Summit Travel 2016: van verhuisdozen tot verbroken records

Bohemian Rapsody nadert, de oliebollen borrelen in het vet en we horen de champagne al mousseren in ons glas. Het jaar zit er weer bijna op en dat realiseren we ons bij Summit Travel maar al te goed. En wat was het weer een mooi jaar…

Succes, verandering en gezinsuitbreiding, ze zijn allemaal de revue gepasseerd. Traditioneel als dat we zijn, stellen we een lijstje op met onze 10 hoogtepunten van 2016.

De verhuizing naar Oostplein

Met stip op nummer één staat de verhuizing van afgelopen zomer. We hebben ons ‘eigen plekkie’ bij het mooie Oostplein en zijn qua ruimte flink gegroeid. In eerste opzicht wellicht niet heel spectaculair, maar o.a. de zelfstandigheid, moderne werkplekken en de persoonlijkere kantoorcultuur hebben Summit Travel een nieuw elan gegeven. Daar zijn we trots op!

hoogtepunten 2016
Moderne werkplekken, veel ruimte en vooral ons ‘eigen plekkie’.

Gezonde groei

Diverse politici verklapten ons dat de crisis inmiddels voorbij is. Er is gunstiger weer op komst en dat werd dit jaar al duidelijk. Summit Travel noteerde afgelopen winter 22% meer boekingen ten opzichte van het jaar ervoor. Happy days!

Gezinsuitbreiding

Letterlijk, want onze Summit-topper Annemarie is de trotse moeder geworden van Milan. Wij zijn hartstikke blij voor haar en vinden het een absoluut hoogtepunt van 2016. Verder veel dynamiek op de werkvloer waarbij een aantal Summit-ers hebben gekozen voor een nieuwe uitdaging. We hebben gelukkig wel weer een paar toppers ervoor terug gekregen. Dat dan weer wel.

Bedrijfsleider

Als groepsreizenspecialist delen we met trots dat we de mijlpaal van 200 bedrijfsuitjes naar de sneeuw voorbij zijn. Een absoluut hoogtepunt en een streven voor 2017 om dit nog verder te overtreffen. Hoelang nog tot we marktleider zijn op dit gebied? Of zijn we dat al…

hoogtepunten 2016
Met het hele bedrijfsteam op wintersport, wie wil dat nou niet?

Viva la France

Wintersportland Frankrijk lijkt eindelijk weer een beetje uit zijn schulp te kruipen. Jarenlang lukte het maar moeilijk de Nederlandse wintersporter te motiveren naar het champagne-land te reizen voor de skivakantie. Gelukkig lezen wij van onze cijfers af, dat er zich onder de particuliere wintersporters een steeds groter wordend aantal Frankrijkboekers bevindt. Viva la France!

hoogtepunten 2016
De magie van de Franse Alpen, met op de foto Avoriaz

Triple D

Daarmee bedoelen we dat de Dutchweekendteller op drie staat. Drie toplocaties waar komende winter het feest zal gaan losbarsten. Sauze d’Oulx als coryfee, Saalbach als sterkhouder en Gerlos als veelbelovende nieuwkomer. Daarbovenop krijgen de Dutchweekend evenementen steeds meer bekendheid in Nederland en daardoor kunnen we eigenlijk alleen maar trots zijn.

hoogtepunten 2016
Komende winter de vuurdoop van Dutchweekend Gerlos

Debuut op TV

Summit Travel eigenaar Robert is een laatbloeier met succes. Op late leeftijd omarmde hij de wintersport en groeide uit tot een fenomeen op de piste. Dit jaar debuteerde hij op het witte doek in het winter- en bergsport programma Track en Trails.  Wie weet wat voor George Clooney praktijken er nog in het vooruitzicht liggen…

Abraham

2016 was ook het jaar dat Robert tot Abraham werd gekroond. Wellicht vanuit zijn perspectief niet echt een hoogtepunt, maar het Summit-team is trots en wenst hem nog vele gezonde jaren toe. Robert is hiermee de oudste en wie weet ook wel de wijste Summit-er…

Summit sociaal

Summit-ers zijn erg gezellige mensen. We rekenen ons dan ook rijk met de diverse uitjes en het gezamenlijke avontuur in Saalbach bij het Dutchweekend evenement. We lusten graag een borreltje en daar schamen we ons niet voor. Uiteraard drinken we wel met mate!

hoogtepunten 2016
Summit Travel aanwezig in Saalbach!

Alpenreizen record

Trots zijn we ook op dochteronderneming Alpenreizen, de specialist in zomerreizen naar de Alpen. Het is namelijk gelukt om een nieuw record te vestigen. Mede mogelijk gemaakt door Alpenreizen, werd Ivo Loomans de eerste Nederlander die alle 43 etappes van de Alpe Adria Trail volbracht. Te voet legde hij zo’n 800 kilometer af en overbrugde ruim 32.000 hoogtemeters. Waanzinnig!

Trots en bezinning! Het zijn dit soort momenten die ons een glimlach op het gezicht toveren en voldoende energie geven om knallend 2017 in te gaan. Letterlijk en figuurlijk.

Alvast een gelukkig nieuwjaar iedereen!