Sölden: seizoensopening en World Cup

Sölden: de pistes worden op dit moment geprepareerd voor de beste skiërs ter wereld, want in het weekend van 28-29 oktober 2017 vindt de World Cup plaats op de Rettenbach gletsjer. Op zaterdag starten de dames met de reuzenslalom, zondag is de strijd voor de heren. Het moderne skigebied heeft tevens in dit weekend haar gletsjer seizoensopening. Dankzij de gunstige weersomstandigheden kun je echter al sinds half september de gletsjer pistes op!

Sölden: sneeuwzeker!

Sölden is de afgelopen jaren gegroeid van een klein boerendorpje naar een wintersport paradijs. Het gebied heeft bijna 150 kilometer aan pistes en drie bergtoppen die hoger zijn dan 3000 meter. Deze kun je bereiken met een lift zodat jij op grote hoogte kunt genieten van het prachtige uitzicht. Vanaf 3.250 meter hoogte kun je terug skiën naar het dorp via de 15 kilometer lange route van de Schwarze Schneide bij de Rettenbach gletsjer. Je overbrugt zo’n 2.000 hoogtemeters. De hoogte zorgt er ook voor dat het gebied relatief sneeuwzeker is, daarnaast kan zo’n 77% kunstmatig besneeuwd worden. Hierdoor kun je tot in het dorp afdalen.

Het gebied heeft afgelopen jaren behoorlijk geïnvesteerd in nieuwe liften, zoals de Giggijoch en de Gaislachkogl gondels. Nu kun je nog sneller het gebied in om te genieten van de pistes, geschikt voor heel het gezin:

  • 69,8 km blauwe pistes
  • 44,8 km rode pistes
  • 27,4 km zwarte pistes
  • 1,9 km ski routes

De echte pittige pistes vind je op de Gaislachkogl. Freeriders verzamelen op de top van deze berg om van de gebaande paden af te gaan, verse tracks te maken. Kinderen krijgen les op de Giggijoch of op een van de oefenweides in Sölden.

Adembenemende uitzichten

Het gebied heeft als enige gebied in Oostenrijk 3 bergtoppen hoger dan 3.000 meter, welke je vrij gemakkelijk kunt bereiken via de liften. Er zijn speciale uitzichtpunten gebouwd om te genieten van het overweldigende uitzicht. Stap even uit je ski’s en geniet van het schitterende panorama met de zon op je gezicht!

Vooruit, twee van de drie bergtoppen zijn gemakkelijk te bereiken. De Schwarze Schneide met de top op een hoogte van 3.340 meter is enkel te bereiken door 15 minuten te klimmen naar de top. Daar kom je uit op een natuurlijk kijkplatform waarbij je uitzicht hebt tot zo’n 100 kilometer ver.

Uitzicht Sölden © Ötztal Tourismus' /www.oetztal.com.

De Tiefenbachkogel is gemakkelijk te bereiken met de gondel en daar kun je over de ‘catwalk’ lopen om te genieten van het uitzicht. De Wildspitze is ook te zien vanaf dit punt.

Via het restaurant bekijk je de toppen van de omgeving vanaf de Gaislachkogel ( 3.048 meter hoog). Dit uitzichtpunt is ook goed te bereiken door niet-skiërs.

Sölden: evenementen en wedstrijden

Het gebied staat bol van de sportiviteit. Het is ook niet voor niets dat hier de eerste wedstrijd van het skiseizoen plaatsvindt. Tijdens de World Cup strijden de dames en heren om de eerste plaats. Bijzonder aan dit evenement zijn de fanclubs die in grote getale aanwezig zijn. Zij worden namelijk niet vergeten tijdens de fanclub parade en een prijsuitreiking voor de meest originele fanclub. En daarna gaan de feestjes door in de bekende kroegen in Sölden, zoals de Schirmbar en Almrausch.

Naast de wedstrijd zijn er Electric Mountain parties, night shows, diners in het Ice Q restaurant als de pistes al gesloten zijn. Naast skiën of snowboarden heb je genoeg mogelijkheden om je te vermaken, zoals rodelen, wandelen, shoppen of bijkomen in het Aqua Dome Spa Center.

Genoeg variantie en mogelijkheden om je een week te vermaken. Summit Travel heeft daarom ook een aantal accommodaties in het populaire dorp, wie weet sta jij daar deze winter wel op de piste!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *