oma achter de breinaalden zetten voor een uniek exemplaar.

Naamloos

Draag jij ook een skihelm of ben je nog van de gouweouwe gebreide muts? Laat het ons weten!